Message |
|
 Ai dreptate, ar trebui sa am rabdare, insa mi s-a ivit ocazia sa cumpar un acvariu mai maricel la un pret bun si am profitat de asta  . La venustusi m-am gandit dupa ce mi-a zis un prieten de ei, si chiar mi se par foarte frumosi, deosebiti de restul ciclidelor din Malawi. Asta nu inseamna ca s-a schimbat scopul final: frontose sau tropheusi
|
 |
|
Multumesc pentru informatie. La Coralis nu am fost pentru ca nu stiam unde este si uitasem sa notez adresa sa o bag pe gps  Sper sa mai ajung in curand in Bucuresti, cu siguranta de data asta o sa trec pe la Coralis, poate pana atunci ma razgandesc si nu mai vreau venustusi
|
 |
|
 Si eu vreau sa ii tin tot cu mbune, inca nu m-am hotarat cu ce. Din ce am inteles sunt asemanatori cu Cyrtocara moori, amandoi cresc pe la 20 cm si amandoi sunt carnivori, insa mie imi plac mult mai mult decat delfinasii. Mai demult am avut un acvariu doar cu mbune (elongatus, caeruleus, auratus si red zebra) si nu au supravietiut decat 2 pui de elongatus, asa ca nu stiu daca doar venustusii au fost vinovati in cazul tau
|
 |
|
Cum zice si titlul, as dori sa cumpar pui de Nimbochromis venustus. Mi-a zis cineva ca nu sunt pesti foarte rari, dar mie mi se par imposibil de gasit. Am cautat si in Bucuresti, si nimic  . Daca are cineva, sau daca stiti unde as putea gasi, m-ati face fericita
|
 |
|
Ma bucur ca nu sunt singura
Deocamdata nu prea am ce poze sa pun, ca nu am nimic
Acum fac calcule, proiecte... ma gandesc inca la dimensiunile acvariului si nu sunt prea hotarata, as merge pe varianta L=240, l=70 (sau 80), h=70 cu geam de 12
|
 |
|
 Va multumesc tuturor. Deocamdata urmatorul acvariu o sa fie unul de 125l pentru perechea de lifalili (cam pe saptamana viitoare). Cel mare as vrea sa fie de cel putin 1000l, dar asta peste un an, poate chiar doi.
|
 |
|
malawi_crys wrote:
pomi wrote:I-am vazut si eu, sunt super draguti, dar la 30 ron bucata parca este cam piperat pretul, nu ?
@pomi, din pacate , cam asta i pretul real..daca l transformi in euro cat iti da?! in jur de 8-9 euro..nu i mult deloc..din germania poti sa i aduci cu mult mai scumpi.. la noi piata ciclidelor afriicane este foarte putin dezvoltata..ni se pare enorm un pret de 10 Ron daramite 30 Ron sau 20 euro pe un exemplar de african...cauzele sunt multiple - putere financiara scazuta etc..din pacate , acesti pesti nu sunt guppy sau xifo..daca vrei sa ai un "trofeu" , o mica "comoara" de Tanganiika atunci trebuie sa si platesti pentru ea corespunzator...regula este valabila si pentru alte specii mai deosebite din Marile Lacuri
de exemplu , eu am dat 4-5 Ikole tinere cu 40 Ron /bucata..desi pare un pret bun, mare, a fost un chilipir,,un adult tanar te poate costa 20 euro sau mai bine
deci..30 ron pentru acei micuti mi se par rezonabili.
De acord cu tine, si mie mi se pare un pret bun.
|
 |
|
malawi_crys wrote:
minnardy wrote:Acum doua saptamani aveau la Coralis niste puiuti foarte frumusei de Tropheus duboisi. Nu retin pretul...adica nu-l aveau afisat ca abia atunci ii primisera.
puiutii de Duboisi sunt 30 RON/buc. arata binisor
acvariul de 260 L este cam micut..Duboisi sunt printre cei mai mari Tropheusi, ajungand la dimensiuni in jurul a 13 cm.
vei putea tine doar 5 exemplare probabil si daca ai sansa sa nimeresti 1 mascul si restul femele ar fi minunat.
acvariul va trebui amenajat astfel incat femelele sa aiba suficiente locuri in care sa se ascunda de furia* masculului.
dieta va fi exclusiv vegetariana pentru a evita boala speciifca lor - Bloat*
bafta!
Imi poti spune te rog cam ce marime aveau Duboisi?
Multumesc
|
 |
|
Ma numesc Maria si sunt din Constanta. De-a lungul timpului am avut mai multe acvarii, insa momentan trebuie sa ma multumesc cu unul de 54l in care tin o pereche de Hemichromis lifalili. Pe viitor vreau sa imi fac unul cu ciclide din Tanganyika (nu m-am hotarat daca tropheusi sau frontose, oricum mai e timp  )
|
 |
|