[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: smileyface
Forum Index » Profile for smileyface » Messages posted by smileyface

da-ne mai intai niste detalii legate de ce acvariu ai.
asa in mare,ai nevoie de acvariu de minim 200 litri pentru ciclide africane(depinde cate vrei sa tii) si dupa ce depun ei singuri(daca depun) mai poti lasa femela 1-2 saptamani in acvariu dupa care o muti in altul pana da ea drumul puilor din gura.dupa o muti direct in acvariul comunitar si cam atat.
temperatura pentru ciclide africane in mod normal ar fi ideala intre 23 si 27 grade,nu stiu sigur daca in cazul lor temperatura mai ridicata influenteaza imperecherea,asteptam si parerea altor oameni mai avizati
am avut aceeasi combinatie si eu,background ekol rock si pietre semirotunde,pot spune cu certitudine ce incearca si colegii nostri sa iti spuna,NU MERG IMPREUNA,da un aspect de artificial/kitch. mai asteapta pana mergi la munte,ori tu ori prieteni de-ai tai,ii pui sa-ti aduca 10 kg de piatra ascutita mai patratoasa
@psihoactiv: peste tot pe net se gaseste background-ul,se numeste decor ekol amazon , doar ca e cam scumput si momentan unicul furnizor care aduce in Romania catre toate site-urile de vanzari nu-l mai are pe stoc,nici site-urile respective,e posibil sa-l mai gasesti la coralis din drumul taberei cu dimensiuni cat al meu 120x50 cm
@andpop,ai dreptate,mersi,si mie imi place cum arata dar as vrea sa-l inlocuiesc cu vieja sinspilum si nu am bani ptr ei inca,de aici si anuntul de la vanzari
Vand Flowerhorn rosu,femela,20 cm,varsta aprox 2 ani, dimensiuni 90/60/90 ) ,este sanatoasa,a trait singura in tot acest timp intr-un acvariu de 250 litri,s-a dezvoltat frumos,putin agresiva(ca aproape orice flowerhorn).O dau in speranta de a-mi achizitiona alti pesti.
Pret 100 lei,prioritate au cei din Bucuresti,pentru cei din afara vedem cum facem cu transportul,daca ne descurcam il trimit,o zi faina!

image
da,este estherae parerea mea,nu are nici dungile alea negre de pe innotatoare,nici forma unui caeruleus
acea varianta pe care ai zis-o tu cu siguranta o sa o incerc,am intrebat dupa daca pot baga in acvariul cu flowerhorn si pleco,un lotus,daca ar rezista
Pai e simplu,eu le-am luat din raul Ialonita din apa sau de pe malul raului,erau uscate nu verzi,le-am tinut intr-o cada cu apa la tara vre-o 2 saptamani,dupa care ,cand le-am adus in Bucuresti le-am frecat cu peria de paie pana le-am facut frumoase,am turnat apa fiarta de cateva ori peste ele(neavand cum sa le fierb fiind si multe si mari), le-am mai lasat cateva zile in apa cu sare in cada ,cu schimburi de apa fiarta de cateva ori sa fiu sigur ca "moare" tot,si cam atat.
Dupa toate astea le-am bagat direct in acvariu,au mai lasat tanin la inceput o perioada dar nu m-a interesat prea tare,dimpotriva imi convenea apa putin mai maronie
multumesc paradoxx dar nu e mare lucru,nu pot sa ma laud ca am facut mare lucru la acvariul asta,oricine poate sa isi cumpere genul asta de background si niste nisip alb,am ales aceasta optiune pentru ca era riscant sa las multe lemne in acvariu si sa se raneasca pestele in ele odata cu cresterea acestuia,daca aveam pesti mai mici cu siguranta aveam mult mai multe lemne in acvariu,cam ca la inceput in primele postari
ma refeream la o anumita planta submersa care face tijele alea iar frunzele plutesc la suprafata apei,dar nu stiu cum se cheama,o sa caut mai in detaliu pe net

am gasit,tiger lotus cica i se zice : image
cu siguranta ca o sa incerc,sa vad de unde o sa fac rost de planta,mersi inca odata.
apropo, de lotus ce zici?e planta buna pentru eliminarea nitritilor din apa?sau nu mai stiu exact cum se numea,era o planta care facea niste tije subtirele pena la suprafara apei,unde si facea frunze mari
Vazand asta pe site-ul de la backtonature,care vorba aia,se presupune a fi firma serioasa, am zis ca poate o sa-i dau o sansa.Acum m-ai facut prin argumentele tale sa renunt si nu-mi pare rau,asa ca multumesc ca ti-ai facut timp sa explici atat,se vede ca esti trecut prin multe,eu inca sunt "micut".Stima domnule Koala!
ps: multumesc pentru pontul cu planta,m-am interesat,nu suna rau deloc doar ca am acvariul in camera in partea opusa geamului,nu ar ajunge prea multa lumina la ea

pai si....nu asta e ideea? sa functioneze ca filtru sa stranga mizeria?ma refer la asa ceva eu -->
http://backtonature.se/tips-tricks/concealed-filter/
intreb si eu,poate are sau poate a avut cineva asa ceva facut,sunt curios daca da rezultate sau daca e mai bine fara
mutumesc pentru aprecieri. nu am aranjat acvariul,inca e in decurs de amenajare,mai dureaza pana o sa ajunga la stagiul final pentru "pozat".lemnul se plimba prin acvariu din cauza curentilor puternici ,o sa-l prind cumva sa stea fix cred,sau o sa renunt complet la el,inca nu m-am hotarat,pietricelele au disparut de mult,erau si calcaroase si cam urate,m-am saturat repede de ele.Cat de curand sper sa adaug nistre pietre de rau de diferite marimi pe ici pe colo si cateva radacini sa arata si mai amazonian decat acum.
ps : credeti ca e o idee buna sa bag bucati de burete cu porozitate mare in spatele backgroundului sa fac un fel de filtru intern maricel?am deja o pompa de apa care impinge apa din spatele backgroundului spre exterior,am bagat-o pentru ca se strangea mizerie acolo si era apa statuta
cateva poze noi sa reimprospatez topicul,intre timp ZOMBIE s-a facut maricel,am schimbat si background-ul.de la rock la amazon

image
image
image
Caut/cumpar piese de schimb pentru filtru extern fluval 404\405 , noi sau sh(),si anume urmatoarele:
- rotor
- ax ceramic
- capacul mic rotund care tine rotorul si ax-ul
- aqua-stop-ul (cel de unde pleaca furtunele spre acvariu)
- furtune
- garnitura O-ring (doar noua,uzata am si eu)
Se poate inchide,multumesc pentru gazduire!
salutare,donez azi sau maine in zona Aparatorii patriei ,Berceni o mana sau doua de pistia.Valabil doar pentru Bucuresti.
0721977223
Vand filtru eheim 2213(440 l/h ),folosit de mine de ceva timp,merge bine ,nu curge,are consum mic de energie(8 watt)este silentios,perfect pentru filtrare biologica.
Furtunele nu sunt cele originale,in schimb am robineti pe ele(in/out)
Filtrul se da impreuna cu materialele filtrante pe care le am acum in el,vata de perlon,burete,inele ceramice etc
Il dau asa ieftin pentru ca vreau sa-mi repar mai repede alt filtru mai puternic pentru ciclide.
image
image
risc exista dar foarte mic,atat timp cat nu vrei sa faci afacere din vanzarea acelor hibrizi,poti lasa femelele sa scoata singure pontele in acvariul comunitar si scapi de-o grija.eu am avut combinatia precizata mai sus aproape 3 ani,timp in care estherae au scos pui de estherae si caeruleus au scos pui de caeruleus

Forum Index » Profile for smileyface » Messages posted by smileyface
Go to: