[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: geovdovi
Forum Index » Profile for geovdovi » Messages posted by geovdovi
Vand un pachet de plante format din:

Ludwigia Ovalis (intre 5 si 20 cm) - 12 fire
Hygrophila Polysperma "Rosanervig" (intre 15 si 20 cm) - 2 fire
Limnophila Sessiliflora (peste 5 cm) - 12 fire
Limnophila Aromatica (intre 5 si 10 cm) - 4 fire
Vallisneria Spiralis (intre 4 si 6 cm) - 2 pui
Vallisneria Gigantea (intre 5 si 10 cm)- 4 pui

Pret: 50 lei + ~8 lei taxe postale
Vandut. Se poate inchide.
Pret nou 35 lei + taxe.
Si eu am comandat de la ei. In 24 ore aveam filtrul, un JBL e700. Doar ca a fost cu bube... dar nu-i vina lor. Si apoi s-a rezolvat foarte repede. Am luat legatura cu comerciantul, acesta ma redirectionat spre importator care, in mai putin de 24 ore , mi-a trimis un rotor nou. Deci ce zicea Porcu se confirma.
Ca sa te linistesc un pic iti dau o informatie provenita direct de la importatoru' JBL: are piese de schimb, da' inca nu i-a cerut nimeni asa ceva. N-ai vazut in magazine piesele de schimb pentru ca ....... magazinele nu le-au cerut.

Vand un pachet de plante format din:

Ludwigia Ovalis (intre 5 si 20 cm) - 8 fire
Hygrophila polysperma "Rosanervig" (intre 15 si 20 cm) - 2 fire
Limnophila sessiliflora (peste 5 cm) - 3 fire
Blyxa Japonica (aprox. 8 cm) - 1 pot
Echinodorus bolivianus (intre 4 si 6 cm)- 5 pui
Limnophilla aromatica (intre 5 si 10 cm) - 6 fire

Pret 40 lei + 8 lei taxe postale.
Pentru alte detalii p.m.
Am rezolvat problema cu un rotor nou trimis de importator la doua zile dupa ce am contactat comerciantul. Intr-adevar silentios.
Asa le-am montat dar nu merge... Le-am scris un mail celor de la care am cumparat filtru sa vad ce-mi recomanda.
Filtrul are 2 saptamani. Nu pare sa aibe joc intre rotor si pereti. Dar sub paleti, pe corpul pompei, are urme de frecare. Si repet intrebarea care ma obsedeaza: Rotorul cu paleti trebuie sa fie fix pe axul de ceramica? La voi cum este? Poti sa scoti rotorul separat de ax?
Eu am cumparat online un JBL CristalProfi e700 si are garantie 4 ani.
Am incercat toate in toate felurile sa fac JBL-ul meu sa functioneze fara zgomot. Nu mai stiu ce sa-i fac... Dupa ce apas pe START functioneaza silentios cateva minute, maxim o jumatate de ora dupa care incet, incet reapare zgomotul. Ziua nu este deranjant dar noaptea te scoala din somn. Totusi am o intrebare: la voi rotorul este fix pe axul de ceramica? La mine nu este fix si ma gandesc ca de aceea face asa.
Te-ai gandit la cornier PVC sau banda cant (se foloseste la mobila)? De lipit nu stiu cu ce ai putea sa le lipesti. Poate cu silicon...
http://www.efinisaj.ro/amenajare-interioara/cornier-din-pvc-25-x-25-mm-culori-uni-27-m--i32
Filtrul vostru face galagie? Pentru ca al meu (JBL e700) face ca si cum ar fi o oala cu capac in care fierbe ceva. Nu mai spun ca daca incerc sa reduc debitul din robinet, zgomotul devine foarte deranjant si constant. Am desfacut capacul si m-am uitat pe acolo dar nu prea vad ce as putea sa-i fac. Daca aveti ceva idei... De scuturat l-am tot scuturat si aer nu mai iese din el.
Chiar daca sunt membru a acestei comunitati doar de 3 luni, urmaresc discutiile de aici de aproape un an. Ma numesc George, sunt din Tulcea si am 35 ani. Aventura mea in domeniul acvaristicii a inceput acum vreo 2 ani, cand am salvat de la distrugere un acvariu de 16 litri pe care o ruda, din lipsa de timp liber, vrea sa-l arunce. La momentul respectiv am achizitionat 4 neoni si un cory. Pentru ca nu stiam nimic despre acest domeniu le dadeam si eu si sotia mancare din belsug astfel ca dupa ceva timp 2 neoni si sanitarul au murit. Abia atunci am inceput sa citesc cate ceva despre acvaristica. La inceputul anului am hotarat ca ar fi timpul sa trec la urmatorul pas astfel ca am inceput sa achizitionez cele necesare pentru confectionarea unui nou acvariu. Acum pot sa spun ca sunt multumit de ce am realizat dar este loc si de mai bine. Am un acvariu home-made din sticla de 8mm cu dimensiunile 70*30*40 in care intra ~ 70 litri apa, cu substrat format din nisip de cuart, plantat cu ceva blyxa japonica si ludwigia repens (donate de alber), un echinodorus, vallisneria si vallisneria spiralis (donate de prietenul Retrokor), limnophila sessiliflora, micranthemum umbrosum, eusteralis stellata (pogostemon), rotala rotundifolia red (cumparate de la ReBella). Ca fauna am 4 cardinali, 2 cory, 3 xipho, 2 platy, 1 guppy, 5 molly de 1,5cm si 5 molly de 6-7mm (donati de prietenul Retrokor), 6 red cherry shrimp(cumparati de la grammy) si melci "maidanezi". Aparatura pe care o detin este: incalzitor Resun de 100w, filtru intern Eheim Aquaball 2212 care merge in paralel cu un filtru extern JBL CristalProfi e700 (achizitionat acum 3 zile), bomba CO2 cu difuzor cu powerhead Resun MagicJet 200 si cu electrovalva, capac home-made din lambriu pvc cu doua neoane de 18w Phillips TLD840 & Aquarelle si instalatie moonlight cu 12 led-uri. Buturuga este de vita de vie culeasa si curatata de mine.

http://picasaweb.google.com/geovdovi/Acvaristica?feat=directlink.
Multumesc mult pentru sfaturi. Ieri mi-a sosit canistra iar azi am pus-o in functiune in paralel cu filtrul vechi. Functioneaza bine, nu curge, nu face zgomot. Sper sa mearga asa cat mai mult timp.
ReBella wrote:...Am pus doar un burete bolborositor pe teava cu care trage apa din acvariu.Canistra o curat la jumate de an,asa ca...

Buretele bolborositor l-ai pus chiar in capatul tevii? Chiar cureti canistra la jumatate de an?
Va multumesc pentru sfaturi. Deja am dat comada de JBL CristalProfi e700.
Ca sa nu deschid un alt topic mi-am permis sa postez in continuarea acestuia. Am un acvariu plantat de ~70 litri cu un filtru Eheim Aquaball 2212. Pe langa faptul ca acest filtru ocupa destul de mult loc nici nu pare sa faca treaba buna. De aceea ma gandesc sa achizitionez un filtru extern. Problema este ca nu reusesc sa ma hotaresc intre Tetratec EX600 si JBL CristalProfi e700. Dupa ce am citit raspunsurile primite de mihai86 as inclina si eu spre JBL CristalProfi e700. Oare va fi suficient sau sa optez pentru un e900? Astept sfaturi.
Incearca link-ul, poate gasesti ceva care sa te ajute sa identifici boala si tratamentul :
http://www.jbl.de/factmanager/index.php?lang=en Online Hospital
Am folosit poliester extrudat de 8mm si este ok.

Forum Index » Profile for geovdovi » Messages posted by geovdovi
Go to: