[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thereau
Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Bine, recunosc ca am dramatizat putin cu postarea anterioara insa cam pe acolo vreau sa merg cu acest proiect

Ce parere ai despre Boesemani Rainbowfish ?

https://www.nevertebrate.ro/melanotaenia-boesemani-2271

Gasesti mai multe "modele" la cei de la Petra Cehia.

ion.caraulan@aqua.cz - este adresa de e-mail a baiatului de acolo, este Roman si super om. Sper sa nu fie considerata reclama insa aici gasesti o varietate mare de pesti, plante, mancare la preturi decente.

EverSad wrote:Excelent! Selectie naturala. (stiu: este aiurea de mentionat pa' forum)

Exista colegi de forum care au un guppy "bolnav" si fac spam... (nu vor sa le scrie cineva in topic de selectie naturala...)

Revenind la topic: Ar fi recomandat sa donezi din delfini, pe masura ce cresc.

Echilibrul, nu este cuantificabil. (trebuie doar sa il gasesti, fiind intodeauna pregatit sa intervii la reactia bazinului )

Daca ai stat sa bagi 100L+ de apa calda noaptea In Bucuresti, esti in masura sa descoperi si echilibrul pe parcurs'. (o sa stii ce si cum, nu asta va fi problema)
Thereau wrote: daca iese ceva din bazin trebuie musai inlocuit(nu fac exceptie pestii morti si plantele moarte)

Daca crapa un peste, este mai bine pentru restu' (hrana, cordire) Bioloadu' nu se modifica, incat sa aiba importanta.
(mananca ceilalti mai mult si dejecteaza echivalent cu pestele care lipseste)

In mintea mea, bazinul o sa spuna singur cati pesti poate sa sustina, natura trebuie sa isi faca treaba.

Stiu, este greu de digerat chiar si pentru mine faptul ca o sa am pesti morti pe care trebuie sa ii tin in bazin cateva zile pana se descompun si o sa fie destul de inestetici insa asta e experimentului.

Mi-ar placea sa donez din delfini insa as incalca una din regulile proiectului

Imi dau seama ca este o nebunie insa eu cred ca o sa functioneze

Cand o sa fie nevoie sa intervin trebuie sa fie o situatie tragica in bazin, lucrurile sa o ia razna complet iar atunci o sa donez pestii si plantele si o sa dau restart si consider proiectul mort

Super tare proiectul cu tropheus si ca reusesti sa ii reproduci cu succes.
Multi crescatori de ciclide stramba din nas cand vine vorba de reproducerea la tropheusi

M-am uitat peste topic si nu am gasit detaliile despre lumina.
zi-mi si mie cum faci cu lumina caci tot niste anubiasi incerc sa cresc si eu smilie
Corect, m am gandit si eu la asta si nu am idee cum sa cuantific acest echilibru. Singura varinta pe care o vad aici este selectia naturala!(de asta imi era cel mai frica sa mentionez pe forun)
Practic si teoretic nimic nu mai intra si nu mai iese din bazin.
Probabil nu o sa fie hrana pentru cei 50, nici nu intentionez sa tin 50 de ciortani la 20 CM. Initial m am gandit ca o sa aleg 2 sau 3 familii si restul ii donez insa conform proiectului daca iese ceva din bazin trebuie musai inlocuit(nu fac exceptie pestii morti si plantele moarte)

Orice sfat este binevenit pentru ca sunt sigur ca o sa intampin dificultati pe drum si e mai bine sa stiu la ce sa ma astept
Update ziua 3 : Am mai adaugat ceva plante primite "de pomana" de la colegu Bayek

Apa arata surprinzator de bine tinand cont de cata mizerie am bagat in bazin in ultimele 24 ore, pestii pare ca s-au linistit, speranta exista

EverSad wrote:Ai avut ceva treaba... (felicitari mai ales pentru bagatul apei calde noaptea in loc sa: vii la Cernavoda )

Arata in regula acolo, chiar si cu putine plante.

Cu autosustinerea bazinului, sunt curios... (ciclidele alea o sa ajunga sa produca destul de mult "rebut de bioload" cand mai cresc)

Cateva luni, nu vad probleme. Totul ar trebui sa mearga cum ai gandit manevra. (mai cresc plantele, mai mult NO3 consumat)

Foarte bine/tupeist ca incerci "metoda" pe un bazin mare. (la 50-100L cu 10 neoni si plante cacalau: normal ca merge si fara filtrare)

Tine in continuare comunitatea (restransa) cu noutati si modificari care apar. Felicitari! inca o data.

Multumesc pentru vorbele frumoase man. Eu sunt foarte increzator in acest proiect, tinand cont si de istoricul meu.
Mai povesteam noi ca am avut o perioada lunga in care nu am putut sa ajung la bazin iar el s-a intretinut singur aproape un an. Pestii au mers extraordinar de bine si bazinul parea destul de stabil. Atunci mi-a lipsit substratul, plantele si mizeria din lacuri salbatice, acum am totul.

Cred ca prima luna o sa fie cel mai greu, o sa moara destul de multe plante neavand nutrienti in apa, probabil din luna 2 sau 3 lucrurile o sa intre in normal. Dupa 6 luni o sa pot sa imi fac o parere exacta despre ce a iesit acolo

Imi este si frica sa spun aici insa urmatorul pas este sa nu mai hranesc niciodata pestii din exterior. Dupa ce o sa mai dau o tura prin muntii mei, o sa mai adun niste mizerie de prin lacuri, frunze moarte, buturi, radacini si o sa le arunc in bazin. Teoretic trebuie sa creez acel "food weeb" care o sa imi rezolve toate problemele din bazin.

Cat despre comunitate, desigur ca o sa impartasesc totul aici. Pana la urma este datoria mea sa ofer ceva inapoi acestui forum de unde am invatat o multime de lucruri despre acest hobby.

Daca aceasta metoda functioneaza, orice copil care isi doreste poate sa aduca natura in casa lui cu un buget minim

Cand eram copil ma uitam lung la anubias si ancistrusi prin geamurile pet shop-urilor pentru ca nu imi permiteam sa cumpar pe vremea aia, nu mai vb de filtre caci doar la Bucuresti se gaseau atunci

Multumesc pentru plante Paul, sper sa ajunga si la mine macar jumatate din cum arata la tine. smilie
24 ore mai departe, am fost in parcul circului si am colectat din lac cateva frunze, lemne uscate, 2-3 pietre si niste radacini putrezite si ceva mizerie de pe fund

Am aruncat totul in ciorba apa nu s-a tulburat, este ciorba insa ma asteptam sa fie o ciorba mai mare

Spor la vizionare
Pentru ca obiectivul meu este sa creez un bazin foarte stabil cu un buget redus, o sa postez mai jos inventarul :

Cash :

Bazin
Suport Bazin
Filtre + material filtrant
10-12 Dragon Stones
50 Blue Moori( pe acestia i-am dobandit in schimbul pestilor de ii aveam deja in bazin insa ii punem la Cash)

Din natura(gratuit)

Pamant de gradina
Nisip de balta
Lemne pentru decor, orice pom fructifer sau vita de vie poate sa fie un lemn bun pentru decor
Pietre adunate din diverse locuri
Plante
Mizerie adunata dintr-un lac(frunze putrezite, namol, lemnee putrezite, alte plante)
Salutare, ma intereseaza pe mine, sunt plante easy sau necesita ceva conditii speciale ?
Update, Ziua 1 : Apa cristal(ma asteptam sa se intample asa)
Vietuitoarele destul de agitate cand le-am introdus in bazin insa pare ca se acomodeaza.
Am depasit perioada critica iar bazinul pare ca se maturizeaza de la ora la ora

Si cateva poze
Update ora 02:06! Apa inca neclara, am uplut jumatate de acvariu la cana cu apa fiarta... Bucuresti

Incerc sa aclimatizez vietuitoarele si sa le eliberez in bazin
Situatia este tragica, am umplut 2/3 din bazin cu apa rece iar restul de 1/3 il completez cu apa fiarta la borcan(asta e munca de chinez)

Sunt in dubii ce sa fac cu pestii peste noapte. Ii arunc in bazin si ma rog la D zeu sau ii tin in galeata pana maine cu aerator. Este vorba de aproximativ 45-50 pui de moori
EverSad wrote:Bine bine! (acvarist pus pe treaba)

Puii aia ochiosi, ce sunt?

Banuiesc ca ai bagat molozu' deja... daca este si nisipul deasupra: deja este bine.

Am bagat molozu, am postat mai sus cateva poze

Ochiosii sunt tocmai puisorii de ancistrus gasiti in bazin

Situatia incepe sa devina mai clara

BTW : a mai incercat cineva sa clateasca substratul direct in bazin ?
Pasul 3-4 : adaugare 120 KG nisip de garla + umplere cu apa, primii 100 litrii nu aratau incurajator insa pare ca se limpezeste

Big problem : Bucuresti 2023, nu este apa calda iar eu trebuie sa adaug pestii in bazin in cateva ore
Daca cineva este interesat, donez cu placere. Maine o sa ii arunc inapoi in bazin iar apoi ii donez doar la cine ii prinde
EverSad wrote:
Thereau wrote:Un coleg care ma gazduieste si pe mine 2-3 nopti pana se limpezesc apele? Sotia nu este incantata de cum arata

Hai, la Cernavoda: droguri, curve,bautura... (dau eu: asa' de colegi de pasiune)

avem: mal' acilea in toate partile geografice.....

Pai daca e asa frumos, ma bag
Intre timp, 25 pui de ancistrusi au aparut dintre pietre

Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Go to: