Va salut, am si eu o problema cu niste alge si incepator fiind am nevoie de niste indrumari pentru a scapa de algele pe care o sa le prezint mai jos.
In primul rand am un acvariu de 54 litri (aprox 45 net), filtru intern Juwel Bioflow 280l/ora, incalzitor 50W, 1 neon JBL Solar Tropic 24 W si reflector tot JBL.
Substrat: Aquabasis, deasupra Manado.
Decor: 2 radacini de mopan, 1 nuca de cocos si 1 decor mic din ceramica.
Pesti: 6 neoni, 2 xipho, 2 SAE, 1 Guppy.
Plante: 2 anubiasi (ancorati 1 de nuca de cocos iar celalat de decorul din ceramica), 2 criptocoryne si mai multe fire de Lindernia rotundifolia 'Variegated' (practic 2 tufe), Marsilea Hirsuta si inca un gazon care creste sub forma de iarba de cativa cm, nu stiu cum se numeste.
Fertilizare: 1 ml Easy Carbo/zi, 1 picatura Ferropol 24/zi, Ferropol 0,7 ml/zi, NU fac aditie de CO2.
Schimb de apa: in fiecare sambata, aproximativ 12-15 litri.
Perioada de iluminare: 08:10 - 11:10 si 17-23:00.
Cred ca am spus cam totul despre acvariu.
Acum sa imi prezint si problema ... am niste alge care cresc destul de lungi (cativa cm), de culoare verde-negru, se prezinta sub forma de fire care au mai multe ramificatii.
Sunt prezente atat pe Anubias cat si pe Lindernia dar am observat cateva fie chiar si pe gazon.
Atasez si 2 poze pentru ca se vede mai bine cred decat am reusit eu sa descriu aceste alge.
Daca nu se intelege prea bine incerc sa mai fac alte poze.
Astept sugestii, critici, orice care sa ma readuca pe drumul cel bun

.
Va multumesc.