| Message |
|
|
ionut_dt wrote:Si eu stau in sectorul 4
Data viitoare cand ai nevoie de ceva dai PM
Dar sa nu ceri bani, femei sau alcool
iarba ai?
|
 |
|
|
am rezolvat!
multumesc frumos!
deocamdata apa e foarte tulbure pentru ca am zapacit nisipul de in loc de apa zici ca e lapte
am dat drumul la sump si am adaptat repede ceva filtrare cu perlon sa se mai limpezeasca - fac bine?
pe diseara sper sa incep aclimatizarea - caci maimutele stau intr-o cutie
|
 |
|
|
the Mui.. reloaded!
mai exact The Mui s-av relocat! mul?umesc frumos darthradu... pentru tot!
acum...
Problema numarul 1: am nevoie de un kil jum?tate de sare ca sa pot da drumul la sump.. are cineva prin sectorul 4 de dat? pe bani, cu împrumut.. troc...?
multu6
|
 |
|
|
reinvii putin topicul asta
legat de culoare (balansul de alb) cele mai corecte nuante se vor obtine, asa cum zice Kiru, cu Custom WB.
la canon se face destul de simplu:
*se introduce in acvariu astfel incat sa fie luminat corect (sa cada toata lumina) un carton perfect alb, o coala A4... poate sa fie chiar o farfurie - important e sa fie alba
*se trece focusul pe manual (pe auto va focaliza extrem de greu o coala alba)
*se regleaza corect expunerea pe diafragma deschisa (f /mic)
*se fotografiaza doar albul (imaginea sa nu mai contina altceva) deci o distanta focala mare (in functie de obiectiv)
*se trage poza.
*se intra in setari se selecteaza Custom WB si va aparea un mesaj "use wb from this image" si iti va cere sa selectezi o poza - poza facuta adineauri
temperatura se va vedea in LR daca poza e trasa raw - iti va arata exact cati K ai in avcariu (per total lumina)
despre DOF - asa cum s-a zis: cu cat F/" mai mic", cu atat DOF ul e mai mic, cu cat F/" mai mare"
dar F/" mai mic" inseamna lumina multa deci expunere scurta (shutter speed) si evident F/" mai mare" inseama diafragma mica - intra mai putina lumina - necesar o expunere mai lunga
la expunere lunga (mai lunga decat 1/100 - 1/60) chestiile in miscare vor pierde focusul - deci chestiile vor fi blurate
atunci se va creste iso, se va trage de pe suport fix (trepied) cu triger sau telecomanda, sau chiar cu timer . eu folosesc pentru canon o aplicatie (care nu e gratis dar e f buna) - alta varianta ar fi softurile de remote pentru pc.
de asemenea se va regla focusul pe ai servo (asa e la canon) si se va selecata focalizare pe un singur punct de focus (cel care contine un subiect la mijlocul adancimii bazinului si care ar fi de preferat sa fie cel central - e cel mai puternic) - daca alegi puncul central de focus dar subiectul pozitionat in alta parte decat in centru - (tras din mana) se focalizeaza subiectul apoi se recompune compozitia: se apasa jumate, pana focalizeaza apoi cu butonul de shutter apasat jumate se muta aparatul astfel incat sa intre tot acvariul in cadru
io cam asa fac ....
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Mai am o intrebare la voi: unde dracu am pus controllerul de la pompe??
in sertarul al 2 lea de la dulapul sifonierului de pe masa din chiveta
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Multam
Acum am 6 goby de marea neagra, pusi de sacrificiu, pentru grabirea ciclarii (aseara am terminat si sticla de Stability) si un crevete, tot autohton - merci Hadule, mare boier
Daca vor supravietui sau nu.. vedem. Salinitatea e mica - 1022, pejtii mananca de se sparg (atat artemia cat si alge nori rosii - merci Andrei!), teste nu am si mi-am propus sa nu am niciodata, ca iar apare batranul ala cu alchimistii lui
Ciortanii ii voi cumpara prin decembrie, cand bazinul va avea ~3 luni. Pana atunci, il las in pace sa-si vada de treaba lui 
lasa sa-ti dea Ala cu barba sanatate cata meriti tu my friend!!! nici nu isi putea gasi un loc mai bun acei BLENNY ignorantule!!!!
si te rog io din tot sufletul meu de copchil neprihanit fa un filmulet la ora mesei...
|
 |
|
|
|
lasa-l tot pe ala... ala e bun. ce-ai cu el?
daca vrei mai mult, poti sa spargi fiecare cilindru de siporax in 2 sau 3 bucati, si-ti va mai incapea inca cel putin juma de litru. sau treci la un alt filtru de capacitate mai mare
|
 |
|
|
darthradu wrote:Hatere, eu nu mai am timp de acvariu, e plin de alge ?i cacat de peste.
Ti-l dau cu tot cu apa dac? îl ridici din Berceni. Aprox 210L cu sump cu tot.
ce ce?  cine zboara???
nu zi de doo ori ca sunt pe drum deja (io convietuiesc cu locuinta matrimoniala in popesti leordeni texas!)
|
 |
|
|
koala wrote:Acu', nici sa footem omu' la cap nu e treaba buna... i-am zis ce era de zis si l-am sfatuit de bine.
Lasa-l in pace, sa cumpaneasca singur si sa aleaga in cunostinta de cauza.
PS: Nea' hadul, vezi ca unchiu' pave' tocmai ce si-a facut mana pe lipiturile cu Tangit... are si scula de taiat teava, stie deja marimea la fitinguri. E pacat sa nu profiti.
si cum sunt cel mai profitor sa dea dracii de nu-l pun la munca serios de serios.
ma mai gandesc... deocamdata am terminat de desenat placa intr-un editor online cum ziceam. daca ajuta pe cineva care n-are autocad acasa uite aci:
https://www.tinkercad.com
faci cont si te joci - asa cum am facut-o si eu - un rookie in domeniu.
graasutule, daca tot fac placa asta si o lipesc de ex la 5-7 cm de spate ... nu merge sa bagam in spate bean animalu?
|
 |
|
|
um02122 wrote:Am uitat sa adaug ca am si acvariu de asta cu sump in spate.
Trei compartimente, unul pentru intake, cu vata, medii de filtrare chimica, unul cu skimmer si unul cu medii biologice si pompa de retur.
Skimmarea de suprafata nu e ideala (melcii mei mananca algele din stratul de la suprafata apei, sorb din el, apoi scuipa apa peste acvariu).
voi cauta jurnalul - sper ca exista!
batmane nu ma ucide....te rog!
|
 |
|
|
|
tengurapavelescule! stii tu de ce!
|
 |
|
|
koala wrote:- Parerea mea este sa faci pieptan pe lungimea compusa a ambelor "camere": skimmer si materiale filtrante. NU ai de ce sa te feresti de asta.
- La fel, as zice ca ai nevoie de un singur perete despartitor... intre camera de filtrare si camera pompei. Adica, skimmerul si materialele filtrante stau in aceeasi camera.
- Din punct de vedere al filtrarii biologice, o viteza mai mica a apei e mai buna... permite bacteriilor sa "haleasca" mai mult si mai bine.
- Treaba cu reactorul din sticla Carpatica a fost ideala: usor de scos, usor de pus, debit mic reglabil dupa dorinta... iti recomand acelasi lucru. Gandeste-te ca accesul la spatiul ala o sa-ti fie destul de anevoios (mai ales ca e in spate, nu intr-o laterala)... ai nevoie ca totul sa fie "modular" si extrem de mobil.
make sens!
multumesc de raspunsuri - punctuale si la obiect
probleme:
1. Kiru nu mai are intrari/iesiri la cnc- cine ma poate aujuta cu debitarea?
2. Sera marin Protein Skimmer PS130 - e bun?
|
 |
|
|
koala wrote:1) Pai, eu de ce-mi bat gura?... apa o sa treaca cu max. 10 mm peste buza de jos a dintilor. Daca vrei skimmare, iei in calcul nivelul apei din display in asa fel incat sa fie la "rasul dintilor".
2) Puterea pompei n-o sa-ti goleasca nimic, pentru ca toata apa se duce in display -> creste nivelul -> se duce prin dintii aia -> inapoi in camera pompei. Asta e una la mana.
A doua la mana, e faptul ca n-ai nevoie de cine stie ce plm de pompa... nu e ca la sump, unde ai nevoie de putere ca sa urci apa la un metru jumate inaltime.
3) Daca se obtureaza un gol d-ala de pieptan (cu o alga, sa zicem), atunci nivelul apei creste putin si debitul se egalizeaza oarecum... nu te stresa, ca nu e cazul.
Uita de ideea cu perete culisant, ca n-are rost.
am priceput - am uitat
koala wrote: PS: Nu inteleg de ce ai facut pieptan doar pe douaj' de centimetri, daca bazinul are 60cm?... care e compartimentarea din spate, cum ai gandit-o?
Cred ca ai apucat pisica de la capatul gresit.
m-am gandit la 3 compartimente
primul - cel cu dintii - unde va intra skimmmerul
al 2 lea - cu matrix/ denitrare/ medii filtrante
al 3 lea - pompa
deci lungimea (650) pe 3 - iese ~20cm - e prea putin? lungimea pieptanului versus perimetru bazin e cam aceeasi si la #batman si la #bulan77
mama ei de pisica ... o luam pe toate partile- pana zice tot!!!
app de asta - nu e mai eficienta trecerea apei prin mediile filtrante la viteza apei data de pompa de recirculare? aduce plus valoare varianta cu "sticla reactoare"?
|
 |
|
|
koala wrote:- "Dintii" sunt in regula, o sa fie bine... apa o sa treaca peste ei, cam cu 0.5-10mm. Ca sa stii ce nivel de apa iei in calcul.
- Apa n-are cum sa "scada" in sump, la modul sa devina o problema... in plus, acolo vei avea senzorul de ATO, pentru ca acolo vei percepe evaporarea.
- Gaura aia pentru pompa mi se pare cam jos, o sa-ti "fluture" nisipul... care e ratiunea pentru care o pui asa de jos?
ideea e sa skimereasca suprafata apei - daca dintii sunt prea adanci asta nu se va intampla corect
daca puterea pompei este prea mare, va suge apa din sump si o va duce in display
daca din varii motive se obtureaza un segmet de pieptane, iarasi apa va ajunge mai greu in sump - deci o coborare a plutitorului va lasa mai multa apa sa intre
cam aste era ideea mea, dar cum spuneam mi-a scos-o Kiru din cap - pe motiv de depuneri ..etc - nu va functiona decat max 1 luna
poate sa fie si mai sus - nu am vreun motiv anume pentru care am pus-o acolo
|
 |
|
|
koala wrote:E bine, imi plac culorile Bah, tre' sa dai detalii, daca vrei sa sarim cu pareri. Adicatelea: - ce lungime are partea cu "dinti"? - cat de inalti sunt dintii aia? - ce e gaura aia de jos?... 2 cm diametru? ... etc, etc.
pai asta am intrebat si eu daca va plac culorile - e prima tentativa de a desena intr-un asemea program (~cad) plus ca e facut pe un editor online deci e frumos? pai - dintii (mai exact gaurile dintre dinti) au 5mm/50mm pe cca 200mm (din 632mm) gaura de pompa e de 20mm diametru la 100mm de fund si 100mm din stanga - aci tre sa vedem cat e stutul pompei de recirculare - adica de care pompa ma mai gandeam la un soi de plutitor in spatele dintilor - astfel incat daca scade apa in "sump" plutitorul sa coboare si sa permita sa intre mai multa apa in sump mai exact o bucata de plexic care sa culiseze in spatele piaptanului (sus-jos)ajutata de o fasie de polistiren sau ceva asemanator cam asa... dar mi-a cam scos-o Kiru din cap  legenda: rosu - placa culisanta alb - polistiren mov - suporti de culisare
|
 |
|
|
|
e bine asa???
|
 |
|
|
bulan77 wrote:si eu am fost sceptic la idea bean animal , dar dupa ce am facut prima cutie de overflow si am vazut cum sta treaba , pot spune ca nu as mai face alt acvariu fara bean animal , in reglezi odata si dupaia uiti ca il mai ai , silentios si foarte practic
O bere la cine la inventat
tocmai voiam sa-ti dau bazinul tau de exemplu! arata superb! dar mantocarelile ale de tevi si cutii si ... ma omoara.
si jurnalul tau este unul dintre cele pe care le citesc cu atentie
merci!
|
 |
|
|
da da! stiu exact cu ce te-ai ocupat/complicat/peltierat! intai am citit acest topic si apoi jurnalul bazinului in sine.
daca nu ma insel chiar in deschiderea topicului am pus link catre proiectul nano.
si exact topicul asta m-a facut sa ma hotarasc asupra "modelului"
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Io ti-am zis niste vorbe, vad ca le-au confirmat si baietii in posturile de mai sus, numai tu esti Gica Contra.
bai nene, cum sa-ti explic sa intelegi mmcp?
daca iti ziceam ca vreau 60 litri cu sump de 40 litri in stand (bean animal sau alta solutie) ce mai ziceai? in afara faptului ca "mai mare"
asa vreau 60 litri cu sump lateral? tot cu sump de 40 l dar nu dedesubt. nu e aceeasi situatie?
nu-s confortabil cu ideea de sump!
nu-mi place cutia de bean animal, nu-mi place nici sa iasa o tevoiae din curu acvariului (sau din lateral) mi se pare mult mai estetic cubul lui Koala. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/26040.page
studiez inclusiv solutia cu fundalul tapetat cu piatra - background bricloat
stiu ca mai mare (mai multa apa) inseamna mai bine - dar am plecat de la o alta ipoteza! ma inervezi!
|
 |
|
|
dandumitru wrote:
hadul wrote:ce frumusete!!!!
Multumesc Dan ! Tradatorule !
Totusi ma bucur pentru hotararea ta de a trece la saramura, si daca tot se intampla asta, pastreaza radacina ai urata pentru mine.
Multumesc Koala !
Sper ca la final sa fie si mai frumos.
.
nu tradez nimic!
doar ca vreau sa incerc si asta. zic "si" pentru ca un plantat cat de mic mereu va fi in casa!
|
 |
|
|