| Message |
|
|
Este cat se poate de reala poza. Am facut si eu un search pe google si am observat ca Montezumae au toti "sabiuta" lunga. O fi vreo lege a compensatiei datorita altui organ, care are dimensiuni reduse  . Stiti fazele alea cu: omu cu nasu mare... sau barbatii cu masini mari... etc etc.
Acum serios - stiti cumva cum se poate cumpara asa ceva la noi in tara? Am comandat niste reviste de la www.thatfishplace.com acolo cred ca au, dar posta costa in jur de $30-45 poate si mai mult. Daca ati vazut specia asta pe undeva, (de vanzare, se intelege) mai ales in Timisoara, spuneti-mi si mie va rog. 
|
 |
|
|
=> ca merg bagate cu pestii.  pai atunci maine dimineata trag o fuga. Nu cred ca se pune problema "infractiunii", eu fiind din "satul" Lugoj, unde nu iti are nimeni treaba + ca de unde vreau eu sa le iau, nu trece nimeni si oricum ar fi exagerat sa patesti ceva din cauza unor pietricele.
razvan wrote:A!! si nu te-as sfatui sa le iei DE LA CALEA FERATA!!!!!!!!!!!!!!!
ai sanse sa te bage la zdup pentru "sabotaj"... vorbesc serios!!!!!!!!!!!
Nici nu m-am gandit ca e ilegal. Dar ca tot ai mentionat-o, sa stii ca o sa ma uit de vreo cateva ori in stanga si in dreapta, ba chiar si in spate  inainte sa comit delictul. :bgun: :18: nu de alta... da poate mai ma gineste unu' care n-are de lucru... 
|
 |
|
|
Spalate bine, eventual fierte un pic, nu stiu daca ar dauna cu ceva. M-am gandit sa "sacrific" un pui de xipho si sa il bag vreo saptamana intr-un acvariu cu niste pietre de-alea.  Daca un pui fragil de 2 saptamani nu crapa, atunci cred ca e OK sa il pun in acvariul mare. Sper ca nu e prea barbar. Mai astept pana maine, sa vad poate mai primesc raspunsuri.
cred ca e granit si e ok in acvariu din punctul meu de vedere. Ai grija sa le speli bine si sa nu aiba pete de ulei, motorina...
BleeD, si eu cred ca e granit.
Daca ochiu nu ma inseala, parca am vazut la galeria lui razvan ceva ce semana cu granitul, dar ceva mai marunt decat ce vreau sa bag eu.
|
 |
|
|
|
sper doar ca am postat unde trebuie... daca nu, rog pe un sus-pus sa imi mute topicul acolo unde isi are locul.
|
 |
|
|
Treceam pe langa o cale ferata. si brusc m-a lovit ideea: Ce frumos ar arata niste pietroaie din alea negre atent alese pe langa niste echinodorusi de un verde crud, alaturi de niste xipho rosii...? (nu ma refer la folosirea lor exclusiv pe post de substrat... ci doar asa, vreo 2-3 de "gust")
Fiind un anti-kitschos, nu mi se pare ca nu ar arata natural sau ca ar da un aspect "manelistic" recipientului cu pesti. De aceea, inainte sa ma apuc sa car pietroaie, va intreb pe voi - doctorii in ale acvaristicii - daca ati putea sa ma indrumati spre un site, sau chiar sa imi spuneti ce stiti despre aceste pietre, de unde provin, "cam" ce contin, si cel mai important... daca le pot pune in acvariu.
Daca are vreo importanta, acvariu in care vreau sa le pun are urmatoarele caracteristici  100 L, 1,08W/Litru, Co2. plante: Crypto, Echinodorus, Vallisneria, Sagittaria. pesti: ancistrus, cory, guppy, xipho, black molly)
Astept sugetii de la voi. Multumesc.

|
 |
|
|
Uitati-va putin aici Xiphophorus Montezumae
Prima oara cand vad asa ceva, desi cresc vivipari de ani de zile.
|
 |
|
|
Pai... problema iluminatului o rezolvi usor. Proiectezi un sistem de oglinzi care sa se roteasca dupa soare si astfel o directionezi catre acvariu... si gata!
Cat despre incalzirea apei... te uiti la termometru si cand vezi ca e prea rece, incalzesti o oala de apa pe aragaz (asa consumi doar gaz) si o torni peste.
sa nu te superi, mai glumim si noi :-P :-)
|
 |
|
|
foarte tare linku cu templu din "agvariu". Pacat ca nu pot sa va arat o poza cu acvariu' unei colege de-ale mele, despre care nu am aflat ca are pesti decat acu vreo 2 saptamani - si are pesti de vro 3 ani...
intru in discutii aprinse cu ea despre betta si imi zice ca al ei sta ascuns in casuta  Ma prefac ca nu inteleg. Ma invita la ea sa ii vad conserva... acvariu impecabil, frumos plantat... ce sa mai DA' IN MIJLOC O CASOAIE DE PLASTIC din aia colorata frumos in culorile curcubeului  daca mai dau pe la ea poate ma incumet sa ii fac o poza.
|
 |
|
|
Mie mi-a fatat pe o perioada de 6 ore o femela de guppy 47 de pui. Vreo 3 sau 4 "rahitici" - din aia nedezvolati. Metoda mea: din 45 in 45 de minute iau puii din maternitate cu minciogul ( unii ar zice ca stresez femela - NU cred, se streseaza ea destul cu fatatul, nu mai baga de seama ca umblu la apa  ). Chestia e ca apa din acvariu-maternitate sa fie lasata un pic mai rece (LA GUPPY!) Asa femela va fata cu intarziere, dar ai si avantaje. E adevarat ca apa calduta stimuleaza nasterea guparezilor, dar in apa mai rece ai parte de pui mai vigurosi. NU scrie nici unde asta, e vorba de o constatare personala din 6 ani de acvaristica.
|
 |
|
|
|
am cautat da' nu am gasit: cum ar fi mai bine - sa mearga aeratorul in timp ce bag CO2 sau sa nu mearga? Initial parerea mea era ca nu au a face bulele de aer cu codoiu dizolvat in apa, ba din contra, prin agitarea apei ajuta mai mult la dizolvarea CO2 dar un prieten mi-a zis ca s-ar produce o reactie nefavorabila... cum ar fi mai bine?
|
 |
|
|
kata wrote:Care ar fi varianta "CO2 Bell"?
Kata, este vorba despre o metoda de difuzare a CO2-ului in apa,nu chiar cea maieficienta dar mult mai sigura decat celelalte DIY, in sensul ca in sticla cu drojdie nu este nevoie de presiune, iar pe furtun nu e nevoie de robineti. Clopotul este un recipient asezat cu gura in jos(in apa). Aici se aduna CO2 si se elibereaza treptat in apa. Este o metoda adoptata de multi acvaristi, singurul inconvenient fiind ca nu e prea estetic, dar se poate masca bine intre niste plante. detalii aici
|
 |
|
|
|
Salut, eu am optat pentru varianta "CO2 Bell", mi se pare cea mai sigura atat in privinta sigurantei acvariului cat si in privinta sigurantei apartamentului meu. :rulez: .
Marele Alb, ai pomenit ceva de niste gaze reziduale si ca trebuie intors bell-u' pentru a le elimina. Este de importanta vitala, sau se poate trece cu vederea?
De asemenea alta nedumerire a mea ar fi: la ce inaltime sa asez clopotul? Al meu l-am facut dintr-o cutie rotunda de inghetata din plastic transparent, cu un volum de approx. 400 ml si o deschizatura a gurii cu diametrul de 10-12 cm. L-am fixat cu o ventuza mare de peretele acvariului, dar nu poate sta decat in partea de sus, sprijinit de suportul de neon, pentru ca daca incerc sa il asez undeva la mijloc, nu sta drept(paralel cu suprafata apei).
La suprafata apei este la fel de eficient ca si la mijloc? Daca m-as chinui as putea sa il fac sa stea si la mijloc.
|
 |
|
|
ohooo razvane, alea arata chiar bine 
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:
De curiozitate e pe USB 1.2 sau pe 2.0 ca sa stiu daca e compatibil cu pc-ul meu
 creca pe 2.0
desi offtopic, in legatura cu electrocasnicele legate la internet, am vazut acu vreo 2 ani un prajitor de paine cu conexiune la internet care iti dadea prognoza meteo (mai primitiv, ce-i drept...) Oricum...
Mai bagati linkuri daca mai aveti 
|
 |
|
|
mai am un link: Acvariu USB :x Vrei sa te relaxezi la birou? ia acvariu USB - se conecteaza la calculator, nici macar nu trebuie sa dai de mancare la pesti  si esti sigur ca nu iti moare nici unul! 
|
 |
|
|
Deh... americanii si strainii in general au tendinta sa fie extrem de amabili, chiar daca asta inseamna sa nu fie sinceri. (nu ca noi  ) Chiar am citit pe un forum strain ca e bine sa faci doar remarci bune cand vine vorba de cineva de pe net, pentru ca 1-nu il cunosti, 2-probabil ca nu o sa mai vorbesti cu el niciodata. Totusi mi-e cam greu sa cred ca remarcile alea erau sincere... ca a lu' tipu ala care zicea ca era in pana de idei cum sa isi amenajeze acvariu' - si ca se va inspira din poza aia.
Hai ca mai am un link: aici
asta-i cu mãrgele
|
 |
|
|
OK, pana acum am vazut sfaturi pertinente despre pesti si plante, despre substrat si iluminat, despre chimismul si temperatura apei.  Pozele cu acvariile celor de aici sun mai mult decat OK
Hai sa vedem totusi cum NU ar trebui sa arate un acvariu. O sa incep eu:
http://www.guppies.com/forums/showthread.php?t=11667
Cine mai are asemenea poze cu kitsch-uri este invitatul meu sa posteze aici.
|
 |
|
|
Si apropo Elrey: de ce mai schimbi apa la 6-8 luni daca e "lacrima"? Las-o asa.
viviparu', apa o schimb asa, ca ma mustra constiinta. 
|
 |
|
|
Da, intr-adevar afirmatia mea depinde de mai multe chestii, cum ar fi pestii din acvariu, de substrat, plante de PH etc. Dar oricum un acvariu relativ mare se intretine aproape singur.
Avand in vedere ca un incepator isi cumpara un acvariu mic, crezand ca prin aceasta nu va fi nevoit sa se ocupe prea mult de el, se inseala, acvariile mici sunt mult mai greu de intretinut si aici aveti dreptate sa datzi sfaturi cu schimbat apa frecvent.  Primu' meu acvariu a fost de 10 litri.
An Nou Fericit, Si Pesti Sanatosi Si Frumosi! 2006 vin!!!
|
 |
|
|
Este primul meu post pe forumu' asta, asa ca...  . Browseresc pe aici de mai mult timp, cu toate ca am acvarii de vreo 6 ani si destula experienta pentru nevoile mele in ale acvaristicii. Misterele acvaristicii le-am elucidat folosindu-ma de o carte veche scrisa de pe vremea lu' raposatu' Ceasca, si bineinteles din greselile pe care le-am mai facut de-alungul timpului. Si acum, la subiect: vad ca se da mare importanta la schimbarea unei cantitati de apa o data pe saptamana/o data la 2 saptamani. Nu stiu de unde pana unde chestia asta, eu schimb cam 50% din apa odata la 6-8 luni, apa in acvarii este "lacrima", pestii vioi, colorati frumos, sanatosi (evident acvariu nu prea populat: de ex. 80 litri - 10 guppy, 8 xifo, 4 sanitari, toti mari. Nu folosesc filtre sofisticate, doar pompa de aer cu burete (vibrator). De ce sfatuiti bietii oameni sa se chinuie sa scoata atata amar de apa intr-un interval atat de scurt de timp?
 ?
|
 |
|
|