[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Daca tot e weekend, e momentul si de niste teste:

NO3 - 2.5
PO4 - 0
Ca - 390
Mg - 1310
kH - 7.9
Ph - 7.9 (stiu ca nu e musai sa-l testez, dar mi-e simplu ca am tester de-ala electronic )

Comparativ cu perioada trecuta, sunt relativ constante,

Singurele aditii pe care le fac sunt pentru kH, la care am aprox. 0.3 dKh/zi consum, deci mi-e relativ simplu sa-l tin sub control.
ciprian wrote:E fotosintetic..!? Nu pare.. Cu ce-l hranesti ?

Mi s-a zis ca e fotosintetic... Daca nu, sper sa se descurce cu ce primeste de prin apa, hrana pentru corali...

Deocamdata e hidratat bine de tot, o sa vad cum evolueaza in timp...
Zsido wrote:Floricele....plm ma lasa rece

S-a trezit unguru', ce sa-ti zic?! Bine ca stii sa le alegi, altceva nu ma inereseaza...

FA MA NISTE POZE LA CIORTANII AIA!!!!!!!!!!!

PS: Astept cu nerabdare momentul cand ti-a bate murena la usa de la dormitor si te scoate blonda cu tot cu ea pe balcon... sa vezi dup'aia ce frumos vor creste floricelele pe branch-urile alea...
Eh si daca tot s-a laudat Levi, hai s-o fac si eu... Mi-am calcat pe retineri si m-am aruncat la niste corali... Sper sa nu dau cu ei de gard...

image

image

image

image

Si o vedere de ansamblu:

image

koala wrote:2) Vrem sa tii telefonu' pe lat... si pe asta o stii, da?

Nu poate filma cu telefonul lui, ca e spart ecranul si se vede cu sparturi filmarea...
troponel wrote:le pusesem sa fie in plus fata de piatra vie nu credeam ca imi mai trebuie si alte medii de filtrare pe langa piatra.
Ok zic sa schimb inelele ce pot pune in sump sa ajute ca mediu de filtrare si cum sa il folosesc ?

De obicei in sump pe langa skimmer se mai pune un mediu care sa fie colonizat de bacterii (se cam utilizeaza matrix-ul in general la marine, dar si Siporax-ul e o solutie) si eventual ceva carbune activ si mediu antiphos (in saculeti, reactoare, etc., in functie de sptiu, amenajare, finante).

Numai cu filtrarea oferita de piatra vie nu o sa prea reusesti sa tii acvariul, decat daca mergi cu el foarte foarte la limita dpdv al popularii si daca-l tii foarte strict sub observatie si faci o intretinere "la sange". E mai simplu sa suplimentezi cu cele de mai sus filtrarea, chiar daca nu-ti elimina rutina de intretinere complet, insa iti ofera o stabilitate suplimentara.
systhem wrote:E valabil si pentru tine trimit daca vrei, eu arunc 50 de bucati zilnic...

Daca tot ai si n-ai ce face cu ele, decat sa le dai pe canalizare, mai bine pune-le intr-un transport spre Cluj, ca eu abia astept sa imi umplu acvariul cu ele...
Mda... simplu si eficient...

Ti-am mai zis, cand o sa-l vad si pe al meu asa, poate n-o sa mai fiu asa de incantat de al tau , dar pana atunci, in continuare mi se pare foarte misto... Si ce-mi place cel mai mult, e ca il tii la nivelul asta de ceva vreme, adica nu am vazut in timp oscilatii si schimbari majore... Bravo... si la mai mare...
systhem wrote:Am Birds nest de aproape un an, si acum o luna-doua au inceput obiceiul acesta prost, pana acuma am avut o problema cu asterea, care manca Kenya tree cand coralul era mai micut, dar inafara de asta, nu am vazut sa manance corali. Daca vrei iti trimit vreo 100 de bucati

Am avut in acvariul mic si eu cateva sute, dar n-am vazut niciodata sa manance vreun coral sanatos, decat tesut mort, in momentul in care coralul era pe duca.

Acum le tot pandesc, poate poate le prind, sa le mut in acvariul mare, pentru ca de facut isi fac treaba (curata pietrele prin toate gaurile posibile) ca la carte.

Eu zic sa mai verifici totusi pentru a fi sigur ca acel coral nu are o problema, ca nu prea cred ca de nebune se invart ele pe langa el.
edyr wrote:
Zsido wrote:As mai impleti eu dar din pacate nu mai gasesc nicaieri crengi

La Brasov ai incercat?

Sau in padurea din spatele blocului...
In mod normal, cand il bagi sub apa, face la suprafata o pojghita, iar gelul ramane in interior, ca intr-o bula.

Cand vrei sa lipesti pe piatra, trebuie doar sa-l presezi pe piatra pana se rupe pojghita aia de la suprafata si iese gelul din interiorul "bulei". Tii cat de cat fix coralul sau ce vrei sa lipesti vreo 20-30 de secunde, ca sa se intareasca putin gelul ala care a iesit, dupa care (preferabil fara pompe de valuri) in maxim 30 de minute e destul de fix (poate chiar mai repede, dar eu imi iau intotdeauna marja).

Eu lipesc cu superglue gel (tot Loctite, dar tuburi de-alea mici, de 2 grame) cam toti coralii, cel putin in prima faza, deoarece se lipesc repede si se desprind usor daca vreau sa-i mut in timp scurt (de exemplu pana le gasesc locul cel mai bun in acvariu).
dan.pavelescu wrote:Amu.mergem pana in floresti sa mai incarcam ceva si urmatoarea oprire e la bors

Pai daca tot mergeti in Floresti, poate-mi faceti cu mana... ca eu pe acolo imi duc traiul...

PS: Deci totusi, stii pana la urma pe unde s-o iei, ai?! Nu-ti trebuie indicatoare sau militiene cum cred unii...

PS2: Vezi ca-i ceva "bairam" in Floresti, asa ca daca te taie foamea, baga niste mici de Someseni, ca sunt deliciosi... sau o coasta la gratar...
georgemonda wrote:depinde unde mergi

cauta un politist sa te indrume

Nu cred ca incepeti si aici...

Intentionat n-am mai scris nimic (nu ca as fi avut mare branza de scris) ca sa va treaca "febra" asta (sau astenie de primavara, ce naiba o fi), dar vad ca n-am cu cine...
dan.pavelescu wrote:Pai ce-ai facut ma nene, maaa... Eu incotro o iau?

In primul rand, ce cauti tu pe aici, fara sa anunti inainte?! Ar trebui sa-ti fie rusine... MAXIMA rusine...

In al 2-lea rand, daca nu stii pe unde, intrebi... ca pe aici lumea e destul de civilizata si te indruma... de obicei...

Si in al 3-lea rand, data viitoare cand mai treci pe-aici, citeste "primul rand", da?! Ca poate ne suparam si-ti cerem pasaportul altfel...

PS: Chiar daca n-ai dat niciun semn (sa-ti fie rusine, o mai spun o data), sa ai drum bun pana la destinatie, oricare ti-ar fi aia...
dan.pavelescu wrote:Poftim, ca sa ma ierti:

image

Pavelescule, te rog, putina atentie si nu mai pune poze care nu sunt poze, ca agiti spiritele degeaba...

Later edit: Na, ca a modificat-o intre timp...
CatalinBarbu wrote:Arata bine ce ati facut acolo. Eu as inchide standul cat mai repede ca nu da bine asa dezbracat in living...

Nu stiu cum e pe la voi, dar pe la noi "domnii" se ocupa cu dezbracatul, nu cu imbracatul... Aia e treaba "doamnelor", asa ca in momentul asta, sarcina asta (normal de altfel, nu?!?!?! ) a fost atribuita blondei... Domnii au alte probleme... mai o bere, mai o tigara, chestii de-astea "de domni"...
koala wrote:- insa gramada de bolovani e hidoasa... plm, construiti ceva din toate pietroaiele alea. Asa cum sunt acu' aranjati, bolovanii aia parca stau si cersesc corali... ori, eu am inteles ca se doreste a fi un bazin de ciortaneala.

Gramada aia si eu i-am zis lui Levi ca trebuie regandita cumva, pentru ca asa nu e nici practica (decat daca vrei niste acropore, ceva, pe ea), nici foarte estetica in forma actuala. Dar totusi, ne grabim?! Este vreme, zic... Nu?!
Mda... Cum zicea si unguru', era nevoie de-o mana forte ca sa se ajunga undeva cu acvariul asta, asa ca m-am prezentat exemplar cu idei, sugestii si asteptam reclamatii. Cum reclamatiile n-au venit, ne-am pus la munca: eu "kind of" project manager, iar unguru' la bomfaier, ca cineva trebuia sa-si asume responsabilitatile, nu?!

Asadar, dupa ce duminica era sa-si arunce acvariul pe geam din cauza ca nu-si nimerea nicicum overflow-ul, i-am zis ca ce-a facut acolo nu e treaba, asa ca schimbam placa. Am renuntat la tevile alea "tip canalizare" care se imbinau asa de bine ca-i trageau aer si ieri dimineata am zburat la pipelife sa ne dotam: tevi, coturi, robineti, lipici... Seara (dupa munca, da?, nu in timpul programului, sa ne fie clar ) ne-am infiintat la fata locului si am inceput treaba: desenat, proiectat, masurat, taiat, masurat, taiat, lipit, bla, bla, stiti voi cum merg astea (adica eu masuram si gandeam, unguru' bea bere si fuma pe balcon, va e clar, nu?! )...

La final, a iesit ceva cam in halul asta:

image

image

Acvariul cu aranjamentul "floral" :

image

La un moment dat, Levi s-a simtit ca tre' sa lucre si el ceva, asa ca s-a bagat la munca :

image

In final, bazinul arata cam asa (chiar frumos, spun eu):

image

image

Iar in final, rupt de oboseala de la atata munca, Levi isi contempleaza opera:

image

Asteptam in continuare, cum zicea si el, idei, sugestii, reclamatii.
koala wrote:
Zsido wrote:... Maine pun si o poza ca acu beau niste bere

Baieti, pregatiti-va... prin iunie o sa vedem primele poze.

Cu osmozorul....
CristiC wrote:Fa-l dintr-o sticla de Carpatica cu un mic furtun care sa-i dea apa si gata (eu asa l-am avut). Nu-ti trebuie nici un reactor special.

Asa am si eu... Sticlele alea sunt misto, ca au forma aia patratoasa...

Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to: