[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
am cumparat garnitura noua, am fost surptins de circumferinta mica a celei noi fata de cea veche. primul gand a fost ca au gresit eticheta. Acum filtrul nu mai curge. Final fericit.
da! ceva de genul vreau sa fac si eu intr un acvariu. Vreau neaparat sa achizitionez un umidificator dedicat paludariului.
Am vazut clar. Curge pe la garnitura capacului.

Cred ca plasticul de la capac s a bombat. Pe partea anterioara se si vede un spatiu. Rama capacului pare ca a facut burta.

De unde se cumpara un capac nou?
sonic11 wrote:Vezi ca se gaseste capac de cump?rat, asta in cazul in care este fisurat.

nu pare a fi fisurat, nu l am demontat sa verific.
Dupa mai multe montari si demontari de la acvariu mi am dat seama ca curge cumva din capac apa. La inceput nu pusesem bine casoletele si tasnea apa si am mai observat ca parca se aude aer cum iese.
Nu pare sa curga pe la garnitura.

Este modelul 1500 a implinit 4 ani de functionare. Sa l schimb sau merge dus la un service. Stiti unde l as putea duce aici in bbucuresti.
Salut! Eu vreau sa stiu daca o sonda de sera, deci sa citeasca co2 din atmosfera merge calibrata la un ph controller.
Ma gandeam ca se etaloneaza altfel sonda cu controllerul.
Vreau sa mi cresc emers microsorum ul. Pt inceput vreau sa l cresc intr un acvariu fara apa ca apoi sa l pot adapta ca planta de camera in ghiveci. Este realizabil?

Ce umidificator sa mi achizitionez. Spatiul de depozitare este L140xl93xh70. Cum sa fac fertilizarea.
Iar co2 cum il adaptez? se gaseste sonda co2 care sa fie compatibila cu ph controllerul dennerle? daca nu de unde iau un controller cu sonda pt sera? ma intereseaza din romania, fara siteuri straine.

Cei care au paludariu ii rog sa mi dea sfaturi. Multumesc anticipat!

Faye wrote:Sewellia lineolata. Super pestisor!

multumesc!!! O sa mi iau in curand sunt dragalasi.
ma bucur ca va place

am vazut in obor la tarabe un peste interesant. Asemanator cu un ancistrus dar cu forma rotunda, era vandut sub o denumire comerciala: pisica de apa.
M ar interesa sa stiu ceva despre ei dar nu stiu cum sa i caut.
image

poza recenta imediat dupa amenajare
nu mi a murit nici un locatar, am schimbat apa de 2 ori volumu bazinului si am sifonat substratul.

Evident am ramas cu o tona de microsorium; una din tufe i am facut si o poza fiind surprins cum a acoperit radacina de vita de vie.

image
pui de microsorium mini, 50 bani sau 3 ron tufa sau planta adulta 3 ron rizom 7 frunze

poza

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204366464937612&set=a.10202731177616451.1073741828.1109755649&type=1&theater
Am un baietel cu autism in familie si s a jucat cum stie el. Alte dati arunca doar mobilul, tableta, plastilina etc.

Cine are nevoie de microsorium sau bolbitis sa ma apeleze, 0726860047
Este suficient daca scot apa treptat si adaug pana ajung sa pun 100% din volum in situatia in care s a adaugat in acvariu 700 litri 4 litri all in on si 5 litri ferropol jbl si o sticla de fertilizant 1 litru go-on pt plante de ghiveci.

Sifonez si substratul.
bulan77 wrote:Salut
Uite aici un site http://iazz.ro/iaz/pesti-iaz/sturioni/ , eu am vazut de vanzare puiet de sturion si in sibiu , erau undeva la 30 de lei.

multumesc mult pentru ajutor!
Salutare colegi, ma intereseaza informatii despre sturioni, m am decis sa mi fac un pond unde sa cresc cativa sturioni pentru icre. Un fel de mini crescatorie pentru uz propriu.

As aprecia ajutorul celor experimentati in construirea bazinului (in pamant) tot ce inseamna sturionu crescut in captivitate si incurajare pentru ca am nevoie.

Pt inceput vreau sa construiesc bazinul 4mLx4mlx2mh(adancime) plus filtrul.

De unde as putea achizitiona cativa pui?
stefanp wrote:Ce buruiana ai acolo? (nu muschiul)
Am fost tentat sa zic ca-i un soi de polygonum ...

Da' pestii?

sincer nu stiu ce planta este bambusul ala rosiatic, mossul este aductus. Ca pesti am: microrasbora, mai multe tipuri de neoni un scalar si o pereche de peste fluture si ancistrusi voalati.
Acvariul arata cam neglijat, o adevarata jungla. Toate plantele netunse de multa vreme, majoritatea au iesit la suprafata dar asa imi place nu ma pot satura de atmosfera din el.
image
Ma intereseaza minim 4 bucati de sewelia lineolata, astept oferte sau ajutor cu un magazin unde pot gasi. Multumesc anticipat.
https://www.facebook.com/acvaristicatimisoara/photos/pcb.889659417711828/889656624378774/?type=1&theater

Pt ce se foloseste Twinstar la acvariu? poze in link

cum sa iti construiesti propriul Twinstar ieftin si rapid
1.Se ia una bucata rola banda de teflon (folosita in instalatii sanitare) se gaseste la orice magazin de instalatii-aprox 2 lei rola
2.se goleste rola de teflon si se decupeaza un inel de pe una din partile laterale ale rolei.
3.Ca sita am folosit dintr-un capac protectie cumparat din LIDL set de 2 buc la 15 ron
4.se decupeaza 2 bucati de sita cu diametril inelului decupat din lateralul rolei,iar una din site se pune in interiorul rosu al protectiei rolei.
5.se pune apoi inelul decupat ,acesta avand rolul a tine presata prima sita si pastrand diistanta de 0,50mm intre cele 2 site.
6.se pune si a 2a sita iar laterala cealalta intreaga se pune peste sita a 2a si se lipeste cu silicon.bineniteles ca la una din site trebuie racordat un fir si la cealalta alt fir care apoi vin legate la un incarcator de laptop cu tensiunea intre 14-18 V.

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: