[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
cred ca mi-am cam dat seama care e problema la mine
am setat prost priza programabila asa in cat lumina incepea la 8 dimineata si se oprea la 11 noaptea fara pauza

am facut programul luminii acum de la 8 la 13 si de la 15.30 la 22.
si am oprit si un neon. am de 12w acum.
am sa continui cu schimbul de apa. . . am sa pun doar osmoza sa vad cum reactioneaza, acum am jumate jumate de 3 zile(canal + osmoza) aditie de easy carbo + ferlizarea pe care momentan o opresc 3 zile.

E ok ce spun eu pe aici ?
dupa cum am spus am 3 neone. pot sa il sting pe cel din spate, dar planta este in fata , are importanta?
lumina nu am cum sa o reduc, decat sa opresc un neon.
Dar am aditie de co2, am un ph de aprx. 6.8, deci cred ca ar trebuii sa fie ok. stiu ca pe plantele cu crestere lenta cresc alge. dar eu nu le vreau pentru ca imi inconvoiaie frunzele si nu imi place.
Aprx. 6 zile. Adica e un set up nou. Stiu ca in prima perioada apar alge pana se stabilizeaza acvariul, de asta am specificat.

Ai idee care ar fi cauzele algelor, sa le elimin. nu am acum teste la indemana asa ca ma gandesc ca prezenta unui sau mai multe elemente favorizeaza aparitia tipului respectiv de alga
nimeni? nici o idee?
Postul acesta mi-a f?cut ziua mai bun?!
Dintr-o dona?ie s-a f?cut înc? una ?i înc? una. Domnul a dat!
Bravos!
Gata am achizitionat de la pc.ciprian un controller artz elektronik parca se numeste cu o sonda sh de sticla nereincarcabila si electrovalva aqua medic.

Mi-a mai ramas butelia de co2, reductorul si lampa pentru neoane.

In alta ordine de idei, fac un offtopic sa va intreb ce fel de alga ar putea fi aceasta din urmatoarele poze:

image
image
image

plantele sunt intr-un nano 23 l, filtru boyu, set-up -ul de 5 zile, schimb de apa maxim 3 zile, jbl aqua basis _ pps pro micro si mactro + easy carbo, dozaj zilnic. lumina 3 x t5 6w.
Cred ca am sa il fac la urmatoarele dimensiunu: 30 x 30 x 30 adica 27l brut.

Intrebarea este de cati watti am nevoie, este la fel ca la dulce 1w/l ?

Am gasit asta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/led-alb-p-6077
ar insemna ca daca pun doar albe sa am nevoie de 9 leduri, dar din ce mi-a spus ciprin, ca sa am viu colorati corali am nevoie de lumina albastra. deci as putea sa pun 9 asa si 9 albastrii.

Cred ca am sa fac totusi un cabinet cu sump, nu complicat dar mai mult decat un hang on.

@elven multumesc mult pentru ajutor, sigur am sa te contactez cand am banii, acum nu indraznesc sa te deranjez. mai am putin la plantatul mare butelia de CO2 reductorul si lumina si dupa ma axex pe marin. acum sa stiu despre ce am nevoie si costurile aferete. Ca doar asa se face, mai intai informarea si apoi practica

Multumesc tuturor pentru sprijin

le: astea sunt ok ? http://www.zexstar.com/product_info.php?info=p1079_CREE-LED-XP-E-75lm-Placuta-Stea-Albastru.html e justificata diferenta de pret? si care ar fi Wattii unui led ca acesta !?
atunci trebuie sa ma apuc in primul rand sa fac o lampa cu led-uri.
De unde as putea face rost de o schema si de materie prima ?
Salut,

As vrea si eu un marin - un nano cat mai mic si cu resurse cat de mici se poate.
As vrea ori sa il pun pe birou cu un filtru cascada(am inteles ca se poate), ori sa ii fac un stand unde as putea sa ii pun si un sump.

Imi doresc sa stiu ce e musai sa am - din cate stiu eu si nu stiu nimic, am nevoie de piatra vie, spartura de coral, un filtru in care nu am idee ce ar trebuii sa fie, lumina albastra(pentru colorarea intensa a coralilor) dar si alba, apa de osmoza si sare.

Am aruncat asa in mare un ochi pe la jurnalele voastre, dar e complicat sa citesc un topic cap coada ca sa ciugulesc prin deducere o informatie, deeh e mai grele la inceputuri,
asa ca daca aveti un articol interesant ceva ce v-a facut pe voi sa intelegeti acvaristica marina este mai mult decat bine venit. Idei DIY la fel sunt bine venite.

Multumesc anticipat si il urasc pe domnu Pc.Cipirian pentru ca mi-a aratat bazinul lui )
gata in curand poti sa vinzi un pot de HC astept unul pentru nano-ul meu
exact cand sa comand controllerul 201 am citit postul tau ))) atunci aqua medic sa fie (cred)

Multumesc
Am inteles. Mul?umesc pentru ajutor
cel de jos cu siguranta este o copie chinezeasca, deasta intreb daca este ok, ce ar putea fi diferit la o copie fata de original.

Dar cu sonda de sticla credeti ca mai poate fi resuscitata? am inteles ca tinuta in apa cu otet schimbata solutia, ar mai fi o sansa. Este adevarat? - bine oricum este loterie
a bun am invatat ceva : sonda este cea importanta - mersi

adica tu ti-ai lua 201 cel la 250 lei (negociabil) fara sonda?

multumesc
Nici o parere?
primul pasa catre obsesie )
adu wrote:Daca la lumina m-am cam hotarat, acum vreau sa va intreb despre un controller de ph.

Am 2 variante din care as putea sa aleg. Nu am avut pana acum nici unul asa ca nu stiu in ce ar consta diferenta intre unul bun si unul mai putin bun. Ce ar avea in plus unull fata de celalalt.

Varianta nr.1
AQUA MEDIC - 300 lei ( are si o sonda de sticla care e stat pe uscat destul de mult, propietarul spune ca nu mai merge, credeti ca se mai poate face ceva din ea?) transport gratuit ca este din orasul meu
Este modelul mai vechi cel albastru, cel nou fiind cel gri
image
image sau asta image NU STIU EXACT mi-a spus ca este albastru si mi-a indicat catre cel de temperatura, dar nu cred ca a vazut bine problema este
ca nici eu nu l-am vazut inca deci nu pot sa ma pronunt))

Varianta nr.2
L-am gasit cu sonda PH JBL(sh mai mult ca sigur, nu ii cunosc gradul de uzura) la 350 lei + transport
sau
la 250 lei negociabil + transport fara sonda doar cu solutii de calibrare
image

Ideea este ca trebuie sa aleg dintre un - controller chinezesc dar nou care se calibreaza in 2 puncte
vs.
- controller de brand dar vechi cu calibrare intr-un singur punct( cel putin eu asa am vazut)

Ar mai fi si a 3 a varianta cu Milwakee l-am gasit pe un site din afara cu aprx 65 euro + tranport si taxe daca este cazul, dar pentru mine ar fi mai complicat neavat pay pal
si varianta de a mai astepta si altceva.
am postat de 2 ori - POST NUL !
hai cu HC-ul
Deci, raman:

3 x Sylania GrowLux + 2/3 x 865 Osram ambele T5

Este un spectru satisfacator la un pret de compromis?

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: