Message |
|
Am niste alge verde inchis (nu stiu cum se cheama), micute, pe marginea frunzelor la mai multe plante. In weekendul aceste vreau sa dau un reset la acvariu si ma intrebam daca pot folosi si din plantele deja existente "imbaiate" inainte de replantare
|
 |
|
Faye wrote:Eu am folosit apa oxigenata la anubiasi, care sunt foarte rezistenti. Nu orice planta tolereaza apa oxigenata si in niciun caz in stare pura. Eu am diluat 1ml la 10 litri de apa si am facut baie de cateva ore.
1ml la 10 litri? sigur e concentratia buna? mi se pare infim .... practic concentratia e 1: 10.000
|
 |
|
Salut
O intrebare: ca sa curat plantele de alge, le scufund in apa oxigenata cateva minute sau doar tamponez cu ceva imbibat in H2O2?
Multumesc
|
 |
|
bebe12345 wrote:
Ce crevetii pot creste fara sa fie mancatii ?
evita crevetii intr-un acvariu cu betta; ii va considera hrana vie, iar daca acvariul nu e bine plantat, in timp nu va scapa niciun crevete
|
 |
|
inainte de a trece la chestii complucate, verifica cu atentie pozitionarea inelului de cauciuc (cel mare) in jurul capacului-motor. La mine, dupa o vreme cu functionare ireprosabila, brusc, dupa o curatare a filtrului, a inceput sa curga/suporeze. Dupa nervii aferenti, am constatat (nu stiu cum s-a intamplat, dar era!!!!) ca inelul era rasucit intr-o parte. Dupa ce l-am indreptat, merge din nou fara sa mai piarda apa.
|
 |
|
Porcu wrote:Io nu pricep cu s-au rupt atitea  ....... am una de 3-4 ani si merge fara "accidente".
probabil ca nu ai umblat la ea; dupa o vreme, daca incerci sa schimbi furtunul, etc, e posibil sa ia surpriza sa se rupa; si mi-e mi s-a rupt (nu mai stiu daca in-ul sau out-ul) cand umblam pe la furtun
am senzatia ca CO2-ul afecteaza totusi in timp rezistenta plasticului
|
 |
|
sambata am fost la romstal si am rezolvat problemele, atat la robinetii de gardina si adaptoare(stuturi) cat si pentru imbinarea din capacul de la filtru cu teava. Pentru filtru, rezolvarea a fost nesperat de simpla: un adaptor care face imbinarea intre dimensiunea de 25 cu alt 25. Valoare piesa : cca 2,5 lei. Ma intreb cum toti ceilalti la care am intrebat (inca vreo 5- 6 magazine mari de profil) nu s-au gandit la rezolvarea asta....
|
 |
|
produsele le aveam identificate, m-am dus cu printuri dupa pagina fiecaruia, cu coduri de produs, etc, dar baietii au ridicat din umeri si au zis ca doar la magazinul central. La insistentele mele, au binevoit sa verifice si la magazinul din Drumul Taberei si mi-au confirmat ca se gasesc si acolo.
Pana la urma, cred ca sambata o sa ajung totusi la sediul central....
|
 |
|
OmuCuVak wrote:Mergeti la romstal, indiferent de oras si intrebati acolo. O sa gasiti ajutor fara probleme si o sa gasiti si piesele dorite robineti plastic si alte mufe din plastic. Succes
Ai fi surprins: am fost la Romstal cu piesa in mana si baietii nu au putut sa imi recomande nimic
De asemenea, pentru bucuresteni, robinetii de plastic se gasesc la magazinul central de langa Big Berceni si, cu ceva noroc, la cel din Drumul Taberei. La restul magazinelor nu se gasesc. Cel putin asta mi-au spus ieri cei de la Romstal Stefan cel Mare...
|
 |
|
kirucd wrote:
wolfy wrote:pai tocmai asta e: gaura de evacuare are ca un fel de teva de vreo 5 cm; de ea trebuie sa conectez noua teava; daca ea are tot 25mm nu pot sa o conectez, daca are 20 mm e prea subtire si joaca in interiorul tevii de 5 cm iar cea de 32 e prea lata si joaca pe dinafara tevii....
Vezi ce scrie pe capacul albastru, undeva ar trebui sa fie stantat din ce material este facut, presupun ca este polipropilena (PP).
Caz in care poti sa lipesti o teava de polipropilena, exact ca la instalatiile de apa, se topeste capatul tevii si se lipeste in capacul
albastru. Polipropilena nu se lipeste decat prin topire, la fel ca si polietilena, nu exita adezivi care sa lipeasca nici una nici alta.
@Calin multumim pentru tabel 
pe capac nu scrie nimic din ce ai indiocat tu; singura chestie care scrie e "made in italy"
|
 |
|
pai tocmai asta e: gaura de evacuare are ca un fel de teva de vreo 5 cm; de ea trebuie sa conectez noua teava; daca ea are tot 25mm nu pot sa o conectez, daca are 20 mm e prea subtire si joaca in interiorul tevii de 5 cm iar cea de 32 e prea lata si joaca pe dinafara tevii....
|
 |
|
ca sa nu mai deschid alt topic si oarecum legat de subiect, am urmatoarea problema: am luat corpul filtrului, dar nu gasesc o teava de plastic care sa se potriveasca cu orificiul din centrul acesteia; ca dimensiune aproximativa, pe exterior are cam 26 mm iar pe interior cred ca vreo 24. Tot ce am gasit apana acum sunt fie prea mari (pe la 32 mm) fie prea mici ca sa fie introduse pe interiorul orificiului (de 20 mm). Aveti idee ce as putea folosi pentru teava care sa scoata din reactor apa?
|
 |
|
Problema la stand era ca nu era un metal rezistent la apa. Racordurile, coturile metalice sunt facute sa reziste la apa, altfel ar trebui sa schimbam tevile prin apartamente odata pe luna. Unii colegi spun ca au de ani buni racorduri metalice si nu au avut nicio problema....
|
 |
|
problema nu e data de apa propriuzisa, ci de substantele pe care le mai bagam prin acvariu (CO2, fertilizanti, etc) si care, ma gandesc, pot avea actiuni corozive.
se pare ca parerile sunt impartite: cea mai rea sau buna situatie. In concluzie, cam faci cum te taie capul 
|
 |
|
M-ai inteles gresit: nu am spus ca nu ai dreptate; de fapt asta a fost si ingrijorarea mea...
Ref la rotor, tijele sunt ceramice, dar rotorul (piesa care se roteste si are palele de plastic) este metalica clar. Filtrul este un JBL e900
|
 |
|
apropo de metale in contact cu apa: rotorul de la filtrul extern este tot din metal. Acela nu ar trebui sa oxideze? Ca ma indoiesc ca e din cine-stie-ce aliaj rar....
|
 |
|
la sugestia lui Kirucd, m-a uitat si pe siteul celor de la Romstal; am gasit robineti si stuturi de plastic la preturi modice (3-5 lei bucata). Acum mai trebuie sa gasesc si un filtru de apa (de 5-7") care sa aiba filetul de plastic.
Tot Kirucd mi-a dat o sugestie, dar este prea mare (de 10"). Ramane sa mai caut....
|
 |
|
Multumesc Kirucd pentru recomandari. Am retinut ideea, de evitat metalicele. Sa vad ce pot gasi.
Filtrul respectiv e cam mare (10") si are dimensiunea "gaurilor" de 1/4. Eu caut sa gasesc ceva de 7" cu gauri de 1/2.
Aici mai e o chestie: daca filtrul are filete de metal iar eu vin cu fitinguri de plastic, acestea nu acopera metalul si practic apa nu mai e in contact direct cu aliajul? Nu sunt expert, dar imi dau cu parerea 
|
 |
|
solutiile de calibrare sunt pentru PH4 si PH7
pret: 14 lei/50 ml
tel 0722.244.066
|
 |
|
Salutare
De ceva vreme ma bate gandul sa imi fac un reactor Co2 dintr-un filtru de apa (modelul lui Bitanu). Am vazut ca la imbinari, coturi, a folosit piese metalice. Asa intentionez sa fac si eu (inclusiv la robineti, care sunt mai ieftini decat cei dedicati exclusiv acvaristicii).
Intrebarea este: in timp nu oxideaza respectivele piese (cu toate substantele pe care le bagam prin acvariu)?
Multumesc
Bogdan
|
 |
|