[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Banuiesc ca vrei red chery shrimp (Neocaridina Heteropoda var. Red) ...se simt bine cu plante de dimensiuni mici , majoritatea crescatorilor spun ca java mossul este preferatul lor ... de gasit , gasesti la acvaristii constanteni ...iar preturile oscileaza intre 2,5 - 5 ron(in pethsopuri) buc.
Parerea mea ... java moss + riccia + plante mici sau foarte bine filamentate ....locul lor preferat

daca vrei sa stii muuult mai multe despre ei .... aici vei gasi mai mult decat ai nevoie

Spor

ps. daca ii cumperi ....tine`i separat ...nu cu ce ai acum in acvariu ... iti zic ...doar in cazul in care iti vine vre`o idee

Edited by Val: Ti-am facut link-ul sa mearga.
oferta mai este valabila, inca putin sa se incalzeasca bine afara, si va pot pune la maxi taxi sau tren sau ce o fi ...
Radu mersi de ajutor, cred ca ar fi mult mai ok daca ai putea sa ii dai tu 1-2 lui akaela
imi place....bravo
ca si sugestii ...
1 incearca sa faci ceva cu ditamai sticloiu ala ca se vede urat
2 baga o tufa de ceva in stanga dupa piatra, sau astepti sa creasca zosterifolia?
3 tre sa iti arat intr`o zi cum arata capacul meu, am taiat din cutia cu droserul , pentru a imi lumina mult si partea din spate a bazinului ...o sa fie destul de umbrita, vei vedea in timp cum vor creste plantele...iar tot ce ai pe background tinde sa vina in mijlocul acvariului, spre locul unde a mai multa lumina

intrebari :

1 ce background ai acum? pare ca e gen pietre, sau e poza?

2. de unde ai gasit staniol autocolant si cati de bani
3 cum ai reusit sa il pui perfect intins ?
I NEED THAT
4. ce ai de gand sa faci in bazinul de jos?
Mancare nu le mai dau "boabe" ...am trecut la regim cu fulgi, care nu se aseaza asa multi pe gazon, iar crevetii sunt toti la treaba...am observat ca si microrasbora incep sa alerge dupa fulgi ...au interes mai mare decat dupa granule
am mai vazut ca razborele imi streseaza crevetii....mai apare cate unu in prim plan zburand ca disperatu ... si miscandu`se foarte rapid

Aseara ...zi de intretinere ....m-am apucat de bazin ./...cand ..ce sa vezi ...riccia incepea sa se rupa pe ici pe colo . Din cauza a crescut groasa, partea de jos, fiind umbrita, a murit ...implicit a inceput sa se desprinda de pe plasa ...asa ca aveam un covor ...cu gauri ....

Asa caa.......am trecut la treaba si am scos toata riccia .... am plantat H.C. in locul ei ... si am tuns f mult zosterifolia

Veti vedea mai jos cum arata. Devin din ce in ce mai tentat de ideea renuntarii la zosterifolia, iar in locul ei, sa umplu cu mult pietris, si sa plantez utricularia ...care in timp saimi faca un covor .... inca nu sunt sigur ...dar vom vedea ...

Cam asa arata bazinul aseara, in timpul lucrarilor ....si dupa

image image
dupa cum zice si titlul, am de vanzare riccia dwarf in cantitati oarecum industriale....am renuntat la covorul meu si am destul de mult
pretul este de 15ron aprox 10cm patrati

daca e comanda mai mare pot trimite si in provincie
eh ai vazut domne ca ai reusit cu pozele, bravos ;) mor dupa piatra din stanga, dar stii asta deja...

@ketamina, riccia are de la mine, e riccia dwarf adica cu frunze unpic mai mici , daca intradevar nu gasesti promit ca iti fac colet si dau cu send, vreau inapoi doar vro 5-6 neoni cum ai tu in bazin
imi voi face un bazin aquascape cu neoane de baie, d`alea banale, albe , si o sa vedem daca merge sau nu ....

daca am succes ... fac post pe barreport
urmeaza sa fac un album de la prima poza facuta la bazin pana in momentul final

cat despre mancare, este hikari discus, pe care discusii mei n`o halesc ... o arunc in bazin , si cand se inmoaie e halita de shrimpi si rasbore, momentan la fulgi nu se incumeta sa vina la suprafata ...usor usor sper sa ii trec pe fulgi. e mai greu unpic pana se obisnuiesc
au veniiiit si asa cum v-am promis va incant cu o poza 2-3 sa vedeti despre ce sunt eu asa incantat ....

pestii sunt fantastici ... un fel de zebre ...foarte vioi , foarte rapizi, pesti care in adev sens al cuv stau in cârd. Super incantat momentan de ei

Iata si vedetele , si cum arata bazinul aseara, o femela de red cherry cu oua verzi, si neritina care face pe razuitoarea

image image image image image image

image image image image image image
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:domnu faraonu ... ceva sfaturi?

Sa nu-i tii in acvariu intens luminat ca nu le place, se ascund intre plante, nu prea vin nici la mincare, in timp slabesc, se cocoseaza si mor. Stiu ca nu asta-ti doreai sa auzi .

spune-mi ca glumesti ) ..... te rog spune-mi ca glumesti
ma sperii asa de dimineata?
popey wrote:sal cipri, si io sunt nou pe aici si, la fel ca tine am un jewel de 54 litri. Sa inteleg ca nu e de ajuns neonul de 15 w din capacul original? am vazut ca va zbateti sa mai bagati inca unul. Pentru ce este necesar? Si ce ar trebui sa ai ca sa faci asta? adica ce piese, eventual o schema de principiu, poate gasesc si io solutii de montaj . ms.

daca vrei un acvariu "foarte plantat" cum este cel din postul asta nu este de ajuns....daca vrei un acvariu "low cost" poti merge pe un simplu neon. Un acvariu de genul low cost, cu un singur neon poti vedea aici. Acolo am prezentat un al 2-lea acvariu din casa, capacul e de la un rekord 60, numai ca are coloana de inaltime unpic mai mare.

Eu personal in bazin am 3, nu 2 neoane . Ai nevoie de rabdare ... un neon, 1 drosser electronic , 6 ron de la brick, cateva fire ... si atat.

Te invit cu mare placere intr-o zi la mine sa vezi bazinu sau ii fac poze si iti trimit sa vezi cum am prins eu neoanele, iar daca nu te descurci, te ajut cu cea mai mare placere
au veniiit microrasboreleee, ma rog cel putin o parte....numai val e de vina ca a cobit ...sunt fascinat .... am ceva creveti mai mari decat ei , deocamdata 20, maine urmeaza sa vina si restu inca 40....20 merg la razvan, 10 la val , 5 la un coleg de munca....deci inca 5 la mine im bazin ....
in sfarsit am si eu ceva miscare chiar sunt niste pesti deosebiti, astept sa se acomodeze bine....dupa ii fac modele, si ii prezint pe forum

domnu faraonu ... ceva sfaturi?
salut mircea....bine ai venit... frumoasa poveste ce zici tu acolo
te asteptam cu ceva poze, detalii ..pesti ...plate etc ...na...suntem si noi curiosi

offtopic: alber deja cred ca fierbe , constanta a invadat forumul....
ps: alber, nu eu l-am adus pe mircea

offtopic2: noi, constantenii acvaristi, vinerea seara ;a ora 19:00 ne intalnim la peperoni la o "cola de portocale rosii" o vorba , un sfat, o barfa....daca vrei sa te alaturi, esti primit cu cea mai mare placere

inca o data bine ai venit
salut luca, bine ai venit printre noi ... asteptam poze

chiar sunt curios cum ai aranjat riccia si zosterifolia
sincer sa fiu ...personal esti prima fata acvarist(a) de care stiu din constanta ...deci vei fi singura
Porcu wrote:Sint multumit . Imi plac pietrele.
Parca as vrea pietrele un pic mai in spate si Heteranthera un pic mai joasa.

pietrele sunt aproximativ la jumatatea bazinului ... iar mai in spate piatra din dreapta nu pot sa o dau, ca se intersecteaza cu filtrul, iar Heteranthera n-am mai umblat la ea, dar umreaza sa o injumatatesc sa creasca amandou partile o data

ketamina wrote:imi place la nebunie. Bv

ms ma bucur

adu wrote:foarte tare frate:X si pentru ca ti-a iesit asa de bine am sa te bat la cap cand am sa am orice intrebare > Bravo

oricand domnu` adu...oricand
Buna nadija si bine ai venit aici, ce pot sa iti spun eu este de prisos pentru ca deja ti-au raspuns cei dinaintea mea....

Noi, constantenii, ne intalnim in fiecare vineri seara la ora 19:00 la peperoni in zona capitol ... sunt sigur ca daca vei dori sa vii, lumea va fi mai mult decat incantata sa iti rapunda la toate intrebarile, si poate te vei lamuri de ce nu este bine, ce este bine si ce poti face pentru a avea un acvariu cu pesti sanatosi si plante ok

deja vinerea trecuta eram aprox 12 persoane , si nu te gandi ca toata lumea e "experta", eu unul inca sunt incepator, si au fost alti baieti care au inceput cu acvariu doar de cateva saptamani/luni, asta in cazul in care iti este frica sa nu fii luat/luata pe sus ca esti la inceput de drum.
ketamina wrote:ma scuzi ca ma bag peste postul tau dar, intamplator, tocmai am calibrat si eu acuma , ph-controlerul acelasi.
la mine e alta bazaconie ,,, desi am calibrat dupa modul de utilizare, mie imi indica ph 13.82 si testerul permanent de co2 de la jbl imi indica 6.7 .... ceva e la mijloc. cat despre ph-controler uite mod de utilizare iti pot da eu

nu e nici o problema, in general posturile nu sunt pentru a invata o persoana anume, ci pentru a raspunde intrebarilor majoritatea userilor ....
cat despre controllerul tau cred ca nu este calibrat cum trebuie ... problema la mine e ca 2 testere ...aman2 aratau la fel ... asta e ciudat, iar cand am incercat cu alt bazin ...surpriza ...acelasi lucru
Nu sunt sigur exact cum functioneaza testerul de co2, daca indica ph-ul sau cantitatea de co2 din apa ...desi in functie de cat co2 in apa ai si ph-ul direct proportional ... asta din cunostinele mele
Salutare ...ca de obicei vin cu un update....
Gelatina de pe testerul de co2, a cam disparut, am observat ca apare in momentul in care maresc debitul la co2 ... ciudat ... am lasat`o in pace si a disparut ...acum vad ca iar s-a facut o mica pojghitza, dar o las in pace
Am renuntat la o mare parte din plante, ca si specii , si am ramas doar cu ce era mai evident in bazinul meu ...
Toate pietrele le-am scos atent din bazin ... le`am bagat in baie de clor 50/50(50% apa 50% clor) au zacut acolo 10min, apoi le-am clatit bine si le-am reintrodus in bazin ...

Plante:
Riccia sp. ''Dwarf',
H.C.Cuba,
Micranthemum micranthemoides
Blyxa japonica,
Heteranthera Zosterifolia,
Limnophila Aromatica
Alternanthera Lilacina,
Utricularia Graminifolia

Lumina
aquaglo + sunglo + osram 830 = 45w
program iluminare cu 4h la pranz....

Fertilizare:
Co2 1-2 bule pe sec
PPS pro 1ml zilnic
Ferropol 1ml zilnic
Ferropol24 2picaturi zilnic

Pesti:
5 pui de moly, de maine urmeaza 25 de microrasbora galaxy, iar molynezii mutati

Nevertebrate
aprox 35 red cherry
4 neritine 2cu dungi 2 punctate ...nu le stiu exact denumirea

image

voi pune si o poza 2 maine, poimaine cand imi vin microrasborele

cat despre modelul de pe geam ... este GDA texturata de neritine .... am ramas uimit ce treaba buna fac ...geamu era verde inainte, si nu mai puteam sa vad bine prin el de ce avea pe el, am preferat sa nu razui GDA-ul sa nu se puna inapoi pe pietre...se pare ca neritinele m-au ajutat cu aspectul asta ....concluzia .... le recomand din tot sufletul
Va salut dragi prieteni

Sambata 28.02 am fost in buc in vizita la un bun prieten ... baiatu are un bazin de aprox 300litrii super plantat , super populat (suprapopulat).

Buun....sambata dupa masa, dupa ce am refacut impreuna setupul pentru a face pestilor mai mult loc de innot ... m`a rugat sa il ajut sa montam si ph controllerul cu butelie ca sa termine cu tot ce mai avea de facut la bazin ...

Zis si facut ....dupa ce am plantat tot, ne`am pus pe montat ...si am montat ....si cand am bagat sonda de la controller in apa ...surpriza ...PH 4,43 ... si atunci imi zic "oh f*** , trebe calibrat si habar nu am cum" ....
dar surpriza ....mai avea un tester de ph digital ...gen pix ... il bag si pe acela in apa ...surpriza ....ph ...4.5 .... si imi zic pt a 2`a oara ..."oh f*** si assta trebe calibrat"....insa el ma linisteste foarte calm si imi spune ca sunt calibrate aman2, si ca sa ma convinga ma duce la alte 3 bazine de inmultire in care avea discusi ...si ce credeti? ph 6-6,5 ....

Acum ... mai mult ca sigur KH`ul este foarte mic, din pacate nu a avut test dar ii voi spune sa faca unul ... chimicale din ce am vb cu el nu a bagat de nici un fel in bazin ... in schimb a avut ceva plante mari, in cutii de inghetata cu pamant de flori si turba ...
De duminica a facut schimburi de apa in fiecare zi 20-30% , ieri a adus ph-ul undeva la 6,5 ....insa seara era inapoi la aprox 4,5

Lucrul cel mai ciudat este ca toti pestii sunt ok ...nu a avut nici macar un deces ... plantele, la fel arata foarte bine ...

ca si fertilizare inca nu baga nimic in acvariu, ca nu avea totul setat (co2, lumina calumea etc)

Buturuga o avea si inainte de a face ph`ul figuri ....

Nu sunt destul de experimentat sa imi dau seama dela ce este, pe cine am intrebat au zis ca e din cauza KH-ului. ...

si aici va intreb pe voi ... si va cer ajutor ...ce sa faca? in cazul acesta nici co2 nu poate baga, exista riscul sa scada ph`ul si mai mult ....

Ii voi spune sa faca un test de Kh si vom veni cu un update ... va pun si cevapoze sa va faceti o idee ...

orice intrebare / sfat voi raspunde cu cea mai mare placere ....

Multumesc

image image image

image image image

prima poza este cum arata acvariul la inceput ....ultima e dupa refacerea setup-ului

s-a renutat la familia de molynezi vro 15buc cu tot cu pui , 6 discusi care au ajuns la constanta si pt care tre sa dau de baut serios.... 4 neritine ... si la ceva echinodorusi care au ajuns la donatii

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: