[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: serghei
Forum Index » Profile for serghei » Messages posted by serghei
De curand mi-am luat acvariu. Dupa ce am vrut sa bag caluti de mare in el si nu am gasit nicaieri in Bucuresti m-am hotarat sa bag niste pesti frumosi. In consecinta am cumparat 4 discusi (doi portocalii si doi albastrii), doi scalari uriasi si alti 4 pesti pasnici. Cum stiam zero despre pesti m-am apucat sa citesc. Am gasit chiar si un "rfc" ( http://www.thekrib.com/Fish/discus.html#2 ) despre cresterea discusilor. Am inteles ca mediul perfect pentru ei e unul fara nisip, fara plante, pe cat posibil fara alti pesti... Cum insa vreau sa ii pastrez pe toti frumosi si sanatosi in acelasi acvariu in care se mai gasesc si plante si nisip, m-am documentat si am inteles ca ar fi foarte bine ca preventiv sa tratez apa cu metronizadol si rombendazol. (tratamentul l-am gasit la http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=933 ) Problema e ca la farmaciile veterinare la care am incercat nu numai ca nu le-am gasit (medicamentele), dar nici macar nu stiau unde sa ma indrume pentru ele.
V-as fi recunoscator daca m-ati putea indruma catre un magazin de unde sa pot cumpara medicamentele mentionate mai sus.
Va multumesc, serg
Va multumesc pentru hint-uri si sfaturi. Google nu mi-a raspuns din pacate decat la putine intrebari privind calutii de mare. Articole in romana.. aproape zero. Totusi am gasit cateva siteuri straine dedicate calutilor de mare unde am gasit detaliat conditiile necesare fiecarei specie de caluti. Din pacate insa la multe intrebari tot nu am gasit raspuns. Intrebari cum ar fi pretul, de unde sa procur mancarea, cat costa aparatele si de unde ar fi cel mai avantajos sa le procur. De procurat... pana la urma se pot procura si din afara, ori de pe ebay. insa vroiam sa gasesc o solutie rapida si pe cat se poate mai ieftina. Maine insa ar trebui sa ma intalnesc cu un crescator de caluti de mare de aici, din Bucuresti. Sper ca el sa-mi poata raspunde la toate interbarile si sa gasesc tot ce-mi trebuie.
Multumesc, serg
sarind peste cearta dintre voi... nu exista un aparat care sa calculeze concentratia salina ? sau care eventual sa dozeze automat sarea ? Imi e greu de crezut ca pot pur si simplu sa arunc dupa ochi cate o mana de sare...
Va multumesc, serg
Multumesc pentru detalii. Pana la urma cred ca ma pot descurca sa-i ingrijesc. Nu am insa nevoie si de un aparat care sa mentina apa sarata ?
Am sa-l sun astazi pe omul care-mi face acvariul si am sa-i cer numarul amicului lui care are caluti. Sper sa-mi poata el recomanda un loc de unde sa cumpar toate instrumentele necesare.
Multumesc, serg
Salutare
Sunt un membru nou al forumului. Astazi m-am inscris. Am citit si regulamentul. Am vazut si motivele pentru care se dau cartonase galbene sau rosii. Nu vreau sa supar, dar imi permit doua observatii:
1. lucrez la un isp. nu spun numele ca sa nu se considere ca fac reclama (lucru pe care l-am vazut ca fiind interzis). Lucrand direct in departamentul tehnic stiu foarte bine ca 50% din abonatii asa ziselor "retele de cartier" folosesc IP-uri private. IP-uri private, care ies in internet prin IP-ul routerului. Intamplator hostam si un hub de dc care are varfuri de 8000 de useri. Zilnis oameni se plang ca "banandu-l pe x-ulescu ati banat toata reteaua" Concluzionand observatia, e posibil in multe cazuri (desi in acest caz nu a fost asa) sa fie vorba de utilizatori diferiti. De asemenea e posibil ca banand IP-ul unui "vinovat" sa sufere si alti utilizatori
2. nu vad ce interes ar avea cineva sa posteze cu mai multe usere. As intelege daca ar exista o limita de mesaje per user... ori ceva de castigat daca postezi cu mai multe usere.
Tragand linie si sperand ca nu deranjeaza observatiile mele, imi par cam usor acordate catronasele rosii.
Va salut, serg
Salutare
Tocmai mi-am comandat un acvariu de 200L si inasteptarea lui am inceput sa ma documentez. Am descoperit ca e destula bataie de cap. Ca temperatura optima variaza de la peste la peste... Ca unii se musca intre ei.. :-) sau ca le trebuie si loc (eu ma gandeam sa inghesui macar vreo 200 pesti in acvariu). Una peste alta... dupa multe dureri de cap mi-am dat seama ce vreau sa bag in acvariu. Doi caluti de mare. Exact in timp ce scriam mesajul asta am sunat omul care-mi face acvariul. Care insa m-a bagat in sperieti. Ca poate sa-mi faca rost... dar ca sunt cheltuieli uriase si mari batai de cap. Eu unul ma gandesc ca decat sa ma documentez pentru 10 specii de pesti si sa fac fiecaruia pe plac, mai bine ma documentez pentru una singura si ingrijesc una foarte frumoasa, care sa ma satisfaca.
Concluzionand, m-ar interesa foarte mult exact de ce as avea nevoie pentru a putea intretine calutii si cam cat costa o pereche.
Multumesc, serg

Forum Index » Profile for serghei » Messages posted by serghei
Go to: