[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Bobi Brasov wrote:Sfaturi.........stii foarte bine ca o planta care provine dintr-un mediu in care a avut conditii de dezvoltare ,e destul de dificil sa-i oferi aceleasi conditii,de obicei se lasa cu pierderi,multi nervi si multa ambitie pe viitor ? Corect ?

Mai ce "imi place" cand unii vad doar jumatatea goala a paharului si dau din taste fara sa vada situatia pe ansamblu....
Romanul e bun la critica... nu am vazut multi sa zica "lasa frate... o sa fie bine, frumos, bravo, spor..."

Bazat pe afirmatia ta Bobi, imi permit sa iti raspund (vad ca iar ne intersectam) si sa iti spun o poveste:
Mi-am luat discusi... multi - frumosi - entuziasm... s-au dus pe copca. Asa, si? RIP si de la capat... ca "are balta peste", mi-am luat iar.... i-am aruncat la gunoi. Nu-i nimic.... perseveram, evoluam... continuam.
Am luat iar.... acum arunc si acvariile la gunoi DAR... nu ma las frate!

Cam asa si la Anca; NU MERGE? Asa... si? Lasa frate.... ca drumul e scurt de la Podul Iloaei si Jack e baiat bun si harnic.... sa vezi luna viitoare cum inalta iar gazonul... o sa se gaseasca IAR niste gazon ptr Anca daca da chix tura asta! Si daca da si data viitoare... asta e: mai trage un loz... mai incearca odata. Pana se invata minte si invata sa praseasca singura pe tarla.

Crezi ca eu radeam de Razvan? In nici un caz.... am adus aminte un amanunt care ptr multi a fost "rost de caterinca" sau hahaiala, cum se zice aici... Razvan in schimb... a perseverat... a evoluat (de la carton in sus) si face gazon la ora asta de imparte abonamente prin tara.... )

Revenind la afirmatia ta... sa vedem: ce are Razvan si nu are Anca? Razvan stiu ca are un mod special de a ingriji plantele (cu pasiune)... in schimb "conditii"... nu sunt ceva neobisnuit! Sa vedem:
- are un bazin de sticla
- pietris
- Co2
- Lumina Giesemann
- fertilizeaza cu Vimi din cate imi aduc aminte....

DECI? Care "conditii"??? Si aici intervine jumatatea paharului care TU din pacate nu o vezi.....

Din cate imi aduc aminte Batman... "milogul ala penibil" (parca asa era, nu?) deci Batman.... are niste Giesemann de 54W care in curand nu o sa aiba ce face cu ele sau eventual "ne combinam noi, baietii" la un schimb cu ceva actinice..... deci are 4 neoane care ii sunt nefolositoare.... si ca un milog ce este si care se milogeste la toti dupa orice.... cu siguranta ca o sa i le dea lui Anca (asa cum a mai dat la multi, in trecut), eu am pe acasa niste drosere arcadia 2x54w.... si cum sunt unul "care ma bag peste tot"... o sa ma bag si in "sufletul" Ancai si uite asa se face acvariul ei cu 200W lumina... din cate stiu parca are acvariu de 250L... deci aproximativ 1W ajunge ptr gazonul respectiv? (ca Jack are neoane de 39... si slava domnului... creste!) Eu cred ca ajunge....

Buuun, am rezolvat cu lumina, da? Sa trecem la fertilizare:

"Milogul"... ca tot s-a saturat sa se milogeasca pe la dulcicole.... a zis ca e timpul sa se milogeasca la marine: "da si mie o Aptasia bre" =)) .... deci "ala Batman"... cred ca are o juma de bidon de Vimi all in Red.... si stiu cu siguranta ca eu am un bidon de All in One.... si la 5L cat are bidonul.... ajunge la femeie un an de zile? Eu cred ca ajunge!....

Deci am terminat si cu fertilizarea? Dap!....

Acum te intreb: In conditii´le astea... de ce nu ar creste gazonul?

Da, stiu: Pe Anca o incurca temperatura apei.... dar daca doamna e "gospodina" si ii plac verdeturile si zarzavaturile..... poate renunta la triscusi si continua cu gradinaritul.... e decizia dansei!
Sau daca se incapataneaza sa impace si capra si varza.... o sa se trezeasca ca nevasta-mea intr-o noapte: cu discusii "pe apa sambetei" si dimineata cu apa la 26 de grade!

Dupa cum vezi: Totul e simplu..... BUNAVOINTA SI INTELEGERE SA FIE! Nu exista in viata "NU CRED CA POTI".... exista "hai sa te ajut sa obtii ce vrei"... cu un sfat macar. Sfat de genul: ai apa prea calda, iti lipseste lumina, iti trebuie fertilizare "daca vrei sa...."

Seara lina
Ancamarketing wrote:Multumesc lui Razvan....

Razvan.... e "ala cu lampa facuta din carton"? ;)
Glumesc , dar... voiam sa iti arat ca toti am fost in "oarecare fel" la inceputuri... nu la toti a fost "roz si bine" ;) Carton - necarton... dar uite ce gazon face )
bobo35 wrote:......asa mi-a zis un baiat de unde incarc tubul

Nici nu ma mir ca ti-a sarit tubul.... Halal sfat! Eu unul l-as concedia pe respectivul.... In afara de asta: vina incarcarii le apartine si centrul respectiv "trebuie sa remedieze treaba"

Revenind la ale tale: un e-mail la JBL ai incercat? Supapele de siguranta sunt piese de schimb... te-ar putea ajuta.... Sau o butelie noua....
Ancamarketing wrote:Doamne Ajuta, sa fie primit!

Gresit Anca... vorba lui Batman este: "Doamnele ajuta!" =))

Mai grasule.... pai cum nu dai la nimeni plante? Vrei sa ma injure lumea? Eu nu recunosc nimic... nici macar nu am acvarii.... ce sa fac eu cu "loboda - patrunjel.... margareta"?
Andrei1234 wrote:Sa nu fie sticla securizata la blau!

Hups... bine zis: vezi ca "are colturi rotunjite"... deci e sticla reancalzita si indoiata pe forma X.... Ar trebui sa intrebi pe Dragos... sau Batman (Paveleasca) pe Catalinbgs... ca el are si stie cum e....
Dragos te poate ajuta cu gauritul... Cine crezi ca l-a convins pe "paranoic" sa gaureasca sticla la Batcave?

In rest.... asculta la Pavelescu: e patit, reteta cu Svaroski + hrana rece si pres + "e primite moka din Muilandia"... e reteta perfecta.
Ps: hint de la mine: daca intreaba preturi... zici € in lei: a costat 50€?... zici: "50ron... mami" )
Aaaa: si scoate linkul de la forum din Bookmark sau Fav... )
Ptr unii "carcotasi"... reamintesc ce spuneau "unii" prin postul 415 prin 17 decembrie:

Nimeni wrote:
Uite ce iti propun: apucate de reactorul de apa.... iar pe lista de achizitii pune doar:
- o sonda BNC....
- Solutii de calibrare 4-7
- 3m furtun Co2 JBL...

.... si asteapta "sa sune mosul la usa" zilele astea. Mai e un pic si vine Craciunul )

Deci cam atat e pe "lista de achizitii".... ca sonda e uscata, stiu.... si sunt constient... numai ca am avut surpriza sa "ma bata la cur un ren"... care si-a reanviat sonda JBL dupa ce a stat aruncata 1 an.... Asa ca prin logica "simpla" si eliminare: daca merge... doamnele ajuta.... daca nu: oricum era in plan de achizitie!
Solutiile... asa cum bine zice Pavelescu: sunt un "must" deci nu sunt bani aruncati in niciuna din variante.... iar despre sonda.... eu am zis BNC... Batman a zis mai bine (el a aruncat destule pe geam)
Sfat ptr Anca: daca "tot dai un ban"....cumpara clar din magazin nu SH din Ro... poate sa fie si "noua in tipla" si tot nu am incredere... Plus ca a patit-o Dan: a vandut un reductor sau sonda parca JBL si cumparatorul a avut probleme.... Ghici in capul cui s-au spart "reprosurile"???

In rest... ma bucur ca perleaza plantele

"Ala micu si negru".... asta e: pune-l pe lista ca americanii: "pierderi colaterale": fu...se si se du...se! .... Eu azi cand am plecat de la nevasta i-am aruncat "pe NV" 2 discusi direct in wc... nu era acasa, asa ca nu le-a simtit lipsa....
"Dar din dar.... se face Rai" zice o vorba...

Dar eu zic: Ce e nefolositor ptr unii.... e "comoara" ptr altii!
La cadoul tau Anca, poti sa il iei in considerare si pe "Batman"... care l-a randul lui mi-a donat/dat/daruit butelia respectiva, exact in starea in care o vezi (sigilata).
Dat fiind ca eu am o nevasta incapatanata, care nu o sa faca un acvariu plantat "cum trebuie"... in veci, si dat fiind ca mai am o butelie "ptr mine"... am considerat ca este mai bine ca butelia asta sa o foloseasca cineva si sa se bucure de ea decat sa stea intr-un colt uitata de timp, asa cum sta de un an-doi cred.....
Sa o folosesti cu placere si sa te bucuri impreuna cu fetele si sotul de "micul colt de rai" pe care il incropiti in casa voastra.... Sarbatori linistite iti doresc!
dan.pavelescu wrote:Sebi, m-ai omorat cu Bluwave ala, ti-am zis ca l-am cautat si nu l-am gasit decat pe Amazon, dar carnatul ala nu trimite nici in Romania nici in Austria, asa ca n-am ce face.

Pai.... nu te "omor" deloc... zic sa iei in considerare varianta, nimic mai mult: daca il vrei.. (ai timp sa te gandesti) il pun in traista si gata!

@Andrei: respectivul filtru are 2 "cosuri" dreptunghiulare care se scot si fac usoara "mentenanta" la filtru....
Ps: @ Andrei: "mituri" sunt destule.... Renii de aici de exemplu folosesc "la greu" filtre externe la marine... filtre Eheim cu sistem wet&dry sau Fluvaluri seria G... De ce? Nu ma intreba.... ca nu stiu..... dar functioneaza!
Mai ai timp sa te razgandesti Batmane... (Bluewave 900).... ;)
elis wrote:Un an butelia de 2kg

Ai vazut asta?
Andrei1234 wrote:Bazinul va fi de 20/15/15 cm

;) la 4 litri brut... cred ca tine ;)
qwerty wrote:apare @pavalut. Eu cred ca este sub acoperire" cyclo turbo man"

Nu are cum.... Batman e "donator Dennerle" inca de acum 2-3 ani cand l-am cunoscut... Intre timp "sa potolit"... nu mai doneaza Dennerle... a trecut la ATI, Giesemman... fitze.
Gata cu off-topicul... scuze! Dar pur si simplu m-a busit rasul... ma uitam dupa "ceva reactor"... si vad poza! =))
Ancamarketing wrote:Referitor la reactor, nu l mai fac eu.
Astazi am primit un mesaj de la un coleg de forum, si ii respect dorinta de a ramane anonim, ca imi va trimite, pana de Craciun, un reactor nou Dennerle Cyclo Turbo.

Cea mai tare faza... daca va spun nu o sa ma credeti.... asa ca am facut printscreen: Citind postarea Ancai cu "Dennerle Cyclo Turbo"... copiez cuvantul, il bag in Google... sa vad si eu "cum arata dracovenia".... SI CE VAD? I-a vedeti si voi.... ce apare la cautare Dennerle =)) =)) =)) =))

image
6000 erau ptr tine.... nu asa voiai?

Hai sa lasam topicul femeii in pace.... inteleg ca iti place sefa... dar totusi ;)
68... blatul de bucatarie e 60.... inseamna ca il pui pe scheletul de la Victor si "facem altul" cum vrei... Ok? (observi ca scriu pe forum.... ca sa nu ai cum sa o dai cotita
@qwerty.... fara resentimente ;) In general... prefer sa fiu un "nimeni"... decat sa ma cred "CINEVA" aiurea...

E o chestie veche de a mea.... nu are legatura cu postarea ta.... doar ca imi adusesem aminte de "a te crede cineva".... multi se cred doar, dar in realitate nu sunt.
Eu unul prefer alta varianta... nu ma astept la laude sau "osanale".... o cafea imi ajunge ) (deja ma injura Batman)
Hai sa "rasuflu"....

Ideea e urmatoarea: sti ca te intrebasem de marimi acvariu.... iti pregatisem un stand de aluminiu cu blat de bucatarie gros de 4... 160x60.... ca sa ai ce da "omului in brate" cand vine sa ia mortu` de la tine din casa.... ca nici dracu nu iti i-a ditamai animalul fara sa se gandeasca "cat il costa suportul"... (in felul asta scapi/scapai rapid de el)

Acum: daca te coafeaza cumva.... da-mi niste dimensiuni "omenesti"... si croim standul ptr ala nou.... ca sa poti folosi "lemnul pretios"... dupa care ai asteptat luni de zile si la care ai muncit de ti-au sarit capacele!!!

Ps: am citit a3a oara 57 de pagini de jurnal.... cred ca singurul cu atata caterinca in el ptr un acvariu "fara apa".... si stii ca am asistat la durerile facerii.... daca il dai moka DUPA CUM ITI ESTE OBICEIUL... TE BLESTEM... nu te bat!

Nu comenta de stand: e demontabil... il pui in colt "in caz de"... daca ai nevoie... bine, daca nu... nu! dar zii dimensiuni
Incearca sa iei reductie de plastic... cea de metal "dauneaza in timp"...

App de Nimeni: a ajuns pachetul?

Nu stiu ce sa zic... dar citind cele de mai sus, parca am un deja`vu.... sunt cuvinte pe care parca le-am mai citit... dar cu toate asta stiu sigur ca nu le-am citit niciodata nicaieri! Dar imi sunt cunoscute "rau de tot" cuvintele... imi sunau in minte in timp ce citeam.....

Revenind: "Dar din dar.... se face rai" zice o vorba. Eu unul nu sunt atat de evlavios.... dar la randul meu "am primit destule"... si in limita posibilitatilor, cand am ocazia si posibilitatea.... dau mai departe.
Merg pe principiul: Ajuta... ca nu stii cand vei avea nevoie sa fii ajutat!
As fi spus mai multe dar nu vreau sa stric "inca" surpriza....

Ps: sa vedem reactia ta dupa ce primesti pachetul....
Bre... viitorul ti-a fost prezis!!!... inca de mult timp, de Giani:

image

Ps: eu zic sa lasi standul in pace.... sau cel putin faci cum ai spus.
PS2: daca nu sunt indiscret.... acvariul mare, nou... ce dimensiuni preconizezi ca va avea?
dan.pavelescu wrote:Eu am o butelie de 10kg (7 litri),

Invers bre... ti-am zis ca imbatranesti 7kg : 0,75 = 9..... 10L !

image

... ca tot ziceai de memorie
qwerty wrote:@nimeni.... Faci referire ca informatia este incompleta si ca se pierd lucrurile de baza, ok. Care sunt acele lucruri de BAZA?

Repet, fara a avea ceva personal cu tine... vorbesc din prisma unui habarnist care intra pe forumul asta si pe topicul acesta in cautare de "informatii revizie butelie"...

Hai sa iti arat "o mica diferenta"... intre ce ai tu... si ce au altii cu revizii "normale":

image

Butelia in cauza are "eticheta" cu SCADENTA URMATOAREI VERIFICARI in 2018.... a ta, care este tratata "ca un stingator".... are scadenta la anu` in 2015!

Este diferenta sau nu?

Referitor la informatii utile: o alta firma unde se pot face revizii/inspectii ISCIR in afara de cea amintita de qwerty, mai este firma LINDE GAS ROMANIA in Timisoara: http://www.linde-gas.ro/ro/index.html
Ptr zona Iasi... Tehmed Gaz Iasi partener Linde, dar inspectia tot la Timisoara se face, deci dureaza.

Iar cea de la Buzau... am facut o greseala, se numeste PROSALV: http://www.prosalv.ro/Produse&Servicii/Contact/contact.htm
Persoana de contact: ing. Iulian PRICOP (atat Batman cat si eu am colaborat foarte bine cu domnul respectiv, chiar daca am facut-o doar telefonic)

Seara lina tuturor

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: