[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: R9naldo
Forum Index » Profile for R9naldo » Messages posted by R9naldo
frumos de unde ai luat melci aia neritinia ? iti merg bine nu ai probleme cu ei am auzit ca sunt mai sensibili ....
Porcu wrote:Imi place inceputu' acvariului . Asteptam cu interes maturizarea.

Ms .. si eu astept ..si sper din pacate daca va uitati in poze lungimea acvariului este de 80 iar neonele sunt de 60 cm deci se pierde 10 cm in fiecare parte , daca s-ar fii pierdut numa in partea dreapta unde plantele nu necesita asa multa lumina .. Am vazut la un magazin de electronice un corp de iluminat T5 de vreo 20 de cm de 11 w si 22 sau 24 parca .. credeti ca este ok nu risc sa imi apara alge as vrea sa il pun ca lumina numai ajunge la zosterifolia si cabomba se opreste la Didiplis diandra macar ea are lumina
ketamina wrote:salut, imi place cum ai aranjat , dar parca ar merge taiat putin, stridentul de verde....

ti se pare calitatea pozei e devina ... e chiar un contrast intre didiplis si cabomba dar aparatu nu focalizeaza
Buna tuturor sunt nou pe forum si de aceea vreau sa ma prezint , ma cheama Raul sunt din Timisoara si am 21 de ani ;)) primul acvariu l-am avut la 14 ani ... dupa ceva pauza .. m-am apucat iara de acvaristica

Acvariul actual Juwel Rio 125 lumina T5 2*28 w , Co2 diy bomba ,substrat acvariu pietris fara fertilizant ! fertilizarea o fac cu ferropol Jbl 2.5 ml pe zii , schimb de apa 50 % saptamanal

Plantele folosite cryptocorine wenditi brown si wilisi , 2 anubiasi , valisneria gigantea , glossostigma nu cred ca o vedeti ca nu e asa deasa , tennelus , pogostemon helferi , didiplis diandra, zosterifolia ! sunt cam multe speci de plante

am incercat sa fac poze cat mai clare din pacate aparut foto nu focalizeaza calumea e diferenta de culoare dintre plante si decor care e mai rosiatic si nu prea isi avea locul in acvariu
image
Vede cineva Glosso ?
image
pogostemon helferi merge relativ bine pot spune a facut si ceva pui decand il am .. zosterifolia am mutato ca era in col si nu mergea deloc , o cauza spun eu ca ar fii neonele ele au lungimea de 60 si acvariu de 80 nu prea e lumina in colturi nici cabomba nu prea creste care e o planta rapid crescatoare
image

Astept parerile voastre
ReBella wrote:Ideal ar fi sa o iei de la capat si sa pui un substrat fertilizant (JBL Florapol),pietris natural de 1-3 mm,sa cumperi sau sa confectionezi un reactor calumea pentru CO2 si sa continui fertilizarea in coloana cu JBL Ferropol si Ferropol 24.Pestii nu-i mai infometa degeaba,nu te vor scapa in nici un caz de alge chiar daca mai mananca din ele.Tu trebuie sa combati cauza aparitiei algelor.Poti pune multe plante cu crestere rapida,mai ales la inceput ajuta mult (valisneria,cabomba,elodea,etc.).NO3 se testeaza foarte usor,cumpara un test de apa daca vrei sa stii exact cat ai in bazin.

Cred ca m-ai inteles gresit acvariul nu este un dezastru ...o sa pun ceva poze ;) nu am alge deloc nu le dau de mancare doar o data pe saptmana maxim 2 pt ca mancarea strica calitatatea ape ... as vrea sa stiu cu ce sa fertilizez pt carenta in No3 si pt Fosfati ? ;))
ReBella wrote:Feropolul este mai bun decat Plantaminul.Nu e destul sa fertilizezi in coloana...spune-ne te rog ce iluminare ai la acvariu,daca bagi CO2,daca ai substrat fertilizant,etc.

acvariu este juwel rio 125 2 neone t5 2 * 28 w lumina este cat de cat ok Co 2 diy reactorul fiind o piatra fina , substrat nu am am mai pus eu pastile turba si sera florena / .. inainte mergeau si plantele bine dar inpreuna cu ele mergeau si algele .. am renuntat la o parte din pesti acuma am niste Cae si Black molly pe care nu ii hranesc deloc mai ciugulesc ei algele cred ca e si o lipsa de No3 intradevar acuma numai am pic de alga in acvariu dar sa nu moara plantele ;)) o sa bag niste neoni la sfarsitu saptamani , si o sa ii hranesc din cand in cand chestia e ca algele au aparut pt ca nu aveam nici o planta rapid crescatoare sa consume nutrienti doar anubiasi , windelov , si cryptocorine .. dar acuma am adaugat niste plante ca zosterifolia , didiplis diandra , glosso , pogostemon helferi , tennelus ;)) plante destul de pretentioase care vad ca necesita ceva No3
Foloseste cineva Tetra plantamin mie frica sa il folosesc nu scrie nimic pe eticheta in ce proportii contie Fe Mg nimic doar ca face bine la plante :ycard: In momentul asta folosesc Jbl Ferropol dar nu mi se pare prea ok unele frunze de cryptocorine mi se topoesc

Forum Index » Profile for R9naldo » Messages posted by R9naldo
Go to: