| Message |
|
|
DraCoNi wrote:Am in plan un anubias pe lemn si niste barbierii moss pe niste bile dinalea plutitoare, vreo 3-4 la numar sa le ancorez in acvariu, dar pe rand asa usor usor
Ok, spor la treaba!
|
 |
|
|
|
Imi pare rau pentru Betta al tau.....pacat, dar se intampla.
Crevetii e pacat sa ii omori....niciuna din metodele tale nu e buna. Lasa crevetii acolo si pune alt betta linistit....nu a murit pt ca a mancat prea multi creveti, si eu zic.
Mai poti sa prinzi din creveti daca le dai mancare dedicata lor si se aduna la ea...atunci ii prinzi, dar nu recomand sa ii omori cu nicuna din metodele mentionate.
|
 |
|
|
Felicitari pentru acvariu si pt Betta...arata bine ambele.
Eu zic ca betta nu are nimic...poate ca si a agatat putin coada in ceva.....dar daca nu e apatic si mananca nu vad de ce sa iti faci griji.
Referitor la Pomacea, cred ca e lipsa de calciu...poti sa adaugi dupa fiecare schimb de apa o juma pastila de calciu lactic 500mg. clasic. Il va ajuta pt carapace pe melc.
In rest, tine o tot asa........acea sticla plastic pe filtru nu prea inteleg cu e pusa dar poate reusesti sa reduci debitul filtrului si sa iei protectia aia 
|
 |
|
|
cirotariu wrote:Da, arata super! E unul dintre genurile de plantat care imi plac si mie, cu cioate si muschi si plante "crescatoare pe lemne". Si vazand cum le ai tu insirate (sunt pe jos, nu imi joaca feste privirea, nu?) imi vad un vis mai vechi, dar nebun, de a avea un acvariu lung de 2-3 metri, inalt de 30cm, lat de 30 cm, plin cu cioate, muschi, nisip si africani... sub mobila din living (se vede in poza). Bine, nu m-ar lasa, dar e frumos sa visam... Oricum, revenind la al tau, chiar ca "ti-ai facut mana", cum s-a zis mai sus. Niste microrasbore sau cateva tetrazone ar face un contrast misto acolo la tine.
Multumesc mult de aprecieri....ma stradui si eu sa iasa ceva frumos.
A mele acvarii sunt pe un blat dublu de PAL sub mobila din living...exact asa poti sa faci si tu, eventual cu un pal sub ele. Ar merge frumos acel acvariu pe care l-ai descris mai sus  daca te lasa shefu mare
Ca si vietati vor fi 4 melcy tylomelania (de la care as astepta niste pui) , 1 betta frumos (care inca il astept de la nevertebrate), cativa corydoras pygmy (am doar 2 ca am pierdut 4...dar mai iau 6), alti melci (substrat si ramshorn) si poate ceva creveti - dar la creveti inca ma gandesc...poate ceva red cherry sau bloody mary
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Foarte placut pentru ochi. Odihnitor. Bafta cu el!
Multumesc
|
 |
|
|
DraCoNi wrote:https://plici.ro/image/Jt9
Da, nu e f rau...dar mai trebuie plate si un lemn/radacina .... va arata mai bine.
|
 |
|
|
Day 17. Land of the trees
Am imbunatatit ieri iluminatul cu inca o lampa Led WRGB (china) si am facut un schimb de apa. Am mai schimbat si buretele cu unul mai mare si mai fin ca porozitate, dar din pacate tot albastru ?? bacterii am folosit seachem stability.
Mergem inainte ?? In viitor voi mai adauga inca 1 filtru intern.
Azi am adaugat si 4 melci pomacea tineret...pt curatenie. Nu vor ramane pomacea in acvariu...pt ca in acest acvariu ma voi concentra pe melcii tylomelania, betta si posibil ceva creveti neocaridine.
Plante nu cred ca mai adaug.
Sper sa va placa
Astept sugestii si recomandari
|
 |
|
|
|
Si multa bafta cu puiutzii de guppy, sunt tare faini.
Sa le dai si f putina mancare...mancare de care ai faramitata sau cumperi mancare pt pui gen sera micron sau altele. Daca erai in Cluj iti dadeam eu sera micron un cutie sigilata.
|
 |
|
|
|
In aquael turbo 500 pune DOAR sera mini siporax sau seachem matrix. Inele cu care vine nu sunt ok.
|
 |
|
|
Eu nu vad pozele...pune pe https://plici.ro/ si e mai ok.....nu vad din acele linkuri nicio poza....
Neritinele sunt cei mai buni melci pt alge  nu mai cureti sticla degraba
|
 |
|
|
origami wrote:Asa arata acum
E bine, renunta la plantele artificiale. Cum a zis colegul inlocuieste le cu plante easy.
Plus, ridica filtrul putin mai sus spre supfrafata apei.
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Cele mai bune firme de mancare pt pesti sunt hikari,dennerle si ocean nutrition.
Apoi pe ak doilea esalon ar veni jbl,sera si tetra.
Pe langa hikari, ocean nutrition si dennerle este si Tropical care este fff ok.
Dupa parerea mea clasamentul ar fi asa: Tropical, Hikari, Ocean Nutrition si Dennerle...apoi restul..tetra, jbl si sera.
|
 |
|
|
origami wrote:Scuzati-ma de deranj din nou dar fiind weekend am mai mult timp de gandire  Am mai citit niste chestii pe net despre Betta si peste tot spune ca temperatura trebuie sa fie cam la 26 de grade. Nu cred ca e asa cald in casa. Chiar este asa necesar un incalzitor?I-ar lua o gramada de spatiu din acvariu chiar si cel mai mic pe care l-am gasit.
Eu tin betta la 26 - 27 grade. As zice ca ai nevoie de incalzitor.
|
 |
|
|
|
Este o mancare buna, printre cele mai ok. Sa ai spor. Nu da f mult de mancare.
Eu pentru betta ai mei am asa:
Dennerle Betta Booster
Tropical Betta
Ocean Nutrition Atison's Betta Food
|
 |
|
|
Este ok...scoate femela de la pui si asta e...da le f putina mancare pt pui f fina...si vor creste asa incet...dupa ce sunt mai mari poti sa ii muti in acvariul comun.
Eu nu am vazut pozele...dar e ok
|
 |
|
|
|
Acvariul s-a deciclat la mutare....dar daca faci schimburi mai dese se va cicla din nou...daca nu faci schimburi dese risti sa moara din pesti.
Pentru schimbul de apa foloseste solutii gen tetra aquasafe, jbl biotopol sau seachem prime...si atunci nu mai trebuie sa fierbi apa. Pune apa direct de la robinet pe cat posibil la aceeasi temperatura cu cea din acvariu (maxim 2gr diferenta).
Dupa ce vedem ce filtru ai te putem ajuta mai mult....
Ma gandesc ca acea substanta ce ti a dat o cel care a vandut acvariu sunt ceva bacterii.....dar sa ne spui.
Pe langa asta, mai adauga ceva plante pt ca ajuta..si mai ajuta si 1 2 lemne/crengi frumoase (din magazin dedicat acvaristicii)....aveti in baia mare cateva.
|
 |
|
|
Costix wrote:
La roca vulcanica m-am uitat prin hornbach dar mi se pare cam aspra la atingere. Pestii nu se pot ranii daca se ating de roca? Poate pare o intrebare ciudata dar ma gandesc sa nu le apara rani pe corp din cauza ei.
E ok roca vulcanica.....o poti pune ori separat...ori la baza radacinii....uite aici cum am facut eu: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/47851.page
|
 |
|
|
Un mic update, am adaugat cateva conuri de arin si am ingalbenit apa...e ok...in rest, mergem inainte cu ciclarea. suntem in ziua 11 si pana acum merge ok totul. vietati nu am adaugat nimic.
Plus ca mai elimina tanin si cioatele....deci apa e binisor maronie  dar e bine......
|
 |
|
|
DraCoNi wrote:Offf mi au aparut iar diotomi in acvariu, singura chestie noua bagata a fost anubias. De pe sticla si de pe pietris am rezolvat usor si rapid, dar cum fac sa curat frunzele anibiasului? Mi e teama sa nu le rup
Da le pace...lasa le asa...eventual iti iei 1 2 ancistrusi sau cateiva ottocinclusi si te ajuta.
Frunzele greu le cureti...dar daca sunt afectate tare le poti rupe.
|
 |
|
|
Costix wrote:
Am revenit cu o noua achzitie pentru acvariu si anume o planta Anubias barteri. In punga in care am primit-o am mai gasit inca un pui de planta cred ca din aceeasi specie dar nu stiu daca o sa reziste.
Ce parere aveti de locul in care am pozitionat plantele? In curand voi comanda si filtrul recomandat mai sus, sper ca pana de craciun sa fie deja in acvariu. Las 2 poze cu plantele pentru niste pareri.
https://postimg.cc/B8dBDvBp
https://postimg.cc/K35PdDSp
Da, ai prins bine anubiasul de cioata...adica daca l-ai legat sau lipit e ok.
Dar mai ai multe te imbunatatit la acvariul tau, dupa cum ar fi:
- substratul care l-ai folosit parea foarte mare ca si granulatie...dar sa zice ca deocamdata e bun, cu toate ca nu stiu daca plantele vor sta plantate in el plus ca in viitor se aduna mancare in el si nu o vei putea aspira la schimbul de apa.
- decorul artificial din dreapta trebuie scos afara....si inlocuit cu 1 2 roci naturale vulcanice.
- sa scoti egeria din acele inele si sa o plantezi in substrat.
- sa pui pe sita (intrarea) acelui filtru care are teaba pana jos un burete - recomand burete schimb de la aquel turbo 500. gasesti pe net (sunt rotunzi cu gaura in mijloc)
- sa aplici un autocolant negru pe spatele acvariului. Gasesti la dedeman autocolant negru mat sau la magazinele de specialitate- https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-negru-60x30cm-31887
Spor si ape limpezi!
|
 |
|
|