| Message |
|
|
Este cineva de pe forumul asta care a folosit/foloseste sistemul Co2 http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2 actionat de o electrovalva ?
As vrea sa discut cu el.
Multumesc.
|
 |
|
|
A folosit cineva aceasta electrovalva http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=57_60_86_88&product_id=50 ?
Ma intereseaza sa cumpar una si as vrea niste pareri.
Va multumesc.
|
 |
|
|
|
Am cumparat un pachet de plante de la ReBella.
Foarte multumit de plante, sanatoase si mi-a mai dat si un bonus consistent.
Recomand cu incredere
|
 |
|
|
Toate combinatiile posibile le-am vazut pe aici pe forum  .
Nu cred ca este o reteta pentru asta.
Si cu pauza si fara, de la 7 la 12 ore pe zi, am vazut toate combinatiile.
|
 |
|
|
|
Da asta e sistemul.
Eu inca astept dupa el.
|
 |
|
|
|
Si micro cu ce fertilizezi ?
Frumos acvariul tau.
|
 |
|
|
Am si eu acvariu de 54 de litri si mi-am luat un CO2 Optimat din asta de 6 zile dar nu prea sunt multumit de el.
Se vede ceva diferenta dar prea putin.
Nu o sa mai continui sa cumpar rezerva pentru el, mi-am facut comanda pentru sistemul asta http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2 .
Motivul pentru care nu mi-am luat butelie reancarcabila este lipsa spatiului si mai ales nu am posibilitatea de a incarca butelia la mine in oras.
Dar am posibilitatea de a folosi butelie de 500 gr. la sistemul de mai sus, sper ca am facut o alegere buna.
|
 |
|
|
oddyutza wrote:eh m-am gandit si eu ca poate ajuta mai multa lume, si pe tine pe viitor
ai folosit asa ceva ?
ma interesa daca a folosit cineva de aici.
din ce m-am informat sistemul nu este unul chair foarte ok pentru cat costa.
am inteles ca murdareste apa.
|
 |
|
|
mersi dar sistemul nu mai este de actualitate, am renuntat la el.
Acum mi-am facut comanda pentru sistemul de mai sus  .
|
 |
|
|
Referitor la sistemul de CO2, m-am decis si am facut o comanda pentru sistemul nano http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2 .
Pentru un acvariu de 54 litri, vreo 45-47 litri efectivi si plantat mediu cu plante easy si putine mediu, credeti ca ar face fata ?
In prima faza folosesc butelia ei de 95 gr. pentru ca vine odata cu sistemul apoi urmeaza sa folosesc doar butelii de 500 gr.
|
 |
|
|
mariusdiaconu77 wrote:deci rezumam:
- 2 fire din soclul stang merg la 1 si 2 de pe droser
- 2 fire din soclul drept merg la 3 si 4 de pe droser
- 2 fire care pleaca la priza merg in partea stg un e semnul : ??
e ok asa ?
perfect. asa este.
iti sugerez sa iti iei fir monofilar pentru ca se fac contactele mult mai usor si in siguranta.
|
 |
|
|
nimeni nu a folosit asa ceva  ?
|
 |
|
|
|
Jos in dreapta balastului ai un mic desen foarte simplu.
1,2,3,4 reprezinta cele 4 contacte din partea dreapta a droserului ce corespund celor 4 contacte ale neonului (2 intr-o parte si 2 in cealalta parte a neonului.
Cele 2 fire care vin de la soclul din partea stanga a neonului trebuie sa mearga la contactele 1,2 de pe droser (pe imagine stanga sus).
Iar celelalte 2 fire care vin de la soclul din dreapta al neonului merg la contactele 3,4 de pe droser (pe partea dreapta jos pe imagine).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Mersi frumos, l-am luat.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:sunt ok mai putin ultima care are niste cerinte un pic mai sus decat celelalte
le incerc pe toate 4.
ultima banuiesc ca are nevoie de lumina mai multa.
am 0,5 W/l
|
 |
|
|
|
Revin la problema cu alga Staghorn si am o intrebare ... acum ca am redus iluminarea la 8 ore intr-o singura transa si ca am dat drumul la un CO2 Tetra Optimat, cum fac fertilizarea, o reduc sau merg exact pe ce recomanda producatorul ?
Fertilizez cu Ferropol (0,7ml/zi), Ferropol 24 (1 picatura/zi) si Easy Carbo in doza dubla.
|
 |
|
|
|
M-ar interesa niste plante easy cu cestere rapida si m-am gandit la cateva care le-am vazut la vanzare si as vrea sa va intreb daca se incadreaza la categoria de mai sus si eventual sa-mi recomandati si altele.
- Egeria Naja
- Limnophila Sessiliflora
- Hygrophila Polisperma
- Ludwigia Palustris
|
 |
|
|
|
As dori sa cumpar niste plante easy si m-ar interesa:
- Egeria Densa
- Limnophila Sessiliflora
- Hygrophila Polysperma
- Rotala Rotundifolia
- Ludwigia Repens
- Microsorum pteropus 'Windeløv'
- Heteranthera zosterifolia
- Staurogyne repens
Sau daca aveti alte plante easy care sa se preteze la 0,5 W/L, fertilizare micro cu ferropol si ferropol 24.
Astept PM.
|
 |
|
|
teddy2k wrote:
flavius2308 wrote:ce filtru mi-ai recomanda pentru acvariul meu (60x30x30 si 54 litri - utili vreo 47).
Mentionez ca acvariul este in dormitor si e foarte foarte important sa fie silentios.
Nu am experienta cu multe modele, deci nu pot sa-ti recomand ceva anume; pot doar sa-ti spun ca eu am un SUNSUN de 370 l/h doar cu burete si scade debitul simtitor daca nu-l curat saptamanal. Ca zgomot, mai tare se aude ventilatorul din capac decat filltrul. As zice ca ai nevoie de unul mai marisor, in care sa poti sa adaugi ceva medii biologice - eventual unul cascada. Cu zgomotul te obisnuiesti dupa cateva zile. Eu il am la maxim 2 m de pat si nu mai sesizez nimic deranjant.
Sau, daca pui doar 2-3 pestisori, cum am eu, scapi de incarcatura biologica si se descurca mai bine filtrul.
Mda, nici eu nu ma pricep la filtre dar chiar nu am observat sa scada debitul la filtrul meu Juwel Bioflow. Daca o sa fie cazul o sa-l schimb.
|
 |
|
|