Message |
|
Am observat ca apa din acvariu e maronie. Este normal?
|
 |
|
Acum am terminat de setat acvariul. Momentan nu am nicio planta. Sper sa gasesc saptamana asta.
Mopanul e pus in apa pentru cateva zile [la curatat].
Pot sa bag plantele saptamana asta [sau saptamana viitoare] ? Dar mopanul?
|
 |
|
LE: Ma refeream la faptul ca nu gasesc foarte mult plante mai usor de crescut. Ma gandeam sa iau ce gasesc acum si apoi sa adaug pe parcus
Deci se pot adauga din mers?
|
 |
|
As avea si eu o intrebare:
Daca nu gasesc toate elementele de decor [plante + buturuga care vreau eu] acestea se pot adauga "din mers" in timpul ciclarii sau se adauga dupa ciclare?
Vivipari am si nu s-au inmultit ca am avut grija sa iau doar masculi de guppy
LE: Ma refeream la faptul ca nu gasesc foarte mult plante mai usor de crescut. Ma gandeam sa iau ce gasesc acum si apoi sa adaug pe parcus
Deci se pot adauga din mers?
|
 |
|
Este citit si ala.
PS: Corydoras ma refeream la albinos.
|
 |
|
6-7 pesti intr-un acvariu de 60l e cam putin pentru gusturile mele. As prefera mai degraba niste neoni [7-8 , poate si mai multi] + corydoras + ce se mai poate.
Idei mai astept.
|
 |
|
Ce stiti de radacinile de Mopan de la JBL? Am vazut ca sunt destul de ieftine si par a fi frumoase [sper ca si sunt].
Sa iau o nuca de cocos pentru "adapost" [tot JBL are , la fel ca in cazul de mai sus , tot pe marimi].?
Dati-mi o idee [nu ma supar daca sunt mai multe , am de unde alege] in privinta pestilor
Merci.
|
 |
|
3.De cand am schimbat acvariul (acum cateva zile) apa e verde si cetoasa, ce recomandati ?
Partea asta mie nu-mi suna bine.
Acvariul cel nou a stat la ciclat?
|
 |
|
@Dolly merg bine linkurile. Abia ce le-am testat sa vad
@Brawn - Merci pentru raspuns. JBL e dupa cum zicea si Radu o solutie buna.
Daca iau JBL Proflora , ce pietris iau? Am observat vreo 2 modele de la Hobby care au culori "naturale" [aduc a pietris de rau]. Merg alea  ?
|
 |
|
Aquael ai modelul clasic din sticla? Asta e cel de care vorbeam eu  .
Substratul mai sus amintit este acesta. Accept si alte sugestii...
Merci mult Dolly pentru raspunsuri.
|
 |
|
Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Daca bag plante , trebuie sa le bag si CO2 banuiesc. Sau astea mai nepretentioase nu au nevoie de asa mult CO2 pentru a amplifica fotosinteza? Kiturile Ferplast CO2 Clasic , JBL Bio CO2 100 Complet sau Vario sunt bune ?
Multumesc.
Am copiat intrebarile ca sa le vada toata lumea.
|
 |
|
|
 |
|
Ada stiam ca e cel mai bun , dar si pretul e pe masura. JBL Proflora Start 100 ? Sau iau bile?
La celalte intrebari puteti sa ma ajutati cu raspunsuri?
|
 |
|
virusel wrote:Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Daca bag plante , trebuie sa le bag si CO2 banuiesc. Sau astea mai nepretentioase nu au nevoie de asa mult CO2 pentru a amplifica fotosinteza? Kiturile Ferplast CO2 Clasic , JBL Bio CO2 100 Complet sau Vario sunt bune ?
Multumesc
Substrat ce firma/model sa iau? Iau substrat sau bile ? Pietris ...
|
 |
|
Buretele bolbositor zic eu ca baga O2 [oxigen] , nu CO2. Daca ar baga CO2 crezi ca s-ar mai complica lumea cu reactoare & stuff?
Aceeasi chestie si pentru raspunsul
Pai dupa cate stiu eu ....CO2 intra deodata cu filtrarea apei...:-d
Daca gresesc , va rog corectati-ma...
|
 |
|
Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Multumesc
|
 |
|
Am lecturat cate ceva despre plantele recomandate de voi si imi plac toate [si ca aspect si ca cerinte]. Daca o sa gasesc , o sa iau si plante.
|
 |
|
Dolly si Klauss - Multumesc. Voi cauta cum arata fiecare si ceva detalii despre ele. Apoi sa vad si ce au pe aici  .
|
 |
|
Nu-i nimic. Se mai intampla si la case mai mari.
PS: Niste plante mai nepretentioase , asa pentru inceput? 
|
 |
|
Daca te uitai mai sus , observai ca am facut asta deja.
|
 |
|