Chiar daca sunt membru a acestei comunitati doar de 3 luni, urmaresc discutiile de aici de aproape un an. Ma numesc George, sunt din Tulcea si am 35 ani. Aventura mea in domeniul acvaristicii a inceput acum vreo 2 ani, cand am salvat de la distrugere un acvariu de 16 litri pe care o ruda, din lipsa de timp liber, vrea sa-l arunce. La momentul respectiv am achizitionat 4 neoni si un cory. Pentru ca nu stiam nimic despre acest domeniu le dadeam si eu si sotia mancare din belsug astfel ca dupa ceva timp 2 neoni si sanitarul au murit. Abia atunci am inceput sa citesc cate ceva despre acvaristica. La inceputul anului am hotarat ca ar fi timpul sa trec la urmatorul pas astfel ca am inceput sa achizitionez cele necesare pentru confectionarea unui nou acvariu. Acum pot sa spun ca sunt multumit de ce am realizat dar este loc si de mai bine. Am un acvariu home-made din sticla de 8mm cu dimensiunile 70*30*40 in care intra ~ 70 litri apa, cu substrat format din nisip de cuart, plantat cu ceva blyxa japonica si ludwigia repens (donate de
alber), un echinodorus, vallisneria si vallisneria spiralis (donate de prietenul
Retrokor), limnophila sessiliflora, micranthemum umbrosum, eusteralis stellata (pogostemon), rotala rotundifolia red (cumparate de la
ReBella). Ca fauna am 4 cardinali, 2 cory, 3 xipho, 2 platy, 1 guppy, 5 molly de 1,5cm si 5 molly de 6-7mm (donati de prietenul
Retrokor), 6 red cherry shrimp(cumparati de la
grammy) si melci "maidanezi". Aparatura pe care o detin este: incalzitor Resun de 100w, filtru intern Eheim Aquaball 2212 care merge in paralel cu un filtru extern JBL CristalProfi e700 (achizitionat acum 3 zile), bomba CO2 cu difuzor cu powerhead Resun MagicJet 200 si cu electrovalva, capac home-made din lambriu pvc cu doua neoane de 18w Phillips TLD840 & Aquarelle si instalatie moonlight cu 12 led-uri. Buturuga este de vita de vie culeasa si curatata de mine.
http://picasaweb.google.com/geovdovi/Acvaristica?feat=directlink.