[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
UARU-First step  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Cei care vor sa vada comportamentul celor 2 uaru numiti minerii, va rog sa-mi lasati mailul vostru pentru a va trimite filmul pe transfer.ro care are 10 minute ( 541 mb ) . Filmul are o calitate foarte buna !!! Astept curiosii sau doritorii !!!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Vineee pontaaaa!...

PS: Eu vreau sa vad, ai adresa mea de mail.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Am observat ca azi au vizitat garsoniera si asa zisele femele, dar nu vad nicio papila la nici o femela deocamdata .
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bah, am vazut clipurile alea... eu tot cred ca aia doi mari sunt pereche, comportamentul ala e comportament de "pereche aleasa"... miscarile lor, dansul nuptial, felul in care se rotesc unul pe langa celalalt... hmm, foarte curios!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Nasule stiu ca ti se pare curios, nu stiu ce sa mai cred, stiu ca asa este dansul imperecheri dar pe cuvant daca mai inteleg, nu are nicunul din ei o papila groasa cum ar trebui sa aibe femela . Astept sa vad ce se mai intampla, deocamdata nu au mai facut gropi s-au linistit cu sapatul .
[Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Am reusit sa deosebesc in final masculii si cel putin o femela . Asa cum spuneam cei 2 Uaru mari sunt amandoi masculi, iar o femela cel putin este cea mica, De cateva zile si-a scos papila si parca a innebunit, scormoneste si ea in nisip si face gropi, curata pietrele si peretele filtrului.
Acum intampin o problema, de cateva zile am infuzori in apa, niste chestii mici albe si altele ca niste viermisori albi.
Am schimbat cam 120 litri de apa ieri .
Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de chestiile astea mici enervante ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

brutusanf wrote:De cateva zile si-a scos papila si parca a innebunit, scormoneste si ea in nisip si face gropi, curata pietrele si peretele filtrului.

Poate vei avea noroc de micuti .

brutusanf wrote:Acum intampin o problema, de cateva zile am infuzori in apa, niste chestii mici albe si altele ca niste viermisori albi.
Am schimbat cam 120 litri de apa ieri .
Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de chestiile astea mici enervante ?

O lampa UV-C .
Infuzori-s cam greu de vazut cu ochiu' liber ....... ai reusit sa-i vezi fara lupa?

Poze: smilie ... Poze cu plante
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

koala wrote:Mare lucru nu se intelege din pozele alea, zici ca le-ai facut special asa ... da' parca as inclina sa-ti zic: "Ai doi baieti frumosi, sa-ti traiasca!"...

Daca ai posibilitatea, separa pestii si lasa in bazinul mare doar femela si unul dintre masculi... ala care-ti place tie! ... femela e plina de icre si probabil ca hormonii ei ii innebunesc pe ceilalti, de acolo toata agitatia si vanzoleala.

Referitor la infuzorii din apa (inteleg ca ai apa tulbure):

- cel mai simplu este sa faci schimburi de apa, repetate... cu apa proaspata (adica, NEdeclorinata)... infuzorii urasc clorul!
- poti incerca sa pui cate 1 pastila Cloramina B / 100 litri apa.
- poti incerca sa pui sare... 1 lingura / 20 litri apa
- poti incerca sa folosesti albastru de metil... nu e toxic, poti pune pana se coloreaza apa si se face asa cum e cerul vara.

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Credeti ca o sa scap de ei cu apa de la robinet ?
Deocamdata am pus albastru de metil si maine am sa schimb apa cu apa direct de la robinet .
Acum din 375 litri cam cati litrii de apa de la robinet sa pun ?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Maxim 30-35%... adica, undeva pe la 100 litri apa.
E cald afara inca, poti repeta asta de cateva ori... in 4 zile (adicatelea, din 4 schimburi din astea) ar trebui sa se limpezeasca apa din bazin.

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Apa in bazin este destul de limpede, problema erau virmisorii care s eplimb liber prin acvariu si unii foarte mici pe geam, destul de multi . Am curatat geamul din fata si am schimbat 85 litrii de apa punand apa direct de la robinet, mi-a fost frica sa pun mai mult, ai mei pesti nu au fost obisnuiti cu apa direct de la robinet si sper sa nu ii afecteze sau streseze . In apa am si albastru de metil . Sper sa rezolv problema ca nu imi convine cam deloc ce se intampla in acvariu .
[Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Azi 24 septembrie am aflat exact ce sexe au Uarii mei si pot sa va anunt ca am 2 masculii cei mari cum spuneam si 2 femele cele mici . Tot azi cea mai mica din cele 2 mi-a depus pe piatra icre dar fiind prima ponta nu stie ce sa faca cu ele, ba stie de fapt, le mananca . Asa ca le depune si dupa aceea le mananca,, mai vine si masculul dominator pe acolo sa mai ia masa si el la aceste icre. Mentionez ca nu s-a format nicio pereche pana acum . Sau hai sa spun poate de acum incolo sa se formeze pereche din cea mica si masculul dominator . Nu spun prostii si nu este nici SF faptul ca depune icre, le-am vazut cu ochii mei .
Astept totusi cu nerabdare ca de acum incolo sa-si de-a seama ca de fapt icrele sunt pentru a iesi pui din ele, nu pentru masa . Daca am noroc sa prind niste poza cu ceva icre am sa le postez aici, dar trebuie sa fiu mai rapid decat mancaciosii .
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Niste poze n-ai face si tu!!!

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Pai mah nasule, totul s-a intamplat foarte repede si in cel mai rau caz faceam filmulet ca pe poza nu prindeam icrele pe piatra ca era foame lui " ala micu' " .
Si sa stii ca sunt suparat rau, inca nu am scapat de nemernicii aia de viermisori albi, vad ca sunt si multi mici, asta inseamna ca au facut pui sau ce s-o fi intamplat acolo, pfooooooooooooooaaaaaa, mor. Am pus albastru de metil, am pus sare, am schimbat apa in fiecare zi, mai scapasem de ei dar acum vad ca au facut iar . Ce sa le mai pun, verde de paris ?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ce le dai pestilor sa manance?... in mod normal, viermisorii aia nu sunt periculosi si apar pe fondul unei bogate incarcaturi biologice in apa acvariului... eu aveam asa ceva in acvariu pe "vremea discusilor", cand utilizam la greu mancarea pe baza de inima de vita tocata.

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Aseara le-am dat dupa o pauza de o saptamana mixtura de vita putin cat sa nu ajunga pe nisip, dupa aceea restul de mixtura ( foarte putina) am tras-o cu furtunul . Ce naiba sa le mai dau la astia ca altceva au inceput sa faca figuri.
[Yahoo!]
Ben
Junior member
[Avatar]

IP:

Sa nu ma injuri dar cred ca ii bagi prea mult in seama Spun asa pentru ca in cazul meu, de cate ori fac exces de zel si incep " sa-i pup in " parca mai rau apar si problemele. Tine-te de rutina si da-le pace si-o sa vezi cum apar si puii si dispar si nematodele alea sau ce mama lor or fi ;)

In locul tau, daca-mi permiti, as arunca o mana sanatoasa de Elodeea pe care as lasa-o sa pluteasca la suprafata si as inteti schimburile de apa periodice aspirand metodic nisipul cu un piton (aspirator).

Bafta multa si felicitari pentru pestiuci, sunt superbi!
[Email] [Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Plante in acvariu nu pot pune ca le papa, sunt mancatori de plante la greu. Schimburi de apa fac o data pe zi cate 80 litrii . De bagat in seama ii bag pt ca o femela de uaru are niste chestii albe micute ca niste inflorituri foarte mici ca bumbacul,ceva care probabil ca tine de apa zic eu( nu este gris) si am zis ca doar asa cu apa proaspata pot sa fac sa dispara alea . Mai face din cand in cand o data la 6 luni .
[Yahoo!]
Ben
Junior member
[Avatar]

IP:

Plante in acvariu nu pot pune ca le papa

Pai de aia ti-am si zis sa le pui Elodeea pentru ca ziceai ca sunt nazurosi in ultima perioada la haleala ;)
[Email] [Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Pai asa le cumpar salata ca pana acum de asta a mancat .
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: