[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flavius2308
Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Cauza principala a aparitiei acestei alge este mizeria din bazin combinata cu lipsa CO2 si a circulatiei apei in bazin
Poti sa culegi alga cu mana la inceput. Fa curatenie in bazin concomitent cu schimbari de apa de 50% pe saptamana.
Eu iti recomand sa ai o singura perioada de iluminat - plantele nu ajung sa intre in regim maxim de asimilare cu regimul asta intrerupt si cu o iluminare slabuta...
Dubleaza doza de easyCarbo.

Cat de sigur esti ca este este Staghorn ?
Crezi ca te ajuta sa incerc alte poze desi anubiasul l-am curatat (si l-am mutat de sub neon) iar pe lindernia rotundifolia nu stiu daca se vede in poza.
Mizerie nu pare sa fie, nu se vede, pentru ca aspir in fiecare sambata substratul (sau poate nu o fac bine, dar ridic tot manado-ul ).
Circulatia apei in bazin ... cum verific, ca vad ca se misca toate plantele in bazin, pare ca e un curent de apa. Si lindernia e chiar aproape de iesirea de la filtru, e cea mai aproape de curentul de apa.
Intr-adevar CO2 nu am acum dar vreau sa incerc saptamana asta cu un Tetra Optimat in prima faza (stiu ca nu se recomanda varianta asta dar vreau sa incerc pentru ca nu am plante pretentioase si poate e suficient).

Hmm referitor la perioada de iluminare, sa stii ca m-am gandit la asta azi cand am vazut ca Lindernia scoate pe ici pe colo bule de oxigen dar asta doar cu 1-1,5 ore inainte de a se inchide lumina. Parca mi-a parut rau ca se inchide cand am vazut ca misca.
Am setat 2 perioade pentru ca am inteles ca fertilizarea trebuie sa se faca cu lumina aprinsa si am zis ca o fac inainte de a pleca la servici si sa am lumina aprinsa la acvariu dupa-masa cand sunt acasa.
Ce program de fertilizare si lumina imi recomanzi in sensul asta ?
Va salut, am si eu o problema cu niste alge si incepator fiind am nevoie de niste indrumari pentru a scapa de algele pe care o sa le prezint mai jos.

In primul rand am un acvariu de 54 litri (aprox 45 net), filtru intern Juwel Bioflow 280l/ora, incalzitor 50W, 1 neon JBL Solar Tropic 24 W si reflector tot JBL.
Substrat: Aquabasis, deasupra Manado.
Decor: 2 radacini de mopan, 1 nuca de cocos si 1 decor mic din ceramica.
Pesti: 6 neoni, 2 xipho, 2 SAE, 1 Guppy.
Plante: 2 anubiasi (ancorati 1 de nuca de cocos iar celalat de decorul din ceramica), 2 criptocoryne si mai multe fire de Lindernia rotundifolia 'Variegated' (practic 2 tufe), Marsilea Hirsuta si inca un gazon care creste sub forma de iarba de cativa cm, nu stiu cum se numeste.
Fertilizare: 1 ml Easy Carbo/zi, 1 picatura Ferropol 24/zi, Ferropol 0,7 ml/zi, NU fac aditie de CO2.
Schimb de apa: in fiecare sambata, aproximativ 12-15 litri.
Perioada de iluminare: 08:10 - 11:10 si 17-23:00.
Cred ca am spus cam totul despre acvariu.

Acum sa imi prezint si problema ... am niste alge care cresc destul de lungi (cativa cm), de culoare verde-negru, se prezinta sub forma de fire care au mai multe ramificatii.
Sunt prezente atat pe Anubias cat si pe Lindernia dar am observat cateva fie chiar si pe gazon.
Atasez si 2 poze pentru ca se vede mai bine cred decat am reusit eu sa descriu aceste alge.
Daca nu se intelege prea bine incerc sa mai fac alte poze.

Astept sugestii, critici, orice care sa ma readuca pe drumul cel bun .
Va multumesc.

image

image

p22darius wrote:La mine in Lugoj mia cerut 30 de lei pe 90 de teste...

la pretul asta ... nu-mi prea vine sa cred.
ce fel de teste ?
Lucian wrote:Parametrii recomandati:
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 20 ppm
PO4 : 0.2 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm

Poti sa mai maresti un pic fierul si sa faci aditie de CO2 - iti mai scade si pH-ul pe la 6.8.

Da o sa maresc cantitatea de Feropol ca acum merg cu doar 50% din cat ar trebui ca am niste alge filamentoase (o sa pun si cateva poze cu ele, poate imi dai o sugestie ce sa fac).
Referitor la aditia de CO2 o sa incerc in prima faza varianta "light" CO2 Tetra Optimat. Daca nu misca nimic o sa trec la alt nivel.

Trebuie sa iau si un test de PO4 ca nu am acum.
Azi am facut cateva teste de apa si am obtinut urmatoarele valori:

NO3 - 10
NO2 - 0
GH - 4
KH - 6
PH - 7,2 (desi cu greu m-am hotarat la valoarea asta pentru ca culoarerea probei nu a reusit sa o asociez cu niciuna de pe cartonas - poate ma ajutati voi in sesnul asta ce pot sa fac).
Fe - 0,1

As dori o parere la rezultatele de mai sus si unde ar trebui sa mai umblu ?
Ce teste as mai avea nevoie pe langa cele pe care le am acum ?
realmode wrote:
flavius2308 wrote:Ma gandesc ca nu este o piatra calcaroasa nu ?
Daca e asa, as vrea si eu una dar sa nu fie mare, am un acvariu de 54 de litri si as vrea sa prind o anubia de ea.

Ar avea putin calciu.

doar sa nu influenteze asa mult GH-ul, la asta ma gandesc.
am Gh 7 in momentul asta in acvariu (dupa testul 6in1 de la JBL ... nu stiu cat de aproape este de adevar).
Ma gandesc ca nu este o piatra calcaroasa nu ?
Daca e asa, as vrea si eu una dar sa nu fie mare, am un acvariu de 54 de litri si as vrea sa prind o anubia de ea.
Poate cineva sa-mi spuna daca 0,1 Fe este un nivel bun intr-un acvariu plantat sau este prea mic ?
2 socluri rezistente la umezeala, 1 droser (24W), fir de cupru monofilar, neon, ar fi bine si un reflector daca tot iti pui doar 1 neon, silicon sa prinzi reflectorul in capac desi ideal ar fi sa-l prinzi cu surub (eu cel putin asa am facut)
scorpionul wrote:iti spun ce as face eu: 2 neoane de 24w nu unul pentruca sunt 54l apa, si mergand pe regula 1w/l eu asa as face

da asa ar fi ideal dar 1W/l presupune obligatoriu CO2 + micro+macro.

scorpionul wrote:daca vrei sa faci o chestie buna schimba sistemul cu t5 si vei avea la aceeasi lungime(438mm) 2 neoane t5 a 24w fiecare. In felul asta poti avea plantele care le doresti in acvariu. Iti trebuie un droser de 2x 24w, neoane, socluri cu protectie la apa si putina indemanare. Daca nu te descurci da-mi un semn pe pm si iti dau mai multe amanunte

cred ca si 1 neon T5 24 W i-ar ajunge la vreo 45 de litri utili nu ?.
Ce filtru intern imi puteti recomanda pentru un acvariu Juwel de 54 de litri cu dimensiunile 60x30x30 .
Vreau sa mentionez ca acvariul este in dormitor asa ca silentiozitatea este extrem de importanta.
Va multumesc.
Ai capac la acvariu ?
Tot la 438 mm mai ai si varianta JBL Solar Natur Ultra si JBL Solar Tropic.
eu dau 1 ml/zi (la 45 litri efectivi de apa).
Si eu folosesc Easy carbo.
Cum folosesti EC, conform indicatilor producatorului ?
Hmm ... am inteles ce ai facut tu acolo dar nu cred ca pot sa fac asa ceva la filtrul meu.
Deocamdata merg fara modificare si cred ca odata cu aditia de CO2 sa scad putin PH-ul de la 7,2 la 6,8-7.
Sa vad daca reusesc asta cu un Tetra optimat in prima faza. Din experienta ta, la 45 litri efectivi de apa crezi ca reusesc in forma de mai sus ?

P.S.Daca ma intrebi de ce nu incerc alta metoda de introducere a Co2 iti spun ca din cauza spatiului, nu am unde sa pun butelia si cu atat mai putin ma tenteaza sa folosesc o bomba pentru ca nu sunt adeptul improvizatiilor.
Filtrul este cel venit cu acvariul juwel korallux 60 , cred ca se numeste Bioflow mini.
Am descris mai sus ce are.
Referitor la turba care se baga in filtru, cum se procedeaza ?
Un filtru intern de la Juwel care are un burete albastru ceva mai gros si atata tot.

Si care este cauza pentru care iti creste PH-ul ? Ai reusit sa identifici ?
Am inteles . Multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am cateva probleme prezentate mai sus, daca vrei sa arunci un ochi sa-ti dai cu parerea mi-ar fi de real folos .

Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Go to: