| Message |
|
|
Nu e stai linistit , rezista fara probleme , ridicare temperaturii si mentinerea ei e foarte importanta daca vrei sa scapi de gris.Si eu am aceeasi problema cu cativa tetra gracilis si 2 neoni negri pe care i-am cam chinuit prin frig pana am ajuns cu ei acasa. 
|
 |
|
|
Anubias wrote:Tocmai am pus niste poze in care se vede tulbureala din apa. Pozele au fost facute saptamana trecuta. Acum e chiar mai tublure de atat  . Abia astept sa treaca, insa nu imi fac sperante mari. Cred ca o sa ia luni intregi.
Daca vrei sa nu ai apa tulbure tine-o intr-o galeata /lighean pana elimina toate substantele.
|
 |
|
|
|
mai bine te-ai uita pe la galerie sa vezi cum arata peretii din spate ai celor care si-au facut background din polistiren expandat sau spuma poliuretanica.Sau dai un search cu "background"
|
 |
|
|
35 de cm e acceptabil dar un 40 ar da ma bine
Oricum la ce vrei tu sa faci altii doar viseaza....
|
 |
|
|
g.g wrote:
johnny6600 wrote:
Eu stiu ca evaporarea apei nu e o idee preconceputa. 
Pentru asta a fost inventat Niveaumat-ul. Completeaza automat apa care se evapora.
Eu ma refeream la umezeala din camera produsa de evaporare care pentru unii poate fi deranjanta.In camera mea este intodeauna un aer mai umed decat in restul casei oricat as aerisi.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:...la acvariul fara capac creste prea mult umezeala din camera...
Ideile preconcepute mor cel mai greu. Sau rezista timpului cel mai bine, cum vreti. 
Eu stiu ca evaporarea apei nu e o idee preconceputa.
|
 |
|
|
Sper sa nu fiu offtopic.Pestera nu am facut-o pentru niste pestisori anume.In acvariu am 2 scalari ,2 leeri , 1 bala shark(  ) 4 ancistrus si 4 neoni. In general ancistrusii se bucura de ea.
|
 |
|
|
Hei eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni , faza cu "nu se pricep la capace" era mai mult o gluma.Sa inteleg ca tu i-ai recomandat lampi suspendate?Imi pare greu de crezut ,sau poate eu in nestiinta mea nu-mi dau seama de avantajul lor?Din cate am inteles , cele din link erau pt acvariile de recif.
Cat de faza cu capacele facute de nemti nu am zis ca nu se pricep, stiu ce inseamna lucru nemtzesc ,stiu cata stiinta e bagata intr-un capac din ala dar degeaba daca nu se potrivesc cu cerintele cilentului.Daca sunt asa buni nemtzii , de ce au avut pierderi de miliarde de dolari in ultimii ani cei de la Mercedes ?Pentru ca s-au complicat prea mult si toate gadgeturile lor au creat probleme oamenilor care nu aveau neaparata nevoie de ele.
Cam asa si cu capacele ,degeaba e el bun daca eu vreau altceva.
Si pana la urma de ce nu ar invata si nemtii de la noi , in Romania sunt multi oameni straluciti doar lipsa de fonduri si de sustinatori ii fac sa paleasca prea repede 
|
 |
|
|
g.g wrote:
johnny6600 wrote:Nu inteleg la ce te referi cand zici capac suspendat.
era vorba despre lampi suspendate.
www.aqua-medic.com
Mersi pentru explicatie g-g.
E clar ca cei care ti-au recomandat lampi suspendate nu se pricepeau la capace  .Sunt si ele bune ,dar la acvariul fara capac creste prea mult umezeala din camera.M-am uitat si eu la rio 400 si arata bine dar nu e nimic deosebit.Standul e banal, si poate fi facut la orice fabrica de mobila iar capacul e destul de simplu.Totusi daca vrei sa eviti bataia de cap eu zic sa-l cumperi pe cel de 400 de l , daca mai faci si un decor din polistiren scade volumul de apa.Decizia e a ta , rio 400 si celelalte sunt acvarii standard, cu 15 mil iti faci unul personalizat pentru nevoile tale.Dupa cum am mai spus ,daca ai loc , poti sa nu te opresti la 400 l ,poti sa-l faci si mai mare.In plus e clar ca vei avea nevoie de schimbatul apei la picatura, ca sa nu sa te cari cu galetile aiurea si asta presupune o gaura de prea-plin care trebuie data in geam , etc.Deasemenea daca faci decor din polistiren , poti sa faci un loc unde sa ascunzi incalzitorul , gaura de prea-plin , reactorul co2 daca vrei sa ai plante ca lumea.Si pt asta ai nevoie de latime mai mare, clar.
|
 |
|
|
|
Pentru Pangasius cred k e bun Ocuvit , din pacate e vreo 50 de lei.
|
 |
|
|
|
Daca dai un search , o sa vezi cu ce sunt compatibil neonii , in principal cu pesti de talia lor , de preferabil tot Characidae.Poti sa-i tii si cu scalari mai ales daca cresc impreuna de mici.
Pentru racit apa singura solutie buna dar si scumpa e chillerul , au fost destule topicuri si pe tema asta.
De inmultit se inmultesc mai greu ca scalari ,trebui sa le asiguri o apa cu duritate cat mai mica.Daca citesti articolul de pe site te lamuresti.
|
 |
|
|
Scuze daca te-am suparat am postat in graba putin deranjat de ideile tale de a cumpara un acvariu de firma.Nu am vrut sa te jignesc sau ceva ,a fost pur simplu un sfat pe care ti-l dadeam a doua oara si pe care nu ai vrut sa-l asculti.Nu am vrut sa insinuez ca ceea ce postezi tu sunt tampenii a fost o simpla expresie.
Daca chiar esti interesat de contructia de acvarii poti sa incerci oferta lui gg http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=903, sunt sigur k o sa iesi mai ieftin decat daca iei unele din cele enumerate de tine.Din cate am vazut la acvariile alea cel mai mult costa capacul , vazusem de vanzare un capac nu mai stiu ce marca pt un acvariu pana in 100 l la vreo 4 mil.Acelasi capac il faci in lambriuri de PVC cu maxim 1 mil ,ce culoare vrei tu si poate si ce forma.Nu inteleg la ce te referi cand zici capac suspendat.Toate capacele vazute de mine stau pe muchiile acvariilor si nu e nici o problema.Eu mi-am facut singur capac din parchet si a iesit destul de bine.In plus,mi-am facut usa mare de acces la acvariu si am destul loc sa pun neoane si tot ce-mi trebuie.Nu mai zic ca daca iti faci un acvariu DIY poti sa faci un decor din polistiren expandat superb.Eu mi-am facut singur dupa sfaturile Marelui Alb si sunt destul de multumit tinand cont ca n-am gasit culorile pe care le vroiam pt ciment si ca m-am cam grabit. http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=552
Daca vrei eu sunt dispus sa te ajut sa ti-l faci fara sa-ti cer o gramada de bani.In caz ca ai incredere poti sa-mi dai un pm, iti dau un numar de telefon si vorbim.
|
 |
|
|
|
Omule daca vrei un acvariu mare cu 12 mil faci unu de 1000 de litri ,si crede-ma ca e la fel de bun ca oricare dintre astea enumerate de tine.In plus capacele cumparata nu-ti dau voie sa-ti pui cata lumina vrei ,sa faci tu ce vrei.Stiu destui oameni care se cinuie cu capace cumparate sa mai adauge un neon ,si pt a face asta au gaurit/taiat capacul de firma.In plus un acvariu mare are nevoie de un filtru extern.Cu banii ramasi faci si un capac smecher si folositor si iei si un super filtru extern - EHEiM , Fluval ,etc.E treaba ta daca vrei sa arunci 20 de milioane pe niste tampenii doar pt ca sunt "de firma" ,eu doar am incercat sa-ti arat cum e cel mai bine.
|
 |
|
|
Apropo ,mi-am facut si eu o pestera ,ceva mai complicata ce-i drept.
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=552
|
 |
|
|
|
Pana se usuca cat de cat siliconul ,alta problema nu cred ca e.2 zile cred c a sunt suficiente.
|
 |
|
|
|
Eu zic ca daca tot vrei sa faci ceva ca lumea , si sa tii si discusi atunci nu te zgarci la nimic.Pui peste perete un blat(de bucatarie - pal) de 40-50 cm latime caruia poti sa-i pui 4 picioare din fier cromat, sa arate ca o masa, sau mai exista niste solutii tehnice dar asta inseamna sa reziste peretele.Important e sa obtii o latime decenta de minim 40 cm.
Ar iesi un acvariu superb , si ai avea loc sa-l si decorezi cum trebuie.Asa in 25 de cm nici un echinodorus nu creste ca lumea.Daca faci latimea de minim 40 atunci da, poti sa tii si cativa discus , combinati cu niste characidae(tetra neon ,tetra neon negru ,rosu ,gracilis sau ce vrei tu)
|
 |
|
|
|
Sticla trebuie sa fie de 10 clar , cu intaritoare pe laturile lungi.
Daca peretele e de rezistenta , rezista 100%.Nu inteleg din pacate la ce console te referi.Oricum daca vrei sa tii discus sau orice alta specie de dimensiunea lor ai nevoie de o latime mai mare.A mai fost un topic de genu asta recent in care s-a discutat ce cichlidae pot fi tinute intr-un acvariu ingust in latime la sectiunea DIY.
Pentru acvariul asta poti face un filtru extern , dar iti va rebui un alt acvariu sau recipient destul de mare(~30 l).
Lumina e la limita , daca vrei plante k lumea tre sa ai vreo 0,7 w pe litru , deci mai ai nevoie de inca un neon.
|
 |
|
|
cristinucu wrote:Stie cineva de aici vreo expozitie in Bucuresti cu pesti exotici sau un showroom adica un magazin mare?
Mai e una la Gradina Zoologica.
|
 |
|
|
Quote http://www.thetropicaltank.co.uk/Fishindx/algeater.htm
"This fish is often purchased as an algae eater for smaller community tanks, for which it is not really suitable. Firstly, it grows larger than many realise, and secondly, it has a tendency to become aggressive when older. In the limited confines of a small tank, it may terrorise other aquarium inhabitants. In addition, they often become less inclined to eat algae as they grow, particularly if other food sources are available."
A da si ajung pe la 25 de cm 
|
 |
|
|
|
Mai oameni buni de ce va bateti capul cu idei traznite cand cel mai bun material e polistirenul expandat acoperit cu ciment?Sau polistiren lipit cu silicon in ce forma vrei si sculptat cu un cutter peste care putem presara nisip/pietris lipit cu silicon.
|
 |
|
|