| Message |
|
|
Seba,
7.7 cu 8.3 aveam si fara scrubber
Nu dorm langa bazin, e in living ce comunica cu aproape toate incaperile asa ca volum de aer este suficient.
Pentru punctul 2 ca prim pas am scos biopeletele
|
 |
|
|
|
Domnilor,
La mine functioneaza ... si nu prea.
Ziua urca ph-ul pana pe la 8.35 [l-am gasit si 8.4] in schimb noaptea imi scade la 7.7 cu geam deschis continuu langa.
Am trei posibile cauze
1. prea multi pesti de talie mare in bazin [am doi chirurgi destul de maricei] care consuma oxigenul noaptea
2. activitate bacteriana mare [desi nu am astfel de semne]
3. scrubberul pe care eu l-am facut dintr-un recipient pet
O sa incep cu punctul 3. O sa comand si eu o carcasa transparenta de filtru de apa. Am si un cartus transparent pentru rasina care se poate monta in carcasa.
Sa vedem daca e chiar scrubberul.
|
 |
|
|
Lucrare de mare finete.
Felicitari viitorului proprietar dar mai ales "producatorului"
Noi astia - muritorii de rand - o sa vedem numai in poze astfel de scule
Nene Ricardo la asa desfasurare de forte presimt ca o sa vedem un acvariu pe masura eforturilor.
|
 |
|
|
|
Eu de la ei am cumparat tot ce am avut nevoie pentru a upgrada vechea mea instalatie de osmoza AquaMedic [acum 2 ani] si de la ei cumpar in continuare
consumabile [prefiltrare, membrana, rasina].
Sunt foarte ok. Recomand.
|
 |
|
|
koala wrote:Cum adica, l-ai ciclat 2 luni cu apa dulce?... nu inteleg.
Am mai auzit si eu treaba asta.
Din cate stiu numai o parte din tulpinile de bacterii se regasesc atat in apa dulce cat si in apa sarata.
Ar fi fain ca Broxlin sa ne dea o explicatie mai detaliata.
|
 |
|
|
Oh da.
Nu sunt vreun expert in rockscape-uri dar acum arata exceptional.
Felicitari
|
 |
|
|
Al meu sta fixat cu silicon pe cant de un an si 8 luni
Nu cred ca merita cheltuiala cu epoxy.
|
 |
|
|
|
Eu nu am folosit absorbant de fosfati pe baza de aluminiu dar in urma experientelor neplacute pe care le-am avut cu absorbatii pe baza de oxid feric nu as mai folosi asa ceva
ci pe cei pe baza de aluminiu.
In ceea ce priveste nisipul - cea mai indicata ar fi schimbarea totala in 3 sau 4 reprize dar daca nu vrei sa-l schimbi spalatul este cel mai convenabil.
|
 |
|
|
|
Cred ca Lifter a vrut sa spuna: roca vulcanica ce nu este testata si indicata de producator/importator ca fiind sigura pentru folosirea in acvariul marin.
|
 |
|
|
|
Subscriu si eu la aprecierile colegilor vis a vis de acea arcada care este de mare efect.
Eu doar as muta-o [sau as muta putin tot ansamblul] astfel incat [arcada] sa nu mai fie chiar in centru.
Plina de sps-i va arata superb.
|
 |
|
|
|
Update la Red Sea Nitrate Pro test
Salifert [privit dintr-o parte] = aprox 1ppm
Red Sea - 0.25ppm
Am sa continui sa testez in paralel NO3-ul cu cele 2 teste sa vad daca diferenta la low range se mentine consistenta.
|
 |
|
|
Dragose,
M-ai lasat mut de uimire. Iar
Eu i-as fi pus totusi sursa dimabila din prima.
Ai de gand sa renunti la celelalte metode de export ale nutrientilor in momentul in care ATS-ul va functiona la maxim? sau o sa mergi in paralel
cu toate?
|
 |
|
|
O sa-ti urmaresc in continuare cu mare interes topicul mai ales ca am in dulap aproape toti aditivii KZ [mai putin pietrele si carbunele].
Din cate am inteles atunci cand pompezi pietrele se elimina mulm bacterian asa ca e firesc ca sa ai extensie a polipilor.
In ceea ce priveste potasiul am citit ca unii utilizatori ai sistemului l-au tinut fara probleme si la 420.
In plus testul Salifert pentru potasiu masoara oricum din 10 in 10 ppm asa ca 410 masurate [partile per milion  ] sunt oarecum
orientative dar in limita admisa.
|
 |
|
|
|
E un anunt pus la misto banuiesc din moment ce asta este numarul tau si nu te-ai mutat [inca] in Targu Mures.
|
 |
|
|
Si al meu a facut un parazit pe dorsala si pe caudala. Ii zice lymphocytosis sau fin rot.
Din cate am citit nu este contagiosa. Este data de stres si depinde de sistemul imunitar al pestelui sa scape de ea.
Adevarul este ca vreo doua zile nush ce l-a apucat pe tampitul de watchman goby ca il musca de fiecare
data cand trecea pe langa el.
In schimb mananca ... artemia cu usturoi
|
 |
|
|
Caline,
Sa inteleg ca vrei un ciorap de-al meu
|
 |
|
|
Ie speciali din moment ce au calatorit atat de mult  . Si mai calatoresc anca
|
 |
|
|
Ricardo,
Ciorapii aia iera pe stoc la Constanta si au ajuns la Satu Mare si cum dar din dar se face ... vor ajunge acum la Cluj.
|
 |
|
|
koala wrote:- Am modificat partea cu lumina, in primul post... sa te uiti sa sa-mi zici daca e ceea ce vroiai.
- Ref. bazinul de apa osmoza, il poti face mai inalt... aceeasi amprenta la sol, dar dublu pe inaltime.
Nu cred ca l-ar ajuta o inaltime mai mare. In principiu nivelul apei din bazinul de autocompletare nu trebuie sa depaseasca [cu foarte mult] nivelul apei
din sump deoarece exista riscul ca, pe principiul vaselor comunicante si evident functie de pompa instalatiei de autocompletare, sa-ti ajunga multa apa
osmozata in sump. Din cate-mi imaginez acest lucru este mai putin posibil la o instalatie ATO gen AquaMedic care foloseste o pompa peristaltica.
|
 |
|
|
Seba mult succes cu noul proiect.
Cu siguranta vei avea tot suportul nostru
|
 |
|
|