| Message |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
|
|
Cumpar 7-10 pui (max 4 cm) de labidochromis caeruleus.
|
 |
|
|
|
Disponibili inca 15-16 pestisori.
Accept schimburi cu labidochromis caeruleus (max 4cm), nisip alb, pompa de apa 800-1500 l/h sau orice legat de acvaristica.
|
 |
|
|
|
Nu te sfatuiesc sa folosesti pamant de flori ca substrat, te vei umple de cyanobacteria 100%, iti spun din experienta proprie de acvarist incepator si.... "inventator".
|
 |
|
|
pomi wrote:Multam!
Acum, ca a venit si medalia si oricum ma manca de ceva timp, azi voi reamenaja acvariu, intr-un stil mai light, cu mai putine pietre, pentru a face loc si pentru utaka care ii am acum, cat si pentru cei pe care ii voi achizitiona in viitoul apropiat. Pentru ca scot din pietre, o sa reduc si numarul mbunelor.
Nu stiu daca o sa iasa mai bine decat e acum, dar, cum am zis si mai sus, ma mananca o schimbare, dupa aproape 2 ani, de cand am aranjamentul asta.
Ar fi meritat un filmulet HD inainte de a face schimbarea, nu cred ca mai apucam un biotop atat de reusit curand.
Felicitari pentru ce ai realizat!
|
 |
|
|
|
Accept schimburi cu nisip alb, pompa de apa 800-1500 l/h sau orice legat de acvaristica.
|
 |
|
|
|
Am o problema, nu mai reusesc sa adaug un nou post intr-un thread nici chiar daca introduc acel cod care nu era cerut pana acum. Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
P.S. Aici este singurul loc unde am reusit sa adaug un nou post.
P.S. 2 In plus vad ca imi este afisata si adresa de IP, este vizibila pentru toti sau doar eu o pot vedea?
|
 |
|
|
|
Vand Pseudotropheus Acei Msuli, 3-4 cm. Disponibil 20 buc. Pret 5 lei/buc. minim 5 buc. Pentru tot pachetul 4 lei/buc.
Trimit in tara unde exista cursa directa. Transport gratuit in Tg Jiu si pe ruta Tg Jiu-Craiova.
|
 |
|
|
|
Sfatul meu este sa scoti toata instalatia de aer si sa pastrezi doar filtrul intern daca ai unul. Daca vrei un acvariu plantat nu ai nevoie de ata aerate, e chiar daunatoare plantelor. Daca nu ai filtru intern cumpara sau mai bine unul extern, orienteaza iesitrea filtrului sa faca mici valuri la suprafata apei si cu asta ai rezolvat aerare.
|
 |
|
|
Pentru a calcula grosimea sticlei pe care trebuie sa o folosesti iti sugerez acest calculator: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Te sfatuiesc sa iei un factor de siguranta de cel putin 3.8, indicat ar fi 4. Tot pe acel site vei gasi multe lucruri folositoare, cauta cu incredere, stii cum se zice "ce-si face omul cu mana lui se numeste... lucru manual"
Rasfoieste cu incredere forumul, vei gasi raspuns la toate intrebarile tale.
P.S. Nu face acvariul mai lat decat suprafata pe care se sprijina, sigur nu va rezista in timp.
|
 |
|
|
Voi opta pentru varianta b).
Acvariul actual este de 120 de litri care dupa vreo 4 luni va fi inlocuit de unul de 590 de litri in care se vor desfasura pestii la maturitate. Vreau mai intai sa-mi fac "practica" de africani pe mbune pentru ca mai apoi sa trec la haplochromine. Pestii pe care ii am si ii vreau deocamdata sunt pui 1.5-2cm, pe masura ce vor creste voi opri cate 1M+3F din fiecare specie, maxim 3 specii. Daca totul va merge bine in timpul practicii, voi inlocui mbunele cu haplochromine, de data asta cu un efectiv pe masura acvariului. Mai e mult pana departe.... 
|
 |
|
|
dragos wrote:... tot timpul infoiati (dar nu se bateau).....Asta pina cind am bagat si un alt mascul strain care a stricat toata treaba si i-a facut sa se bata si intre ei.
"Infoierea" masculilor betta reprezinta pentru acestia un factor de stres (inutil, chiar daunator), masculul cel nou a fost doar scanteia care a aprins bomba nu cauza in sine.
|
 |
|
|
|
Masculii betta se tin singuri in bazin.
Daca vrei sa experimentezi poti s-o faci, dar daca tii la vietuitoarele tale conditia e sa tii acvariul sub supraveghere stricta in primele zile, iar la cel mai mic semn de agresiune din partea betta-nului sa-l lasi singur. Din pacate asta nu-i o regula, un mascul betta poate oricand sa nu mai tolereze alti "vecini", vorbesc din proprie experienta.
|
 |
|
|
zamfir wrote:...eu zic ca daca au spatiu suficiaent poti sa tii combinatia asta cu succes.
Din pacate asta este o problema, voi renunta la "portocalii" multumesc!
|
 |
|
|
|
Chiar nu poate nimeni sa-mi dea niste informatii din experienta proprie referitoare la metriaclima estherae?
|
 |
|
|
|
Am in lucru un acvariu cu afrcani in care am deocamdata doar o gasca de acei msuli (pui), am gasit la cineva niste metriaclima estherae red (tot pui) si mai vreau sa pun si niste caeruleus. Despre acei si caeruleus stiu ca pot convietui fara probleme dar nu stiu daca se vor intelege si cu metriaclima, am inteles ca acestia din urma sunt ceva mai agresivi cu alte specii. Toti vor fi pui si ii voi creste impreuna urmand ca la final sa opresc doar cate o familie (1M+3F) din fiecare specie. Puteti sa-mi dati ceva sugestii despre combinatia de specii, e buna sau sa ma opresc doar la acei si caeruleus? Sunt incepator cu africanii si nu vreau sa ma complic deocamdata cu alte specii.
Multumesc!
|
 |
|
|
 Acum poti sa-i zici Pufifer. 
|
 |
|
|
|
Cumpar pui sau juvenili (exclus adulti) din urmatoarele specii:
1.labidochromis caeruleus
2. pseudotropheus socolofi sau pseudotropheus acei msuli
3. auloncara firefish
Cate 5-6 indivizi din fiecare specie.
|
 |
|
|
green7even wrote:[b] salutare
am achizitionat si eu un acvariu de 30 litri am 7 pestisori in el
2 gupi
3 carasi
2 scalari
As vrea sa pot discuta(  ) cu specimenul care a avut tupeul sa-ti vanda vietatile enumerate mai sus, impreuna cu un acvariu de 30 litri. Acestora ar trebui sa li se interzica dreptul de a fi numiti si tratati drept oameni.
Doneaza pestii cuiva care are conditii sa-i creasca si citeste sectiunile dedicate incepatorilor de pe site si forum, te vei lumina singur. Ai si tu o parte din vina pentru ca nu te-ai informat inainte.
P.S. 
|
 |
|
|
|
Ti-am trimis un PM.
|
 |
|
|