[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Revin aici cu un mic update.....pentru acvariul de la birou.

Am mai adaugat saptamana trecuta cateva plante....dupa cum urmeaza:
Hygrophila polysperma
Echinodorus grisebachii Amazonicus
Echinodorus Bleheri
Vallisneria Spiralis

S-au mai redus din algele BBA si parca acvariul merge mai bine de cand schimb apa saptamanal.

Si azi , am adaugat 10 scalari koi si 10 xipho lyra rosu Scalari voi ramane cu 6-7 buc in final.

Video aici:

Si cateva poze
dan.pavelescu wrote:E usor sa confunzi amoniul cu amoniacul, azotiti cu azotati. Eu mereu o confund pe nevasta-mea cu vecina de la 4 smilie

Excelenta asta!!!!
koala wrote:Nu am avut Geophagus niciodata (chestie de gusturi personale), dar cred ca ai putea incerca... vor ocupa partea de jos a bazinului si nu cred sa interactioneze prea mult cu scalarii. Nu stiu cat de "sapatori" sunt, aici va trebui sa ascultam parerea altor colegi.

Mersi domnule!
Samy wrote:
alinutz80 wrote:mie imi place negreu acum tie trebuie sa iti placa.

La nevasta sa ii placa
Da ma atrage si pe mine .
Singuru dezavantaj este ca nu are rost sa pun o banda led in spate sa ma joc cu culorile . La frosty se putea

No ashe! Sefu mare sa dea OK ul ..... apoi restu e ok.

LA negru nu ai ce sa pui in spate..... n are rost.
Super frumos! Succes acolo....trebuie sa creasca plantele
mie imi place negreu acum tie trebuie sa iti placa.
Fadds wrote:Apropo de colmatare, foarte interesant de vazut acest clip:

Nu pot sa-mi dau seama de ce niciun magazin de acvaristica din Romania nu vinde asa ceva. Se poate cumpara k1 ieftin de la chinezi, dar comanda minima sub 1 metru cub nu am vazut
Daca as avea sump nu as folosi altceva, si l-as testa chiar si in canistra. Chiar daca e de 3 ori mai putin performant fata de folosirea in pat fluidizat, pastram avantajul ca nu se colmateaza. Mentenanta aproape 0!

Uite aici...sunt si in romania .... dar cel mai eficient este cu actionare puternica cu pompa de aer

https://iazuri-acvarii.ro/material-filtrant-h-lix-zm-1-1l.html

https://iazuri-acvarii.ro/hel-x-13-biomedium-3l.html
ugarit5 wrote:Prodac e proasta

Cum asa ? eu folosesc si acum prodac color si mi se pare chiar ok.....
Am uitat sa mentionez si nu am mai reusit sa editez postul initial, daca se poate sa recomandati si ceva tipuri de hrana dedicata pentru geophagus.

Eu ma gandeam pentru inceput sa iau asa:
PRODAC Cichlid Sticks Small Hran? pentru ciclide, sticks Small 250ml - 1 buc
https://www.maxi-pet.ro/prodac-hrana-pentru-ciclide-sticks-small-250ml.aspx
si asta
PRODAC Vegetable Cichlid Hrana vegetala pentru ciclide, granule 250ml - 1 buc
https://www.maxi-pet.ro/prodac-hrana-vegetala-pentru-ciclide-granule-250ml.aspx

Pe viitor voi mai lua si de la Tropical Soft line America...care dupa parerea mea e top quality:
https://abc-zoo.ro/15649-tropical-soft-line-america-size-m-150g.html
https://abc-zoo.ro/15651-tropical-soft-line-america-size-s-140g.html

si de la Tetra: TETRA Cichlid Mini Granules - Hran? granulat? pentru ciclide mici 250ml - 1 buc
https://www.maxi-pet.ro/tetra-cichlid-mini-granules-hrana-granulata-pentru-ciclide-mici-250ml.aspx
Cum zice si colegul de mai sus, poti sa adaugi substrat...dar ai grija sa fie substrat de acelasi fel si culoare, altfel nu va arata foarte bine. Iti recomanda sa folosesti si bacterii benefice care te ajuta la ciclare (prodibio digest, seachem stability, easy life easy start, prodaca nitridac etc)

Pesti, eu as zice neoni vreo 8 buc, corydoras 4 buc (ceva de talie mica gen panda, pygmaeus, hastatus sau cory aeneus/paleatus dar astia cresc putin mai mari) si 1 mascule betta.

Filtrare ce ai ? Daca e filtrul care vine cu Aquael Leddy 54 atunci pe viitor va trebuie inlocuita filtrarea cu un filtru extern sau cu un intern mai adecvat in care sa poti pune si material filtrant biologic.
Salutari tuturor,

Am in plan sa cumpar vreo 8-10 Geophagus Red Head Tapajos pui de 5cm pe care sa ii pun in final in acvariul de 450L cu scalari (8 buc maturi momentan), 60 neoni rosii, corydorasi multi (30 35 buc), Luri si ancistrusi multi (20 25 buc).
Sa zicem ca raman 6-8 geophagus....

Ce ziceti vor merge bine aici si se vor intelege cu ceilalti locatari ?

Eu am urmarit video uri cu geophagus red head tapajos si se pare ca se impaca bine cu scalarii si restul, doar sunt toti sud americani...
Singura grija a mea ar fi sa nu imi deranjeze prea tare nisipul......si sa nu fie agresivi cu restul (ceea ce nu as crede)

Colegi care au mai tinut geophagus red head cu scalari i-as ruga sa impartaseasca experienta lor daca doresc.

Ape limpezi!
Bine ai venit!
Este un hobby foarte frumos! Iti urez succes si ape limpezi!
Hai ca mergi pe drumul bun e bine. Mai pui si colantul negru si altfel va fi bafta si ape limpezi!
CristiCiju wrote:
Lemon wrote:
CristiCiju wrote:Nu stiu. Sa-l vad lipit intai, vreo 2 saptamani il las sa se usuce si dupa mai vedem. Nu ma grabesc....

Eu intrebam cu gandul ca ai distanta foarte mica pana la podea, nu vad ce canistra ti-ar incapea intr-un compartiment din ala.

Am inteles. Acuma am masurat, sunt 25cm. Intreb si eu, filtrul extern nu se poate pozitiona orizontal? Daca nu, ramane filtru intern, cred. Oricum in plan sunt cativa neoni, atat.

Acolo nu va intra un filtru extern adecvat pentru acvariul tau sub nicio forma. Eventual poate vreo 3 4 filtre cu inaltime de 20cm (nu stiu care sunt).....dar la volumul tau fara filtru extern nu vad tare bine treaba....filtru intern nu va face fata

Filtru extern din ce stiu nu se poate pune culcat. Dar cum a zis si alt coleg, pune filtrul in spatele acvariului sau in masa faci un sump.....

Sun curios de ceva poze cu apa in el
Samy wrote: Trebuie sa ma bag ai eu . Filtrul e langa acvariu lipeseste o piesa .
Încalzitor nu cred ca e nevoie ,acvariu e in apartament unde mereu calduta e constanta ,eu nu am la nici un acavraiu si am apa mereu la 25 grade.
Plus ai capac cea ce ajuta la mentinerea apei calde

Asa e, atunci sa scoata incalzitorul daca are 25gr in acvariu constant...nu are nevoie de el Capacul clar mentine temperatura mai ridicata si constanta.
schumacher999 wrote:
alinutz80 wrote:Este super fain si o schimbare foarte mare fata de ce era inainte.....felicitari!

Cum zice si un coleg mai sus, un fundal negru pe spate e necesar. Incalzitorul pune l in 1 din colturile spate ale acvariului....

In rest, sa vedem cum vei intretine si cum va evolua acest acvariu!

Spor si ape limpezi!

Multumesc tuturor pentru aprecieri, incurajari si sfaturi.
Mentionez ca 90% din schimbari se datoreaza colegului samy. Am incercat sa ascult tot ce mi-a spus, am mai tras si eu un pic de echipamente ca sa cheltui cat mai putini euro, insa am incercat sa-l ascult.
Intotdeauna este loc de mai bine, insa cred ca samy a facut o treaba stelara de a aduce un simulacru de acvariu la un colt placut.
Am inteles ca trebuie folie neagra si o voi monta in curand, am gasit la doar 1 euro ceea ce este forarte rezonabil, trebuie doar sa o comand cu alte produse pentru ca nu o pot comanda singura.

Referitor la intretinere, da este un pic inspaimantatoare sarcina insa nu pot renunta acum, sigur voi reusi. Am destul de multe informatii de la samy si combinat cu alte surse voi face tot posibilul sa-l mentin perfect.

Din pacate, incalzitorul nu are loc pe colturi pentru ca substratul este inaltat. As putea sa-l infig in substrat, dar nu cred ca este o idee buna.

Da, este bine! Toti am invatat de la cineva si cu cineva...deci nu e problema.
Nu este folie, este autocolant special pentru acvariu, uite aici o idee: https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-negru-60x30cm-31887
Te invata Samy cu intretinerea. Cel mai important filtrarea buna....desi nu vad in poze filtrul Eheim....dar daca va fi, e bine.
Incalzitorul il poti baga putin si in substrat.....sau il pui cumva inclinat...gasesti tu o solutie.

Spor mare!
Este super fain si o schimbare foarte mare fata de ce era inainte.....felicitari!

Cum zice si un coleg mai sus, un fundal negru pe spate e necesar. Incalzitorul pune l in 1 din colturile spate ale acvariului....

In rest, sa vedem cum vei intretine si cum va evolua acest acvariu!

Spor si ape limpezi!
Fadds wrote:Arata foarte frumos, natural.
Plantele plutitoare sunt pe toata suprafata apei? Cum oxigenezi apa cand e lumina stinsa? Eu foloseam o piatra de aer doar pe durata noptii cand aveam plantat.

Da, plantele de suprafata sunt pe 95% din suprafata apei.
Apa se oxigeneaza cu pompa de aer, cu 2 pietre de aer. Merge tot timpul oxigenarea.
narcis wrote:Unul din bazinele mele cu scalari preferate. Superb!

Multumesc mult
Acvariu 450L blackwater cu scalari Manacapuru red back si Rio nanay, plus prietenii lor
Am folosit prodac biotrix....coloreaza fain apa

Video la calitate mai buna:

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: