Message |
|
MARELE ALB wrote:
In cazu' asta mai mult ca sigur ca-i un tub din ala penal cu lumina aia oribila  ....... am gasit si io prin casa citeva din astea  ....... nu-l folosi.
mda asa este, avea o lumina "alb - galbuie", daca pot sa zic asa, deja l-am aruncat...
|
 |
|
b0gDaN3l wrote:atunci pune doua TLD830 ca sunt intre 4-8 RON/tub si esti mai sigur, macar astea sunt probate :-) 
 asa o sa fac... ms
|
 |
|
MARELE ALB wrote:
De unde sa stim ce neon ai gasit prin casa  ? Ce scrie pe el?
pai... tocmai aici e chestia ciudata, ca nu scrie nimic pe el...  , in fine... o sa caut un Philips TLD830 60 CM-18W si o sa-l adaug langa celalalt, cel putin pt cateva saptamani
|
 |
|
mersi mult pt informatie, dar... i-am facut testul cu otetul si din pacate nu l-a trecut... va trebui sa caut alta...
|
 |
|
b0gDaN3l wrote:Pai cred ca o sa ai 70-75l net conteaza cat substrat pui si cat decor si spune-ne ce neon ai...nu sunt bune toate, conteaza spectrul si alte chestii
Ar merge un Philips TLD830 60 CM-18W cu un alt neon, ajutati-ma ca si eu sunt in impas cu ce sa-l imperechez-cred ca OsramFluora ptr inceput, ar merge Philips TLD 965, dar nu prea il gasesti sa-l cumperi asa ca inscrie-te aici ptr 965(este un neon foarte bun care merita toti banii)
Sper ca ti-am fost putin de ajutor si ceilalti doar sa adauge ce mai trebuie 
pai am un neon obisnuit, de-ala de punea "mamaie cu tataie" in casa in loc de bec  , si cred ca asa o sa fac, o sa mai pun unul de care ai zis tu, si in legatura cu inscrisul acolo unde ai zis tu, nu cred ca ar avea vre-un rost, nu sunt din bucuresti ci din craiova, asa ca o sa caut p-aicea pe la mine, pe taramu natal :-)
|
 |
|
m-am mai uitat pe aici pe la alte posturi si am vazut ca intradevar cu otet se verifica.... si altceva, ce mai trebuie sa-i fac? cre-ca doar o s-o spal bine cu apa dupa care am si "aruncat-o" in acvariu :-)
|
 |
|
va rog sa-mi ziceti si mie cum verific daca o piatra e buna de pus in acvariu, adica sa nu fie calcaroasa si prin ce "tratamente" trebuie trecuta inainte de a fi pusa in acolo... nu shtiu sigur, dar parca am auzit ca as putea sa o incerc cu cateva picaturi de otet ... asa este?
|
 |
|
eu am gasit prin casa un neon de 20W  , o sa-l pun pe asta pana mi se cicleaza apa (cred ca o sa-l las vreo 2 sapt, e bine???), dupa care sa-mi mai adaug inca unul sau 2 ?... daca nu e bine sa-mi ziceti si mie, va rog mult, ca nu vreau sa am acvariul plin de alge, si totusi 80W lumina nu e prea mult???
|
 |
|
multumesc la toti pentru informatii, sper sa nu intampin probleme, si daca da, sper sa ma ajutati si pe mine in continuare... 
|
 |
|
imi cer scuze, data viitoare nu o sa mai scriu asa, m-am inregistrat abia ieri si aveam nevoie repede de raspunsuri asa ca nu am mai fost chiar asa de atent la regulament, promit ca o sa-l citesc cu atentie si nu o sa se mai intample  :-)
|
 |
|
dati'mi shi mie nishte scheme ceva pt capac de acvariu ca mi'ash face shi eu unul... sau orice altceva din care sa'mi dau seama cum sa mi' fac singur...
|
 |
|
tocmai am facut rost de un acvariu de 85L... ma putetzi sfatui shi pe mine cu ce tre' sa'l ekipez... adik ce tip de neon sa fol (shi cati wati)... ce filtru, incalzitor shi alte kestii ce'mi mai trebuie...
|
 |
|