Salut pentru toti membrii forumului, sunt nou pe acest forum si doresc daca se poate sa ma ajutati cu o problema.
Astazi am observat la un black-molly ca avea ambii ochi umflati si cu o crusta albicioasa depusa pe ei si avea pe solzi un fel de particule de "mucegai alb" , iar la guppy am observat ca avea doar un ochi umflat cu o crusta albicioasa pe el si cu coloritul de pe abdomen putin cam "spalacit", in rest mananca putin.
As vrea sa-mi spuneti cum sa il tratez pe guppy pentru ca pe molly l-am "eutanasiat" k deja nu mai putea inota (si nici nu cred ca mai vedea)
P.S: As vrea sa stiu daca boala e contagioasa (din cate am citit s-ar putea sa fie pop-eye)
_________________________________________________________________________________________________
Acvariu: 42l, activ de 2 sapt, filtrare (Resun Magi-200, 200l/h) + aerare de la 7 dimieata pana la 12 noaptea, incalzitor 220V, iluminare aprox. 12h.
Pestisori: 2 scalari, 2 neoni, 1 molly galben, 2 guppy, un cory si un sanitar "ventuza" (nu mai stiu cum se numeste), 2 zebre, 2 gurami (cred) si un melc.
Plante:3 fire de Hygropila polysperma Rosanervig si 2 artificiale.
Chimia apei inca nu o stiu, o sa ma duc sa cumpar niste teste maine, apa este schimbata de 2 ori pe sapt. , iar pestisorii sunt hraniti cu fulgi maruntiti manual de mine :-
Vash multumumi enorm daca ma-ti putea ajuta!