| Message |
|
|
feraruflorin wrote:um02122
Nu vreau inaltime de 80 ca asta inseamna sa intru in el pentru mentenanta
Daca vezi pozele, acvariul mare care l-am avut mi-a lasat o imagine tiparita pe coaste in urma mentenantei... nu nu nu!
Salut, hai sa-mi dau si eu cu parerea asupra proiectului tau
In primul rand, pt ca acest acvariu/ii sa functioneze bine pe termen lung, tre' sa aiba si niste masuri mai ''obisnuite''. La L4000 , eu zic ca e musai sa-l faci de 50latime. Daca nu poti pe aceea treapta sus, poti face o extensie in partea cealalta, asa cum ti-a mai recomandat un coleg.
Inaltimea unui acvariu, ca sa nu te mai julesti la coaste  se face in felul urmator: inaltimea standului +acvariu tre sa fie undeva la subtioara ta. In asa fel incat mana/pamla sa ajunga in colt opus subtiorii. Acum unii o sa zica ca la un acvariu cu latimra de 800 nu o sa mai ajungi. Asa e, dar la un bazin normal , 500x500 cam asa se calculeaza  Sper ca am explicat bine
Acum, la partea de filtrare tre sa mergi pe SUMP. Unde vezi tu ca scrie pe filtrele externe ca merg pana la ......volum de apa , este o minciuna. La un bazin de cateva sute le litri, daca nu mai insel avem colegi care merg cu cate 3 filtre dalea babane, cam cele mai mari de pe piata. Daca zici ca bugetul nu este o problema pt achizitia 3-4 filtre externe bune, mai mult ca sigur o sa te incurce depozitarea lor in "suportul' pe care vine acvariul, deoarece au cel putin 30cm diametrul.
Asa cum zicea si @koala, renunti la o parte din acvariu , si faci un sump in lateral. iti atasez niste poze cu sump lateral, doar ca proportiile o sa fie altele
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
|
Eu la acvariu am standul din teava rectangulara, iar picioarele sunt facute din suruburi cu piulite
Floarea surubului este mai mare decat moneda de 50 bani
|
 |
|
|
dandumitru wrote:
Cam cati profesori de biologie, chimie si fizica crezi ca fac parte din aceasta comunitate ?
Nenea Dane, mie-mi place la nebunie fizica. Educatia fizica. Sa mor io
|
 |
|
|
|
1, pompa este facuta sa impinga apa in sus, nu sa traga apa din acvariu. Deci, pompa o poti monta in filtru, imediat sub capac ,sau imediat deasupra capacului
2, eheim sunt pompe care merg si in apa si afara
|
 |
|
|
Multam de info
Pestele l-am vazut intr-un clip si mi s-a parut interesant. Vrea sa-l integrez in viitorul setul, un fel de biotop asia, dar vad ca se face maricel. Cam 20cm
Asa ca idee, daca l-as gasi , o sa fie coleg de bazin cu puntius pentazona, rasbora, ceva gurami( aia chicolat mi-au placut) ei vreo cativa pangio kuhli
+ pietre, lemne, fernuri de toate felurile, ceva criptocorine, si pe ici pe colo niste moss
Aaaa , sa nu uit , + multa pasiune, rabdare si alcool, ca eu nu fumez
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
|
Salutare, imi poate spune cineva ce specie este acest peste?
Multumesc
|
 |
|
|
Florin.gherman wrote:De unde esthi?
N-ar fi rau sa-ti pui si tu locatia la profil
|
 |
|
|
Domn doctor  , cand am scris “ vanzare acvariului” , am vrut sa ma refer doar la actualul bazin. Standul n- a fost pe plac, lampa nu da bine la ochi, facea zgomot ( skimmer, pompe, sursa de la lampa led). Asa ca , terminarea proiectului meu cu acvariu marin ( si aici ma refer la un bazin , oarecum plin de corali moi si ceva sps se realizase) a fost la fix pt sotie ( sotia , sincer sa fiu, a fost suparata ca renunt la el) . Locul de pe hol a fost sortit altor trebuinte. Gen dulap, loc pt caruciorul fetitei.
Dar cum nu a reusit sa-si gaseasca alt stapan, am decis sa-l repun pe picioare.
Referitor la bani, timp sau finante ce sa zic?! Sunt un amarat de bugetar care este acvarist de peste 20 si ceva ani. Iar ca timp??? Pai inafara de sex , doar acvaristica ma mai calma
Sper ca m-am facut inteles
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
edit: un sol frumos, negru, este cel de la Dennerle (scaper's soil). Tot de la Dennerle gasesti tot felul de pietris decorativ, pentru scape. Poti face cu el zone deosebite - favoritul meu este Plantahunter Rio Xingu.
Bafta, te urmaresc!
Hai ca l-am vazut acu, sincer nu stiam de el. E foarte misto, mi se pare maricel (2-22 mm). S-o aspira greu???
Ce pesti de fund l-o aprecia???
|
 |
|
|
Dane, vanzarea acvariului a fost doar o mica dorinta a mea, dar o mare dorinta a familiei
Referitor la ce pesti , vreau sa bag ceva pesti de fund, “sanitari”, care sa manance mancarea care ramane pe nisip.
Zilele trecute am fost pe la coralis, si mi-a spus Alex ca-i fututa treaba cu comenzile la denerle. Cica tre sa astepti vreo 2 luni
|
 |
|
|
ocean wrote:Legat de proiectoare eu la bazin de 120x70x65 am folosit doua proiectoare de cate 10w de 6500K (bazin cu discusi) dar Hydrocotyle leucocephala crestea foarte bine la fel zambila de apa
La inceput am dorit sa-l fac un black water. O pereche de discusi, vreo 8 cory panda si vreo 15-20 pesti mici de banc. Iar ca lumina mergeam mai mult ca sigur pe un reflector de 10 w. Dar cum am renuntat la ideea de mini- Amazon, tre sa-mi reconfigurez pasii de urmat pt noul mini-Sumatra
La discusi am renuntat din mai multe motive  o peche este scumpa, sunt mai pretentiosi + ca nu sunt activi. De frumosi, sunt ff frumosi
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
sclau89 wrote:Sal, Sumatranii parca arata mai bine pe substrat negru, dar asta e numai parerea mea, la lumina insa si eu am 60h , 30 merge cu exceptia la gazon unde e mai la limita, problema e ca ai nevoie de 2 proiectoare minim, altfel nu vor avea lumina decat plantele de pe centrul acvariului.
Salut, nisip negru (JBL sensi bar) am avut intr-un namo la creveti si mi-a placut. Ce nu mi- a placut la el este ca-i prea fin, si poate zgaria geamul cand vreau sa-l curat. Referitor la lumina, nu vreau sa-l plantez cu plante pretentioase
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
Pai m-am gandit sa cumpar vreo 15, ca sa am de unde alege la un moment dat vro’ 10
La specia aia de botia am citit ca face casa buna sumatramii. Daca nu botia aia vargati, tot tre sa-mi iau niste pesti de fund.
Pietre de rau????? Pai de unde bre, ca au inghetat raurile
Mda, tre sa-mi fac timp sa postez si la anunturi ce tre sa cumpar, adica un tub de silicon negru, nisip maro, pietre si craci
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
Pai baza de unde plec, este fostul acvariu marin, care din diferite motive nimeni nu l-a vrut. Cum pana acum ultimele 3 acvarii au fost donate, la asta m-am ambitionat si nu am vrut sa-l dau “moca”.
Evolutia lui o sa fie urmatoarea:
- modificat camera overflowlui si sumpul
- cumparat nisip, pistra si lemne
- dat drumul la ciclare
- intre timp pun si lampa, probabil un proiector, dupa care incepem sa plantam ceva verdeata
- iar pe 15 ian de ziua mea, sper sa am si pesti in bazin
|
 |
|
|
|
Va multumesc pt sfaturi.
Azi mi-am facut timp si am spalat sistemul overflow
Vreau sa dau cutia overflowlui jos ,si sa o fac pana jos. La fel si sumpul o sa suporte modificari
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
 gata, mi-am setat si tastatura
Asa-i cand iti iei telefon nou
|
 |
|
|
|
Salutare colegi
Revin ?i eu, de data asta la apa dulce ??
Viitorul proiect se va desf??ura tot in vechiul bazin, cub 60cm prevazut cu filtrare prin sump.
Toate au plecat de la feti?a mea de un an, care este ffffff activa. A?a ca m-am decis sa reactivez bazinul, doar, poate-poate o s-o ?in? pu?in atenta ??
Deci, a?a cum zice ?i in titlu, acvariul o sa fie populat cu Barbus Tetrazona (Sumatrami) ?i Botia Macracantha. Ca plante o sa folosesc mosuri, fernuri ?i ceva criptocorine.
Acum vin întreb?rile ?? :
1) la dimensiunile de 60cm ale bazinului pot pune 15 sumatrami ?i 5 botia?
2) ce fel nisip este cel mai recomandat? Eu unul as merge pe ceva cu granula?ia 1-2mm de culoare maro deschis ??
3)cam ce lumina mi-ar trebui? Cu un proiector de 30w fac fata plantele?
Toate bune, Ionut
|
 |
|
|
Acvariul revine la vanzare.
Am tot sperat sa-l restartez, dar tot degeaba
Asa ca pe langa acest pachet complet, mai adaug si un acvariu Ocean-Free de 24L +un acvariu aprox 60x30x30 cu gaura data intr-o laterala jos (ideal pt refugium )
|
 |
|
|
Cand aveam acvariul marin, dar nu aveam loc  , la asa ceva ma gandeam pt o cultura de haleala pt vietuitoare
|
 |
|
|
Pai faca mai multa galagie fata de o pompa simpla. Aerul +apa = ceva zgomot. Acum cata galagie face... ramane de stabilit de tine. Daca face prea multa, cel putin in cazul meu, il poti opri. Eu de la 22.00- 06.00 il aveam inchis. Sincer pe mine nu ma deranja, dar pe sotie....  , asa ca bazinul a mers bine-merci si cu skimmerul oprit
|
 |
|
|