[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel

Cati ciorapi iti trebuie?
La mine magneziul sta in jurul valorii de 1300 cu aceeasi sare.

Lucian,

Rasinile folosite in acvaristica marina sunt cele care leaga ionii [de obicei sunt mixed bed - anioni si cationi] fara sa elibereze alti ioni.
@BOK

Cu totii dorim un upgrade la un moment dat dar supradimensionarea skimmerului in raport cu marimea bazinului nu este recomandata.

In functie de marimea bazinului pentru care au fost proiectate skimmerele difera [in linii mari] la:-
- puterea/debitul pompei/aer,
- inaltimea skimmerului
- diametrul gatului
Acestea cresc proportional cu volumul pentru care este proiectat skimmerul.
Volum mai mare = pompa mai puternica, debit de aer mai mare, inaltime si diametru mai mari.

Nu spune nimeni ca un skimmer proiectat pentru un bazin mare nu va putea functiona pe un bazin mic dar neavand destula materie organica
in apa ca sa poata forma o coloana de spuma [din cauza inaltimii si a diametrului mare a cupei] va trebui sa sa inchizi mult reglajul apei la iesirea
din skimmer astfel incat sa se formeze multa spuma care sa poata urca pana la buza cupei = skimmare umeda.

Din acelasi motiv atunci cand adaugi mancare sau chimicale [trace-uri, amino etc] va trebui sa reiei procesul de setare a nivelului spumei deoarece
orice modificare in tensiunea acctiva a apei il fac sa se deregleze.

Pentru acest motiv am renuntat la un skimmer ATB proiectat pentru un bazin de 800 litri si am in prezent un skimmer pentru 400 de litri [bazinul meu
avand aproximativ 250 litri net].

Cum adica se decalibreaza?

Se revarsa spuma in cupa sau, dimpotriva, cade coloana de spuma?
gengiskhan wrote:Chelmonu' nu se da si la ceva corali?
Sau nu stiu eu bine?

Si pe la viermii penati din cate stiu.
koala wrote: "ultimele pietre si cu ultimul ciment" ...

Aha. Ooooook
ionutlatcan wrote:Se aseaza treaba. Cum scapi de "ceata" facuta de buldozere?

La un moment dat nu mai face atata "ceata" pentru ca particulele mici ce o produc ajung in sump.
Pana la urma de unde ai achizionat cultura de rotiferi?
vm70 wrote:@Gabriel - cum arata ReefVitality in bazin? este ceva de genul CoralSnow de la KZ?

Daca vrei sa-l compari cu un produs KZ acesta ar fi Zeozym desi ca efect ar fi mai degraba Reef Actif de la TM.
Mi-e neclar ce contine sau ce face cu adevarat [hrana pentru bacterii combinata cu un macro nutrient si/sau micro nutrienti/trace].
L-am vazut inclus in noul manual Zeo-light de la FM.

Oooooooooooooook
Io pot sa dezpot tot ce poti tu

Sic Dragos
Bah - Dragos a avut la dispozitie cel putin o saptamana daca nu chiar doua.
28 de ore - auzi la ei.

Railor
kirucd wrote:Cum era aia? Parca asa, nu?

smilie

Rankul ala cu "No photo" e valabil si pentru admini, nu?!

Pai incearca sa mi-l pui
Magia a facut-o un produs numit Reef Vitality E inca in teste. FM zice fara alte surse de carbon dar ca se poate cu biopelete smilie

Am zis - stai un pic cum vine asta smilie biopeletele nu-s tot sursa de carbon.

In fine. NOPOX-ul era de mult pe lista - m-am saturat de biopelete. Ba pun prea multe si nitratii stau zero si nu cresc deloc, ba pun prea putine si nitratii urca peste 5,
ba se consuma/macina foarte repede si uneori bucatile mici colmateaza canalele mici prin care circula apa in acest reactor.

NO3-ul azi dimineata era 0.5-1ppm Salifert si 0.25-0.5ppm RedSea dupa ce de luni incoace hranesc trei cuburi pe zi.

Caline,

Pe mine unul m-ai lasat cu gura cascata.
M-am uitat de doua ori la clip. Fara gluma.
Ar fi fost fain daca printre imaginile statice din final ai fi pus una sau doua cu "rezultatul" adica reactorul construit.
Oricum super masinarie.

O intrebare de profan.
Sistemul tip baioneta [stii la ce ma refer ca ai avut skimmer de la Deltec si asa se prinde cupa de corpul skimmer-ului] se poate executa cu masina asta?
pc.ciprian wrote:cat de repede te grabesti

Ehehei saracu' Dem Radulescu cred ca se rasuceste citind asta
Dragos,

Eu te cunosc si stiam ca nu faci din asta un business.
Pe mine ma tine doar pompa aia enorma care trebuie folosita.
Dar cum am mai scapat de un reactor - cel de biopelete - si implicit de o pompa am un plan
Eram sigur ca tu esti "vinovatul"
In seara asta masor si revin.
Lucian,

In primul rand multumesc ca ai filmat si bazinul Aranjamentul ala cu arcade si grupuri de pietre m-a facut sa-mi urasc aranjamentul tip bonsai
Asta e. Unii au ochi pentru asa ceva [ex tu, pc.ciprian, radu_s] altii nu [eu ].

In al doilea rand spune-mi te rog daca furtunul ce vine de la skimmer la rotametru/scrubber este din silicon?

Multumesc.

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: