[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
P.S. Aceste doua exemple, al meu si al lui Koala smilie , sunt pentru a invata: ASA NU!!!
koala wrote:O sa incerc sa-l "repar".
- Maine ma scol dimineata si ma apuc de treaba... are un strat de 5 cm de cacat pe substrat.
- Nu am schimbat apa din octombrie.

LA mine se schimba apa automat, mancarea la fel... , dar nu am spalat filtrele de peste 4 ani Bune filtrele Eheim Cam asa aratau la interior (si o poza dupa ce l-am spalat). Substratul l-am aruncat, nu avea rost sa spal ca nebunul tonele de kkt adunate.
incepator wrote:Golirea o fac cu outul de la filtru, pun un furtun pe iesirea de la filtru, si la canal, am in apropiere inca din faza de constructie o scurgere,plus apa calda si rece, cu un furtun direct apa calduta in acvariu
Asta in faza de ciclare.

De ce nu ti-ai facut (nu iti faci) un sistem la picatura cupreaplin? Este cea mai buna, utila si usor de facut instalatie... De peste 20 de ani de cand am inventat eu chestia asta functioneaza brici (asta de pe cand cresteam discusi si schimbam ~100l de apa pe zi la galeata. Si nu am avut scurgerea si alimentarea cu apa langa bazin - am trecut cu furtunul prin 3 camere si un balcon pana la bazin iar scrurgerea paraseste apartamentul prin balcon, iese afara si coboara la subsolul blocului (a fost acoperita contra inghetului iar la reabilitarea blocului este invelita bine ), subsol unde mai trece prin 3 camere ca sa ajunga la o scurgere din pardoseala. Tot ce trebuie sa faci este o gaura in peretele acvariului si sa aduci o tevusca de 6mm cu un robinet fin la acvariu.
dan.pavelescu wrote:Fii smecher, cool, trendy si fancy si leaga cu "soricei" furtunul de minciog. Mai scutesti o mana.
Nu stiu daca merge la tuns plante, dar eu asa curatam pietrele cu periuta de dinti si aspiram in acelasi timp.

Ce-nseamna sa ai nevasta stomatolog
Cu o mana tai iar cu cealalta stai cu un minciog sub zona in care tai...
dan.pavelescu wrote:Pai da, o sa fie in interiorul standului

Ne pui atentia la incercare, dar hienele nu doarme
dan.pavelescu wrote:Filtrul intern e complet si pregatit. Azi il bag in probe si joi sau vineri il montez pe pozitie. Am pus si un aspirator alaturi, pentru comparatie

"filtrul intern", adica il tii in casa, nu afara pe balcon?
...si nu in ultimul rand mancare putina. Eu nu am vazut peste mort de foame dar de prea multa mancare sute...
lukitza wrote:In spiritul discutiilor vii si complexe ma bag si eu.
Eu folosesc varianta 5, "nu bag asa ceva, e pisat de pisica". Consider ca ciclidele africane nu au nevoie de asa ceva.
Daca cineva doreste sa ma contrazica n-are decat sa o faca

Ai dreptate, „plantelor” din familia „ciclidelor”, indiferent de zona, nu suporta asa ceva
Dan P wrote:Am renunta la femela de jaguar. Acum e iar liniste si pace in acvariu .

Ce om domnule! Saraca, deabia isi pusese si ea hainele de maritis si a maritat-o in alta parte
Sa-ti traiasca si sa cresca... in liniste
Lemon wrote:
EduardB wrote:Baza bazinului este la 170 Cm...

cum adicalea?

Suportul cred ca e la inaltimea aia...
EduardB wrote:Face flori emerse?

Da face
dan.pavelescu wrote:Pai daca va aduceti aminte, pe 2078 aveam skimmer, filtru de 10' cu purigen, reactor co2 tot de 10', plus un heater hydor extern. Ma rog, altele erau posibilitatile financiare pe vremea aia, acum m-am cam certat cu ministrul de finante

Il tin minte, cum sa nu! Pe vremea aia aveai si tu acvariu mare si frumos
Cu ministrul de finante nu ma bag ca-mi pierd dintii
Te-ai bosorogit si tu (eu vorbesc ), vad ca ai inceput sa ai probleme cu scosul tevii din furtun si abia acum ai aflat ca alifia si caldura fac bine in situatii din astea
Am inteles
Pare o alternativa buna de luat in calcul.
Eu prefer TopClean II pe Eheim Pro 3 iar pe celalat filtru fara skimmer. Oricum functiile pe filtre sunt impartite, pe unul fac si incalzirea iar pe celalalt adaosul de codoi. Am pus pe Eheim Pro 3e partea de skimare deoarece, intradevar mai trage aer din cand in cand cand sunt mai lenes (ceea ce nu este rar ) iar filtrul se descurca singur cand mai intra aer in el.
Oho, revenire in forta si cu poze Ne place!
Ce te-a nemultumit la JBL TopClean II? Eu il am de multi ani si isi face treaba. SunSun-ul isi face treaba mai bine?
1 si 2 - parera mea
adiio wrote:Mai zice undeva prin documentatie ca potentiometrul ar trenui sa aiba minim 2.8mW*drosere, trebuie avuta si asta in vedere.

Asta nu-i problema, majoritatea potentiometrelor de 2 lei au de la 0.4W in sus
Mi-am adus aminte ca droselele astea duble (ce sa-i faci, tineretea sau faptul de le-am luat acum 6-7 ani ) nu functioneaza decat daca sunt amadoua neoanele prezente. Altfel se aude un clic in drosel si nu functioneaza. Le-am testat si asa este
Ce am mai testat: cand nu are nimic la dimare da putere maxima. Daca faci scurtcircuit (deci 0V) neoanele sunt la minim - se vad doar luminate, de asta trebuie puse cu priza programabila la alimentare sa stinga de tot. O sa cumpar si un potentiometru de 100k si testez dimarea.
Intrebare: peste tot spune la droselele astea dimabile ca sa nu se utilizeze cabluri mai lungi de 1m. Se pare ca din cauza ca dimarea se face la frecvente mari, cablul devine antena A utilizat cineva asa ceva, ce poate sa influenteze??? Daca pun instalatia în stand cablurile vor avea max 3m. Capacul e mai usor de facut, dar trebuie sa urc cu un manunchi de 24 fire... Daca pun instalatia în capac apar probleme constructive, încalzire, etansare, greutate, etc. Dileme, dileme...

2. Ce intelegeti voi din schema de mai jos? Se pune doar un potentiometru de 100k? smilie smilie smilie

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: