[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: georged
Forum Index » Profile for georged » Messages posted by georged

donez nishte plantutze. (vezi poza atasata)

Cine le vrea va trebui sa se deplaseze fie la primaria sectorului 1 dupa ora 7
fie in piata muncii intre orele 10-18.

O zi buna.
Salut,

revin cu nishte teste de apa :
JBL - easytest:
No3 - 250 (auch)
No2 - 0-0.5
Gh - >14
Kh - 3d
Ph - 7

Am redus hranirea pestilor si o sa incep schimburi mai dese de apa.

Alte sugestii?

Multumesc.

Salut ,
multumesc de raspunsuri
o sa caut pe net poate gasesc exact ce alga e.

Ca sa raspund la intrebari:
- nu am Co2
- lumina o tin aprinsa 9 ore : dimineata 8-12 plus seara 17-22

Daca problema este lipsa de CO2 o sa incerc sa fac un efort sa imi cumpar ..poate se fac ceva reduceri de sarbatori?
Temporar sa incerc cu nishte pastile de CO2? Ce ziceti, sunt bune la ceva?
Salut,

am si eu o problema cu algele, plantelor mele le-a crescut "barba"

Acvariul: 60 L Tetra AquaArt modificat - 2 neoane T8 de 15W : Aqua Glow , Solar Tropic
Ca fertilizare in substrat am Aquatic Nature Ferti-stick.
Schimburi apa saptamanale 20-25%.
Pesti 2 scalari , 3 sanitari si (un neon si un xifor) (primiti de la cineva care a desfintat acvariul).
Parametrii apei nu ii cunosc pentru ca nu am avut timp sa ajung sa imi cumpar un set de teste.

Alga este cea din imagini (unele poze nu sunt foarte clare, imi cer scuze)

O alta problema aparuta cam in aceeasi perioada ar fi "topirea" Echinodorusului. Nu stiu daca problemele sunt legate...

Problemele au aparut de 2 saptamani de cand am inceput sa adaug :
JBL Ferropol - 1 data pe saptamana
Aquatic Nature Aqua-Plant24 - zilnic

Momentan am sistat aditia de fertilizanti.

Orice sugestii si sfaturi sunt binevenite.

Multumesc,
George
Salut,

si eu m-am tot gandit la problema cu orele de iluminare si acum tin neoanele aprinse asa:
dimineata de la 8-12
seara de la 17-22

Acum daca fac rau ... astept sa ma certe oamenii

In legatura cu moonlight-ul, o sa incerc sa imi "mesteresc" unul din cateva leduri si un alimentator vechi de telefon. (asta cand o sa am timp)

Din cate stiam eu filtrul intern :
http://www.animalsource.co.uk/ekmps/shops/onesource/images/as71007_aqua_pro_internal_filters_m200%5Bekm%5D253x300%5Bekm%5D.jpg
trebuie sa fie cufundat in totalitate in apa (s-ar putea sa ma insel insa)

Deci nu gura filtrului (care e pe undeva mai jos de partea superioara a filtrului) trebuie pusa la suprafata ci gura extensiilor acestuia.

PS: de cat timp ai acvariul?
Cand il umpli prima data cu apa apar bule de aer pe suprafata peretilor.
Salut,

ma inscriu si eu pentru niste Blyxa can mai ai disponibila. (in ordinea numerelor de pe tricou )

Multumesc.
In Mozilla si IE se vede bine.
Am comandat de 3 ori de la ei ... fara probleme, foarte rapizi.
Salut,

vezi ca in apropiere de reef s-a mai deschis un petshop: cum mergi de la piatza muncii spre reef la prima straduta pe dreapta. (vizavi de o terasa in constructie)

Poate ai noroc acolo.
Si eu am patit treaba cu sanitarul de 6-7 centimetri, in timp ce modificam capacul de la acvariu (am adaugat 1 neon in plus).
Presupun ca a sarit si l-am aspirat cu aspiratorul, pentru ca l-am cautat dar nu l-am mai gasit.
Am gasit la Mr Bricolage - am luat 2 drosele electronice de 18W "LOHUIS" sper sa fie bune

Multumesc pentru raspunsuri.
Se poate inchide topicul.
Uite aici am gasit ca nu ar fi tocmai bune cele universale:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/9110.page

si inca intr-un loc dar nu il mai gasesc acum.

Merci pentru sugestii, o sa incerc si acolo.
Cumpar droser electronic 2 x 15 W sau 1 x 30W pentru 2 neoane T8.

Daca stie cineva eventual unde as putea gasi in Bucuresti ... Am incercat Bricostore, Hornbach, Praktiker, cateva magazine electrice fara succes iar la Obor am gasit doar chinezarii "universale" despre care am citit ca nu ar fi bune pentru acvariu.

Multumesc anticipat.
Gupii sunt deja intr-un bol si sunt puii altora din acvariul mare...
La dimensiunile acvariului, viitorii pui nu cred ca vor supravietui deci sper sa nu apara problema suprapopularii.
Neonul stingher il voi muta , sper sa socializeze cu gupii si sa se simta ca intr-un grup mai mare
Salut,

ma numesc George si sunt din Bucuresti. Mi-au placut acvariile inca de mic... am inceput cu un bol de sticla...apoi un acvariu de 15-20 litri.
Acum un m-am apucat din nou de acvaristica si in prezent am un acvariu de 60l si unul de 20l.
In acvariul de 60l am doi scalari (pereche , depun la fiecare 2 saptamani ), 4 sanitari , un xipho si un neon.
In cel de 20 vor locui initial 7 gupi urmand sa mai primeasca oaspeti din cel mare care este un pic suprapopulat.
Cam astea ar fi de spus despre mine.

Bine v-am gasit!

Imi recomanda si mie cineva un droser 2X15 W electronic bun?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns, chiar cautam acum o solutie sa pun 2 neoane si ramasesem cu problema umiditatii la instalatie. (capete neoane)

A folosit cineva acest gen de socluri hidrofuge? chiar sunt bune pentru acvarii?

Daca am timp liber saptamana viitoare ma apuc de modificat :-).
Salut,

am si eu o problema la care va solicit ajutorul: Acvariul meu de 60l Aquaart (Tetra) are un singur neon T8 de 15w. Evident neonul nu este suficient si as vrea sa "il ajut" cumva.
Ce solutii imi recomandati?
Am gasit pe ebay ceva de genul http://cgi.ebay.com/2-x-8-Blue-White-LED-Aquarium-Bar-Lights-20-120_W0QQitemZ250485495413QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a52195675&_trksid=p4634.c0.m14.l1262
dar nu sunt date specificatii mai clare si nu stiu daca m-ar ajuta cu ceva.

Orice sugestie sau recomandare este binevenita

Multumesc.
Daca merge preview-ul pentru JPG eu ma declar pe deplin multumit

Forum Index » Profile for georged » Messages posted by georged
Go to: