[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 60l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

RolleR: daca nu te cumintesti instantaneu, intri definitiv in aspirator. L-am scos din dulap, l-am montat si abia astept sa apas pe buton.

Poze: smilie ... Poze cu plante
virusel
Junior member

IP:

virusel wrote:Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Daca bag plante , trebuie sa le bag si CO2 banuiesc. Sau astea mai nepretentioase nu au nevoie de asa mult CO2 pentru a amplifica fotosinteza? Kiturile Ferplast CO2 Clasic , JBL Bio CO2 100 Complet sau Vario sunt bune ?
Multumesc

Substrat ce firma/model sa iau? Iau substrat sau bile ? Pietris ...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:
Substrat ce firma/model sa iau? Iau substrat sau bile ? Pietris ...

"Greii" forumului zic sa substratul de la ADA este cel mai bun. Arunca un ochi aici.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ai si alte variante, trebuie doar sa-l gasesti pe cel care crezi ca ti se potriveste.
High-Ada
Medium-Dennerle,dupla,jbl
Low-sera
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Radu are dreptate. Depinde si de buget si de plantele pe care vrei sa le cresti. La fel de bine poti pine si nisip si pietris mai fin de riu sau de constructii in care sa adaugi bilute sau conuri tip fertilizanti. Sau ferilizanti sun forma de picaturi in apa. Asta tu decizi! :-)

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 14:25:38

virusel
Junior member

IP:

Ada stiam ca e cel mai bun , dar si pretul e pe masura. JBL Proflora Start 100 ? Sau iau bile?
La celalte intrebari puteti sa ma ajutati cu raspunsuri?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:Ada stiam ca e cel mai bun , dar si pretul e pe masura. JBL Proflora Start 100 ? Sau iau bile?
La celalte intrebari puteti sa ma ajutati cu raspunsuri?

Ce bilute, sufletel? Ca zau daca-mi pica fisa...

Cit despre celelalte intrebari, fi asa de bun si mai intreaba odata. Ca se baga unul peste tine de ti-a facut varza postul...

Si daca stim, raspundem, cum nu?
virusel
Junior member

IP:

Acestea ar fi bilele
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:Acestea ar fi bilele

Acelea sunt fertilizanti. Ele se adauga la radacina plantelor, in substrat. :-)

Celealte intrebari?
virusel
Junior member

IP:

Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Daca bag plante , trebuie sa le bag si CO2 banuiesc. Sau astea mai nepretentioase nu au nevoie de asa mult CO2 pentru a amplifica fotosinteza? Kiturile Ferplast CO2 Clasic , JBL Bio CO2 100 Complet sau Vario sunt bune ?
Multumesc.
Am copiat intrebarile ca sa le vada toata lumea.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 18:07:19

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:Recomandati-mi si mie un incalzitor bun de 75w [atat cred ca e necesar pentru 60l]. Am vazut ca Tetra , JBL , Jager [Eheim] , Aquael ... toate au incalzitoare de 75w. Ceva mai special e cel de la Aquael care e dintr-un plastic foarte tare din ce am inteles eu [unul din modele]. Voi ce ati alege?
Multumesc.
Am copiat intrebarile ca sa le vada toata lumea.

Eu iti voi raspunde doar la prima intrebare -incalzitor Aqauel am si eu si este foarte bun. Gradele setate mi le arata si termometrul si nu am variatii de temperatura. :-) Cit despre plante...nu stiu sa-tic prea multe despre CO2 deoarece eu nu am folosit din cauza de catel - care si asa isi baga boticul peste tot. Dar, daca pui plante mai nepretentioase si, in functie de substratul ales, s-ar putea sa mearga si fara. Poate doar sa ai nevoie de feritlizanti bilutele acela de care vorbeai mai devreme si/ sau picaturi gen Ferropol. . Dar mai asteapta cu acestea si nule folosi in nici un caz in perioada de ciclare. Te poti trezi cu alge. Mai intreaba si mai asteapta raspunsuri.
virusel
Junior member

IP:

Aquael ai modelul clasic din sticla? Asta e cel de care vorbeam eu .
Substratul mai sus amintit este acesta. Accept si alte sugestii...
Merci mult Dolly pentru raspunsuri.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:Aquael ai modelul clasic din sticla? Asta e cel de care vorbeam eu .
Substratul mai sus amintit este acesta. Accept si alte sugestii...
Merci mult Dolly pentru raspunsuri.

Nu ai de ce sa-mi multumesti. Orice mai ai nevoie si te pot ajuta, cu mare drag! Dar mie nu mi se deschid link-urile date... Insa incalzitorul este din sticla, normal, daca asta te ajuta cu ceva.

Uite cum arata - ca sa-ti faci o idee - http://www.happypets.ro/aquael-comfort-zone-p-728.html?zenid=bece6e08c8684306bdda67823d0be958. Intra pe adresa si da zoom.

NB - nu e reclama, ca nu l-am luat de acolo!!!!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2010 19:26:14

brawn
Membru de baza

IP:

La volumul tau (60 l) ar merge orice incalzitor de 75w: toate fac aceeasi treaba. In legatura cu substratul - JBL Proflora Start Set 100 este foarte bun, mai ales ca are si solutii fertilizare micro incluse. Tot ce ai enumerat la capitolul CO2 sunt alternative scumpe la clasica bomba.
virusel
Junior member

IP:

@Dolly merg bine linkurile. Abia ce le-am testat sa vad
@Brawn - Merci pentru raspuns. JBL e dupa cum zicea si Radu o solutie buna.
Daca iau JBL Proflora , ce pietris iau? Am observat vreo 2 modele de la Hobby care au culori "naturale" [aduc a pietris de rau]. Merg alea?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote:@Dolly merg bine linkurile. Abia ce le-am testat sa vad

Acum am vazut si eu link-urile. :-) Dupa cum ai observat, eu am altfel de incalzitor. Despre substrat....nu ma pronunt in privinta celui de la JBL - nu l-am incercat niciodata.
brawn
Membru de baza

IP:

Impreuna cu Proflora Start 100 vei primi o brosura. Pana atunci iti citez din a mea: "Spread a 2-4 cm deep layer of JBL AquaBasis plus as the bottom layer in the aquarium and cover with a layer (2-4 cm) of washed aquarium gravel, grain size 2-3 mm.
virusel
Junior member

IP:

Ce stiti de radacinile de Mopan de la JBL? Am vazut ca sunt destul de ieftine si par a fi frumoase [sper ca si sunt].
Sa iau o nuca de cocos pentru "adapost" [tot JBL are , la fel ca in cazul de mai sus , tot pe marimi].?
Dati-mi o idee [nu ma supar daca sunt mai multe , am de unde alege] in privinta pestilor
Merci.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2010 20:27:59

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

virusel wrote: Ce stiti de radacinile de Mopan de la JBL? Am vazut ca sunt destul de ieftine si par a fi frumoase [sper ca si sunt].

Sunt. E chestie de gusturi. Daca tie iti plac, atunci...go on! :-)
virusel wrote:Sa iau o nuca de cocos pentru "adapost" [tot JBL are , la fel ca in cazul de mai sus , tot pe marimi].?

Si pe cine vrei sa adapostesti? Sa nu iti umpli acvariul numai cu buturugi, nuci de cocos si bolovani. Mai lasa loc si pt plante. Acestea ar trebui sa fie din belsug!
virusel wrote:Dati-mi o idee [nu ma supar daca sunt mai multe , am de unde alege] in privinta pestilor
Merci.

Spune-ne tu ce preferi si noi ne vom da cu parerea. Eu as opta pt Carachidae - mici, zglobii, simpatici. Iar la un bazin de 60l, o gasca de 6-7 ar fi numai bine.
virusel
Junior member

IP:

6-7 pesti intr-un acvariu de 60l e cam putin pentru gusturile mele. As prefera mai degraba niste neoni [7-8 , poate si mai multi] + corydoras + ce se mai poate.
Idei mai astept.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: