| Message |
|
|
|
Sirul de UV nu se aprinde. Dupa ce am luat led cu led (nu mai ajung la contacte dupa ce pun lentilele), am gasit ultimele doua leduri arse ?!?!. Epopeea continua.
|
 |
|
|
|
La o inspectie a ledurilor am gasit un led rosu cu lentila partial ciobita.
S-a desprins foarte usor gratie surubelnitei cu varf plat ascutit.
Unul nou a fost asezat in locul celui vechi.
|
 |
|
|
|
Felicitari pentru decizie.
Ai avut grija de el, dar e greu sa ai unul la job, mai bine sa lasi pe altcineva sa se bucure de el si sa te concentrezi pe "cel mare".
|
 |
|
|
|
eBay, daca nu gasesti altundeva.
Am lua si eu, in speranta ca fraieresc un Copperband sa manance boabe.
N-a fost interesat, insa ceilalti s-au batut pe ea.
|
 |
|
|
It's on, baby.
British Standards Institute approved work.
Am ars ventilatorul de la Noctua deja  , la masurare sursa dadea cam 24.6V. Trebuie sa o las mai usor cu entuziasmul.
Acum am trecut la prepararea si aplicarea lentilelor pe LEDuri.
Am alcool isopropilic si super glue, nimic nu ma mai opreste.
|
 |
|
|
|
In materie de design, pe mine m-au impresionat intotdeauna masinile clasice, femeile roscate si prismele.
Gata, am ales:
|
 |
|
|
opincarul wrote:Facem ce facem si tot la femei (sau siluetele lor) ajungem
Plm, doar n-o sa pun paianjeni pe luminile astea la care am lucrat atat de mult.
|
 |
|
|
|
Si asta:
|
 |
|
|
|
Si variante mai aerisite, dar care nu mai protejeaza labuta:
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:E o chestie de gusturi, cel mai bine e sa alegi ce-ti place si gata.
Daca ar fi lampa mea, as alege asta:
Da, e si preferata mea. Dar recunosc ca cea cu dragonul e faina. La fel si cea in spite de bicicleta.
Dar mai au si modelele astea:
|
 |
|
|
|
Si forme mai inedite:
|
 |
|
|
|
Forme mai putin obisnuite:
|
 |
|
|
|
Am gasit si niste grile de protectie pentru ventilator.
Stau inca pe ganduri ce sa comand. Voi pe care o preferati?
|
 |
|
|
|
Am uitat sa zic de AmmoX, solutie care neutralizeaza amoniacul ca sa nu-ti umputi culturile si sa otravesti puietul cu amoniac rezultat din descompunerea planktonului (solutia de nannochloropsis de mai sus contine si solutie de imbogatire si AmmoX) plus ca e foarte concentrata.
|
 |
|
|
|
Dupa cum vezi, costul initial nu e cea mai mare problema.
Ai nevoie de recipiente pentru inmultirea atat a phytoplanctonului cat si a rotiferilor.
Tot mai esti dedicat cauzei?
|
 |
|
|
|
Dar ca sa inmultesti phytoplankton ai nevoie de solutie Guillard's f/2.
|
 |
|
|
|
Asta e cea mai faina sursa de phytoplankton.
|
 |
|
|
|
Omule, exista chisti de rotiferi, care rezista nedeterminat in fiole uscate.
Problema e ca au valoare nutritionala scazuta daca nu-i hranesti. Ai phytoplankton sa-i imbogatesti nutritional?
E ca la ardei umpluti, rotiferul e ardeiul, phytoplanktonul e orezul.
|
 |
|
|
|
Englezoii au rezolvat problema foarte elegant:
- pentru incalcari usoare, amenda contraventionala fixa
- pentru condus agresiv, pus in pericol alti conducatori: tribunal, cu amenzi penale, suspendat / anulat carnetul si risc de inchisoare
In ambele cazuri, exista un impact in costul asigurarii masinii.
Iti creste asigurarea si daca esti implicat in accident din vina altuia.
Sa zicem ca doua amenzi fixe de viteza iti cresc asigurarea cu 30-50% pe urmatorii cinci ani.
Un accident din vina ta va dubla asigurarea.
Daca ai condamnare penala, multi asiguratori refuza sa te mai asigure.
Ca atare: daca ai Q7 si faci accident din vina altuia cu un Ford Ka, asigurarea ta creste mai mult decat a lui. Consecinta: nu tai calea omului ca marlanul doar pentru ca tu conduci un Rolls Royce Phantom, sau ultimul SUV de la Bentley.
|
 |
|
|
|
Bai, eram pe Transfagarasan la vale si pe sensul opus era oprit un sir de masini.
Am vazut ca vine cineva la deal si m-am oprit sa-l las.
Nu-i venea sa creada. Pentru mine era normalitate. Asa am invatat si la scoala de soferi, ca-l lasi pe amaratul care trage la deal, daca nu e loc pentru amandoi.
Tot drumul am tras pe dreapta cand aveam pe cineva in spate si aveam unde sa trag si avea timp sa depaseasca. Eu aveam chef sa savurez drumul, nu ma grabeam si nu am vrut nici sa omor masina. Nu era fair sa-l las pe ala cu Audi RS si cu BMW M5 sa astepte dupa mine.
|
 |
|
|