[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ben
Forum Index » Profile for Ben » Messages posted by Ben
Stiu ca suna hilar insa caut cu disperare cateva exemplare mai rasarite de Cichlasoma Nigrofasciatum, varianta clasica, exclus albino....
Pana la urma merg si ceva puiandrii daca nu exista alta varianta....
Salutare la toata lumea! Ma poate ajuta cineva cu identificarea unei boli de piele la un red parrot cichlid si eventual tratament? Nu am gasit nicaieri pe net ceva similar...pare a fi Costia....dar parca nu...
Deocamdata l-am adus intr-un bazin gol ciclat de 130L, la care am adaugat sare (1 lingurita la 10L).

image
Schimburi mici de apa aproape zilnic, hraniti cu pudra dintr-un amestec de granule de discus si chiclid sticks de 3-4 ori pe zi + ceva naupli proaspeti, adaos de vitamine sub forma lichida de la sera si...cu toate astea dupa aprox. 7 zile abia daca mai am 25% din puiet Numarul de puiandri a scazut mai accelerat parca in ultimele 2-3 zile.
Ma asteptam intr-un fel ca rata de supravietuire sa fie mica intr-un bazin atat de mare si mai ales langa niste parinti cu tendinte canibalice dar totusi...
Daca o sa scada la fel de agresiv in continuare ma gandesc sa separ 10-15 puieti sa raman si eu cu ceva din prima ponta
Caut/Cumpar puiet/tineri absolventi de Nigrofasciatum si Green Terror
Hai ca sa va mai inveseliti!

Au un an jumate si cam 23-25cm.
Uite o poza de acum 6 luni
Azi dimineata aveam o piatra cu par a.k.a 1000 de codite fluturand in vant Tati sapa de zor la o groapa langa piatra iar pana seara mutasera toti puiandrii in ea. Acum scaneaza pe rand fiecare milimetru de pietris dupa "codite" pierdute pe care le aduc la gropitza constiinciosi

Nu am intervenit deloc tocmai in ideea sa las parintii sa capete ceva experienta...nici nu visam sa fie atat de grijulii mai ales la prima depunere...Mare de tot Mama Natura!
Sunt curios in continuare cum va merge treaba mai ales ca prevad ceva probleme
Plante in acvariu nu pot pune ca le papa

Pai de aia ti-am si zis sa le pui Elodeea pentru ca ziceai ca sunt nazurosi in ultima perioada la haleala ;)
Merci man din partea ta inseamna mult!!
Sa nu ma injuri dar cred ca ii bagi prea mult in seama Spun asa pentru ca in cazul meu, de cate ori fac exces de zel si incep " sa-i pup in " parca mai rau apar si problemele. Tine-te de rutina si da-le pace si-o sa vezi cum apar si puii si dispar si nematodele alea sau ce mama lor or fi ;)

In locul tau, daca-mi permiti, as arunca o mana sanatoasa de Elodeea pe care as lasa-o sa pluteasca la suprafata si as inteti schimburile de apa periodice aspirand metodic nisipul cu un piton (aspirator).

Bafta multa si felicitari pentru pestiuci, sunt superbi!
Ai mei oscari acum maricei (au deja un an jumate) acum viitori parinti!
Nu m-am complicat cu eclozare artificiala ii las pe ei sa tina prima ponta...o merita
Ce-ti mai fac Oscarii, Kreator? Cum e cu spatiul?
frumos peste! sanatate tin pumnii sa scapi de probleme repede
Anuntul nu mai este de actualitate, rog un admin sa inchida topicul, multumesc tuturor.
Poza fresh cu catzeii mei
Am scos si gibbicepsii si convicts si sunt mult mai linistiti

image
frumosi rau Luci sa-ti traiasca, patern si culor superbe!
ce marime au? ce varsta? cat de mare e bazinul? ce lumini ai pe bazin? ce papa de baza folosesti? ai ceva supliment special pentru culori? sper ca nu te-am sufocat cu intrebarile
Sa-i stapanesti sanatos!
Mai am 3 Botia si eventual pentru doritori ceva mini-convicts. Prefer sa ii dau cuiva cu mai multe posturi (aka experienta), si eventual care scrie fara K in loc de c, si cu CAPSLOCK off, nu ca ar avea legatura cu pestii...sau...
Din pacate la oscari totul pleaca de la spatiu... asa cum spunea si gengiskhan pentru pesti de talia oscarilor ai nevoie de spatiu, iar 150L e putin Lasand libertatea lor de miscare (desi e f importanta si asta), gandeste-te ca deja ca la peste 10cm, la cat si cum halesc gagii nu o sa mai ai apa cu mizerie.....ci mizerie cu apa (si prin mizerie nu ma refer la ceea ce tine apa tulbure ci la produsii finali, nitratii, de la care pleaca majoritatea bolilor specifice lor).
Cel putin incearca sa tii schimburile de apa foarte dese, tradus inseamna zilnice...efortul insa e....no comment

Nu stiu ce contin granulele Troco...eu le am ales pe ale mele fiind special pentru ciclide si tinand cont ca astea contin vitaminele necesare sanatatii lor (A, C, D, E) carnurile fiind in pricipiu doar sursa de proteine. Am inteles ca la oscari cel putin vitamina C e vitala.

Poze am facut la repezeala doar in ziua in care i-am luat. Pozele sunt din 31 martie si aveau aprox 6cm Am sa revin cu mai multe poze in curand

image

image

Spor la un bazin mai mare!
Keep in touch!
Salutare
Eu am de vreo 2 luni 4 tiger oscars, intr-un bazin de 250L cu substrat din pietris cu granulatie mica, bolovani rotunjiti, maricei si semi -ingropati in substrat, iar ca plante folosesc, mai mult pe post de adapost, un covor de anubias ce plutesc la suprafata. (de cand l-am pus oscarii nu mai sunt asa timizi ca la inceput, se joaca cu radacinile care atarna si sunt si mai colorati fata de cum erau cand i-am pus in bazin prima data)
In bazin mai am 3 gibbiceps, si o mana de convicts super pitici, care erau pe post de papa initial, dar care se pare ca nu sunt pe placul oscareilor (deocamdata).

Ai mei au ajuns rapid la 10-12cm, nu a ramas nici unul in urma si ma gandesc serios la un upgrade de bazin (600L).
Au 2-3 mese pe zi, dimineata Novo Stick M de la JBL si seara rame maruntite. Ocazional mai papa pui de coropisnitza gasiti prin gradina, cele mari fiind prea mari inca pentru ei dar pe care le pastrez pentru viitoarele partide de pescuit la somn. Am incercat sa inmoi peletele in usturoi insa nici lor nu le-a placut, iar mizeria rezultata a fost de nedescris. Ma gandesc sa le fac in curand si un mix prin care sa le introduc in dieta si ceva vegetale (mazare, spanac, spirulina) insa imi trebuie timp liber.
Ramele sunt recoltate personal aproape saptamanal din gradina unui prieten. Le tin in camara "de scule" intr-o cutie mare cu pamant, iar cele care sunt servite stau mai intai 1-2 zile intr-un borcan cu putina apa, tot in camara, pentru a lasa pamantul din ele . Apa din borcan o schimb la fiecare masa, fiecare rama fiind temeinic si atent spalata pe dinti

De filtrare se ocupa un Eheim canistra, iar schimburile de apa sunt de aprox. 30% la fiecare doua zile, cu apa depozitata si aerata separat 48h. Cand schimb apa folosesc la sifonarea substratului aspiratorul (teava cu para) parca de la JBL....problema mare fiind praful rosu rezultat/ramas de la sticksurile JBL . Bazinul se tine astfel cristal, si inca nu am masurat pana acum sa vad cum stau si cu nitratii.

Probleme in astea doua luni...initial am avut 5 oscari, doi dintre ei luandu-i separat din alt magazin pe care i-am tinut separat o perioada intr-un bazin de 100 de litri acoperit superficial cu un carton. Am fost plecat 3 zile de acasa si cand m-am intors am gasit unul din ei pe covor, din pacate prea tarziu! Prin ce nisa a reusit performanta si cum....nu mai conteaza, e clar vina mea.
Ce m-a mai suparat la inceput a fost ca pana s-au acomodat (si a durat ceva acomodarea) erau foarte decolorati, nicidecum negru catifea asa cum ii luasem sau cum vedeam prin poze, dar pe parcurs si-au mai revenit. Mai trebuie sa lucrez se pare si la lumini (care sunt cam puternice pentru ei), si la background...in prezent bckg. fiind peretele alb din spatele bazinului....insa mai stau un pic, tot in ideea in care sper sa fac un bazin mai mare in curand.

Ce ma mai supara ar fi gibbicepsii...pe care ii am de cativa ani, sunt efectiv superbi si harnici insa se pare ca noaptea se cam suie pe oscarei dupa mucus...aud plescaituri mari in bazin iar a doua zis oscarii au urme pe ei probabil de la cum se lovesc noaptea, speriati, de substrat, bolovani, peretii bazinului .Am incercat sa rezolv problema cu o lumina de veghe, insa parca mai rau a fost.... Desi mor dupa ei, vreau sa dau Gibbicepsii, asa ca ii gasiti la rubrica donatii.

Desi Koala are intr-adevar un articol demential si complet despre oscari, sper totusi sa nu te fi plictisit si sa iti prinda bine si umila mea experienta

keep in touch!
Donez urgent 3 bucati Gibbiceps, au cel putin 3 ani si marime (doar) 10cm.
Donez deasemenea 3 Botia (clown fish), au cam 2 ani.

PM please.
Merci!

Forum Index » Profile for Ben » Messages posted by Ben
Go to: