Message |
|
Salut! as incerca si eu o bucata de vita de vie dar nu am una deja statuta in acvariu !!! si nici scoasa din apa!!!
Ci una foarte frumoasa dar uscata!!!
Ce ar trebui sa fac cu ea pt. a o putea pune in acvariu!? (cum trebuie preparata??!?!?!?)
|
 |
|
|
 |
|
Salut! nu am mai postat in ultima vreme mai nimic deoarece totul merge ok! din "vina" acestui forum ...
Dar am mici probleme cu reproducerea speciei Rasboras!!! ...
am un acvariu complet echiat de 50 L Aquadream ... temperatura apei este de 26 grade. si luminozitate de aprox: 25W ...
Am observat un comportament ciudat la cei 5 rasboras pe care ii am, unii dintre ei stau cu burta in sus sub diferite frunze ale unei plante si se aduna toti gramada si tremura ... (probabil depun icre) am mai observat de vreo 3 ori ca raman in urma lor cate 10-15 icre ... care sunt partial mancate de catre neoni ... iar cele care reusesc sa cada pe fund intre plante or sa fie mancate de sanitari (2 cory)...
Ce sfat imi dati pt. inmultirea lor .... am cautat dar n-am gasit mare lucru ...
1. sa ii separ in alt acvariu .... nu cred ca le pot oferi conditiile din cel principal
2. sa ii separ intr-o maternitate?!?!?!? ... cred ca vor si stresati i nu prea au spatiu
va rog daca poate cineva sa imi dea o sugestie ... v-as multumi
sau macar ce as putea face la urmatoarea reproducere ...
as atasa poze dar nu le pot uploada pe galeria foto
|
 |
|
Salut!!! am si eu o problema cu neonii ... de facpt cu 2 din cei 8 ... au un abdomen foarte umflat!!!
Mai au un pic si par a fi 2 bile cu coada... se comporta normal, mananca normal dar cate o data ii vad ascunsi sub niste pietre la intuneric ...dar ma sperie faptul ca sunt foarte umflati .
|
 |
|
Scuze ca poastez aici si nu fac un topic nou!!! am 2 black moly o femela si un shmecher ... femela sta la loc mai intunecos la suprafata si pe langa incalzitor + inotatoarea dorsala o tine lipita de corp si coada stransa ... fata de mascul ... (cand acesta apare prin preajma pare cat de cat agresiva)
burtica ei este un pic mai umflata decat cea a masculului ... posibil gestanta ...
Ar trebui sa o pun in maternitate?! ... (cred ca este vb. de aceeasi matrnitate ca a lui snackattack)
faza e ca nu imi pare foarte grasa!!!! daca bag "dupa gratii" si o las asha nu o afectez?!?!?
|
 |
|
salut! tocmai m-am innoit cu 18 puiuti de gupy ... am un acvariu "cresa" de 6-7L in care am pus un incalzitor cu termostat la 26 de grade ... si o pompa de aer cu piatra ...
acum intrebarea mea ... la ce temperatura trebuie tinuti acesti puiuti de gpuy? nu prea am gasit pe forum ...( intre X si X grade ...???????)
si alta intrebare! am un acvariu de 50 L cu 8 neoni 4 Zebre 2 gupi si 2 sanitatri ... scotindu-le incalzitorul si punandul in cresa nu mai au caldura ... iar apa are acum 22-23 Grade (de la 26-27 cat era inainte) ... este ok?! pot continua asha?! sau le este frig 
|
 |
|
Merci pt. sfaturi!!! acum am 18 mici chestii cu coada si ochi care inoata de colo - colo ...
dar mai am o problema ce le dau sa manance?!
sau mai bine trec maine pe la shop si intreb
|
 |
|
tocmai mi-a fatat 1 singur pui!!!!
oare o sa mai fete mai multi?!?!?!? cand trebuie sa o separ de ei?!
|
 |
|
Am ca maternitate un acvariu de 6-7L in care a pus o pompa de aer cu piatra si un incalzitor cu termostat, am setat caldura la 26 de grade si o veioza cu nitica lumina (calda).
Am introdus gupitza mea in aceasta maternitate ... si am cetit eu pe undeva sa ashez o plasa sub nivelul apei cam la 2-3 cm pt ca puii sa nu fie haliti..
Nu pot momentan sa atasez o poza.
daca mai trebuie fact ceva imi spuneti va rog?!?!?!?
|
 |
|
Salut! am o femela de gupy cam mare (umflatica) ... si cred ca ar trebui sa nasca ... cam cand trebuie sa o separ de restul pestilor?! si cum?!
cam ce temperatura tre sa aiba apa? daca imi puteti trimite un link sau sa imi explicati va rog ...
|
 |
|
aha deci nu cu detergent si frecat cu peria  ....
glumeam
ma gandeam ca e o metoda mai aparte si o perioada anume...
in cazul asta nu aratau asa de naspa iar debitul apei este cam acelasi din totdeauna ...
ok merci pt. lamurire
|
 |
|
Am un acvariu Aquadream 60 de 50L si filtru BioBox 1 (din acela cu 3 camere; in mijloc fiind amplasate 4 cutiute cu bureti din ce in ce mai fini, in ultima camera fiind o pompa de apa care scoate apa filtrata dim nou in acvariu) am avut diferite probleme pana la ciclarea totala a acvariului ... apa un pic tulbure; niste chestii pe sticla acvariului (cred ca hydra) dar am reusit sa scap de ele datorita acestui forum (f. mishto)
o intrebare .... la cat timp si cum trebuie spalate acele cutiute cu bureti din filtru?! m-am uitat la ele iar ulltimul burete fiind cel mai fin si alb ... acum are o tenta de gri inchis si pare un pic presat (si ceva mizerie in el...)
am mai citit paici da n-am inteles 
|
 |
|
As vrea si eu niste melci "Pomaceea" ca am inteles ca se hranesc cu niste alge care ma can sacaie
sunt din IASI (daca are careva vin sa-i iau de oriunde de pe aria orasului IASI)
tel: 0741345839
YM: mittzuc
|
 |
|
mersi pt. link ...
posibil sa fie aceasta problema. o sa incerc sa scap de ea prin lumina mai putina si combinarea apei statuta la declorificare cu apa de la robinet... si daca imi sugerezi te rog ce melci trebuie sa cumpar pt a hali aceste chestii
|
 |
|
Salut am un acvariu de 50L aquadream 60 (cu filtru din 3 camere BioBox1. EasyFlux 300, termostat, pompa de aer, si neon de 15W)
am plante care cresc foarte binesi nu au alge pe ele.
cresc in acest acvariu cam 20 de pestisori (cam multi shtiu dar am primit multi cadou)
abia am reusit sa ciclez acvariul cu tot cu plante si cu pesti in el ... (nastiind care-i treaba de la inceput) dar este totul ok cu apa (este foarte curata)
problema este ca pe peretii interiori ai acvariului s-au depus un fel de alge cred ... nu este un strat gros ... se vede prin el dar, am incercat ca il sterg iar dupa 5 min apar din nou firisoare subtiri de alge
cand incerc sa sterg cu degetul, de ex. se ia pe deget ceva de culoare maro
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=14
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=13
daca stie careva cum as putea sa scap de aceste alge ... va rog sa imi transmiteti ... am cautat prin articolele postate dar nu prea am gasit detalii sau ceva asemanator
|
 |
|
in leagtura cu apa pe capac de la pompa de aer ......
o sa pun o poza cu ideea care mi-a venit ..... (pt. a rez. aceasta problema)
si ii rog pe cei cu exp. s aimi zica si mie daca e ok sa pun acest poliestiren expandat (cred ca asha se spune SCARTZ) in acvariu ... (l-am dezinfectat prin fierbere)
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=13660&pos=-8160
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=10
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=12
deci bulele de aer se sparg in camaruta creata de mine si nu mai stropesc capacul si neonul
|
 |
|
WEEEE!!!!!!
Am scapat de aceasta apa tulbure!!!!
Am schimbat cam 10 L de apa (statuta) la 2 zile (acvariul fiind de 50 L) iar acum apa este "Crystal Clear"
Va multumesc pt. sfaturi ...
|
 |
|
Vreau sa donez 2 Xipho mascul si femela maturi intre 8 si 10 cm
Am primit cadou multi pesti si deja acvariul este supra aglomerat ... am circa 30 de pesti in acvariu de 50 L ... iar acestia doi desi imi sunt dragi sunt cei mai mari si cred ca nu prea se incadreaza in peisaj
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=13660&pos=-8152
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=7
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1159&pos=9
Eu sunt din IASI locuiesc in Nicolina nr. tel 0741345839
YM: mittzuc
mail: mittzuc@yahoo.com
|
 |
|
Salut ... eu sunt foarte nou in acvaristica (si eu am terminat fac. de informatica si lucrez de vo 2 anisori) ... cand i-am spus logodnicei ca vreu un acvariu "nici sa nu aud!!!!!" au fost vorbele ei ... dupa vreo 2-3 sap. de convingere mi-a facut acest acvariu cadou ... ok. Am investit cam 6-7 mil ... si am reusit sa-l fac foarte frumos ...
Parerea mea e ca este foarte dificil sa ai grija ca intr-un acvariu totul sa fie perfect ... exact ca intr-o familie ... "cum iti asterni asa dormi" iar daca tu poti reusi ca un acvariu sa fie perfect echilibrat ... apa - plante - pesti - decor ... toate persoanele care vor rade de tine isi vor da seama mai tarziu ca tu o sa ai o viata perfect echilibrata din toate punctele de vedere ...
Deja logodnica mea sta si ea cate jumatate de ora si priveste la acele mici suflete din acvariu cu drag ...(si ma mai intreaba cate o data pot sa le dau de mancare  ?!?!?!?!?!)
Deja am un prieten si un coleg de servici care si-au cumparat acvarii dupa ce l-au vazand pe al meu ...
Eu as zice pt. sotia ta ... sa mergeti si sa cumparati un pestisor care ii place ei mai mult... (asta nu in mod special ... asha la intamplare  dar care sa se potriveasca in acvariu) ... si cred ca o sa ajunga sa indrageasca si ea pe viitor aceasta mica lume pe care ai creat-o
|
 |
|
imi pare rau pt. gramatica dar printre altele lucrez si cam scriu fara sa ma uit pe ecran ...  o sa fiu mai atent .
am citit cam toate anunturile pt. incepatori si am cam prins unele idei dar nu eram lamurit cu "substratul" ... sa inteleg ca nu e musai sa am 2 tipuri de pamant, nisip sau pitris ... pt ca plantele sa fie "vioaie" ... adik verzi si puternice (nu ofilite)
si daca va rog imi poate spune careva cum adaug cateva poze?! ... am niste nelamuriri (daca se poate)
|
 |
|