Salutare...
Eu zic ca sunt vesti bune,in ciuda faptului ca ,carasul are petele acelea negre,a inceput sa se plimbe prin acvariu,mai sta si in colt din cind in cind,dar , si scolo sta in suspensie ,nu sta jos,a inceput sa si ciuguleasca....i-am dat niste salata dar nu a bagat-o in seama,poate trebuia sa o fierb.Azi vreau sa mai schimb 50% din apa ca inca e colorata dupa primul schimb.Ieri am schimbat 50% din apa ca s-au incheiat cele 3 zile de tratament cu Bactopur,dar dupa schimb apa inca e colorata,am pus si carbunele activ,ma gindesc sa mai fac un schimb, sa il mai las inca o zi si sa reincep tr,atamentul inca 3 zile,poate se vad ceva schimbari si cu petele negre,daca nu cred ca ar fi buna o pauza de o saptamina fara tratament ,ce ziceti,e bine asa?
In legatura cu bazinul comunitar..incepe si el sa arate a bazin....deocamdata analize cu GBL 6in 1 stiu ca nu sunt bune dar ceva imi arata....
Cl=0
Ph=7,5
Kh=15 cu asta nu stiu ce sa fac nu scade dar nici nu creste
Gh=14 acum mi-am dat seama cum se citeste Gh-ul,el avind 4rinduri de teste

)
NO2=0,5 asta a scazut,era mai mare saptamina trecuta,era NO2> 0,5<2 intre ele....testul lui "peste" ,nici mie nu imi place ce marja de eroare este pentru interpretare
NO3=25-50si aici la fel dar acest NO3 are aceasi valoare laapa de la robinet
Si partea care imi place cel mai mult,mi s-a limpezit apa bine de tot in acvariul comunitar,mai trebuie putin,se mai vede o tenta laptoasa cind privesti din lateralul acvariului.Daca privesti din fata zici ca pestii zboara...daca nus-ar vedea nivelul de apa
Aici in comunitar,de cind il am pe spartanul la tratament,nu am mai folosit pompa de aer ,o utilizez la spartan,el are nevoie,am pus ambele filtre sa bata pitin in sus.Asta imi poate mentine nivelul de oxigen de care au nevoie 2 guppy si un caras auriu?
Am avut 4 guppy dar unu l-am omorit din neatentie...s-a bagat intre geam si ustensila care stergeam geamiul in interior... de atunci folosesc buretele si mina...si unul.... l-am gasit mort....asa a mai ramas Xena si Pepsi
Nici nu vreau sa mai cumpar pesti deocamdata,pina nu mi se cicleaza acvariul si imi asigur filtrarea asa cum trebuie... dacamai cumpar....cumpar plantesa vad care rezista sau la care se dau...deocamdata caraseii nu s-au atins de plantuta mea...

)