Am incercat si eu teraba cu apa oxigenata. La nivelul de proba ma refer. Am injectat jumatate de seringa in substratul dintr-un colt al acvariului si a inceput sa fiarba instantaneu. Acum in acel loc am o perdea de bule de toata frumusetea. Chestia ciudata este ca numai acum 2 saptamani am facut curatenie generala in acvariu cu schimb de apa aprox 50%, curatate geamurile, pietrele, buturugile, aspirat substrat + replantat. In nici 2 saptamani m-am umplut de alge. Este drept ca de curand la acvariul meu de 380l net am marit lumina 3x36W Philips + 1x Aquaglo 18000K 15W, si am bagat CO2 10h/zi - iar asta a mers SUPER la plante - mereu gasesc frunze noi. Am vazut
Pesti:
4xPangasius
4xScalari
4xGourami
8xAncistrus
6xMalagensis Throcata
Ideea este ca am inceput sa-i chinui pe saracii pesti cu "foamea" si tot degeaba si imi este f. greu sa fac "curatenie" generala intr-un acvariu atat de mare atat de des. Nu mai spun ca il dezechilibrez chimic.
Mi-am luat apa oxigenata 10% dar stau si ma gandesc serios daca sa incerc tratamentul pt. ca mi-e frica. Dupa ce am testat cu jumatatea de seringa am pus in functiune un filtru in plus "Resun 1400L/h" cu 1 compartiment plin cu carbune activ iar altul cu placute ceramice BioMAX. Problema mea nu este decat o tufa de Echinodorus si pestii. Credeti ca daca urmez tot tratamentul o sa am si fatalitati? Sa las si acvariul in "Black-out" cateva zile? Nu de alta dar am auzit de o groaza de acvarii chelite de plante si cu pesti morti in felul asta. Am mai auzit de tratamentul cu intunericul. Este el eficient fara apa oxigenata? Sa pastrez aerarea pe timpul intunericului si al apei oxigenate?
|