| Message |
|
|
|
Capacul original avea numai un neon?
ce marime are acvariul?
|
 |
|
|
Si nu uita: o bucata de sticla (sau lemn, bucata de parchet laminat, etc.) prinsa in menghine la iesirea carotei. In felul asta nu vei avea surprize de ciobituri pe o parte la marginea gaurii  Udata carota in timp ce dai gaura si fara graba, lasa carota sa taie fara sa fortezi.
Succes!
|
 |
|
|
Humbert wrote:
Am pus si 2 neoni anul trecut dar au murit de la caldura, nu ma asteptam ca apa avea vreo 32 de grade si credeam ca o sa reziste - m-am simtit vinovat.
Nu cred ca au murit de la caldura ci de la apa... Am avut discusii tinuti la 30-32 grade anide zile si sute de neoni si nu au patit nimic...
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:A venit timpul si ieri am mutat cei 8 geophagus red head tapajos cu scalarii......
Mai jos un clip...sper sa va placa
Frumos
alinutz80 wrote:Oare sunt prea multi 8 bucati in cei 450L ai mei pe langa cei 8 scalari maturi, 30 40 cory, 50 60 neoni rosii, multe Luri si ancistrusi..... Ce ziceti ?
(filtrare am 2 buc Eheim 2080 pline cu matrix, piatra ponce, siporax, eheim substrat pro si purfiltrum)
Da, este suprapopulat. Deja, fata de filmarile trecute, scalarii se vad cam stanjeniti. Vei da de mancare de diferite granulatii si vei incarca apa...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Daca faci o treaba, fa-o cu cap. Ia un prefiltru cu in si out mari (16/22) si nu folosi reductii.
Fa-ti din PVC-U un ansamblu de robineti cu bypass, cu stuturi de intrare si iesire (cele de intrare mici, cele de iesire mari).
Pentru furtun de 12/16 folosesti stut de 16, iar pentru cele de 16/22 folosesti stut de 20. Chiar daca sunt mai groase stuturile decat furtunurile, se rezolva daca inmoi furtunul in apa fierbinte inainte sa-l bagi pe stut.
Cand vrei sa cureti prefiltrul, il articulezi din robineti si nici nu esti nevoit sa opresti filtrarea.
Recomand si eu solutia... O utilizez de ani de zile la reactorul de CO2 DYI. Lipiturile se fac foarte usor cu adeziv PVC-U. Uite aici gasesti toate fitingurile necesare https://bwinstal.ro/t/categorii/instalatii-industriale/pvc-u dar gasesti si in alta parte fitinguri...
|
 |
|
|
Liv wrote:Gasesti burete fin la orice fabricant de saltele - ei folosesc doar bucati foarte mari (sau la magazinele de acvaristica la pret mult mai mare). Astia care ii am de la saltele sint dintr-un material care nu elimina nimic in contact cu apa, fara miros, antialergic cica. Spre mirarea mea cind se colmateaza isi micsoreaza putin volumul si lasa apa sa treaca pe linga ei. Dupa ce ii speli revin la volumul initial (ceva mai mare).
Atentie la buretii obisnuiti din comert pentru ca 90% sunt cu pori inchisi si mai mult colmateaza filtrul in loc sa faca filtrare... La Hornbach sunt bureti speciali pentru filtrare, nu sunt asa scumpi si te tin o viata iar de taiat o rezolvi usor cu foarfeca, nu trebuie cine ce scule.
|
 |
|
|
|
Cand postezi la rubrica Bursa esti obligat sa pui pretul pentru fiecare obiect sau un pret pentru toate, daca nu vrei sa le vinzi separat.
|
 |
|
|
cr1st1an wrote:...dar am citit un comentariu despre ele si am inteles ca se cam infunda. Spunea cumparatorul ca a trebuit sa il curete de 3 ori intr-o luna...
Asta nu este neaparat un lucru rau, ba din contra  DAca s-a infundat inseamna ca si-a facut treaba - a prefiltrat - si a oprit mizeria sa intre in filtru propriu-zis. Eu daca as pune un prefiltrau si nu ar trebui sa-l curat o perioada lunga de timp mi-as pune niste intrebari despre utilitatea lui
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ai fost deblocat, dar sa nu se mai repete...
Acesta este un avertisment.
|
 |
|
|
Eddy21 wrote:
ugarit5 wrote:Ugarit este sclavu meu ba rahatilor
Este o problema aici, sau nu prea inteleg limbajul folosit... Poate ne dai niste explicatii pentru posturile pe care le scrii in felul asta
Userul a fost blocat
|
 |
|
|
|
Userul ugarit5 a fost blocat pentru limbajul utilizat
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Nu-ti spun ca-mi place (cu toate ca asa este) pentru ca mi-e frica ca o sa-mi amintesti de cantar (vad ca se poarta)
|
 |
|
|
|
Testele alea nu sunt bune de nimic. Ia-ti teste bune daca vrei sa sti cat de cat cum stai...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Am luat un mic filtru intern si o mana de material filtrant, poate reusesc sa suplimentez filtrarea. Sper sa fie suficient.
"intern" adica in mobila
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Atunci retrag cererea, ca ma autopropusesem pe functie
Esti binevenit
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Pe 15 dau salariile
Si pe 9 ce dai?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ma bucur sa va revad, nene Lucian
Mi-am luat o scatoalca de la ursulet si m-am prezentat la datorie
|
 |
|
|
|
Confirm recomandarea lui Koala. Si eu am luat de la Adrian Jivulescu si este super OK.
|
 |
|
|