Va salut si pe aceste meleaguri, se pare ca aveam cont facut de ceva vreme, insa timpul nu prea imi permite sa fiu cat de cat activ pe forumuri
Referitor la lampa lui Koala, ea este formata din urmatoarele componente, in ordine, de la priza pana la leduri:
1. Sursa tensiune constanta 12 volti, 5 amperi, fara dimming , fara nimic.
2. Pe iesirea de 12 volti a sursei vine variatorul de tensiune, acel dimmer cu telecomanda pe care l-a prezentat koala. Cica ar tine un curent de maxim 8 amperi. El variaza tensiunea de 12 volti doar.
3. De la iesirea din variator vin niste riglete cu rezistente de putere pentru fiecare led in parte. Rezistentele imi limiteaza curentul ajuns la leduri, astfel poti regla proportia alb-albastru a lampii si limita la un anumit consum atunci cand dimmerul este dat la maxim. Ledurile trebuiesc alimentate la 10 volti.
4. Din rezistente pleaca fire pentru fiecare led in parte, si rezulta lumina care il va incanta pe koala cand o sa aiba iar bazinul populat cu corali.
Cand treci de la neon la led observi imediat diferenta.
Referitor la variatorul respectiv, e prima oara cand am montat asa ceva, o prietena comanda niste spoturi cu led si am zis sa ia si un dimmer sa experimentez pe spatele lui Koala, stiu ca nu se supara

) Daca pica, il desfacem frumos si il reparam.