[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
piatra calcaroasa / necalcaroasa  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
c0rn3l
Junior member

IP:

va rog sa-mi ziceti si mie cum verific daca o piatra e buna de pus in acvariu, adica sa nu fie calcaroasa si prin ce "tratamente" trebuie trecuta inainte de a fi pusa in acolo... nu shtiu sigur, dar parca am auzit ca as putea sa o incerc cu cateva picaturi de otet ... asa este?
c0rn3l
Junior member

IP:

m-am mai uitat pe aici pe la alte posturi si am vazut ca intradevar cu otet se verifica.... si altceva, ce mai trebuie sa-i fac? cre-ca doar o s-o spal bine cu apa dupa care am si "aruncat-o" in acvariu :-)
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Este indicat sa o fierbi macar jumate de ora, pt a preveni eventuala raspandire a bacteriilor daunatoare.

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
c0rn3l
Junior member

IP:

mersi mult pt informatie, dar... i-am facut testul cu otetul si din pacate nu l-a trecut... va trebui sa caut alta...
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce face piatra calcaroasa?De ce e daunatoare acvariului? Nu am gasit nimic legat de ce face mai exact, decat ca nu e buna si ca afecteaza majoritatea speciilor de pesti. De ce fuge lumea de ea ca stiti voi cine de tamaie?

Cip
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Creste duritatea apei si calcarul se mai si depune....
[Email]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Aha...Calcar...Nu-mi place...Banuiesc ca stica si filtre si tot calcarul ala. Mai bine ma las de pietre calcaroase

Cip
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu strica filtre neaparat numai daca e in cantitati destul de mari, dar se depune pe branhii la pesti si asta-i mai grav.
Daca ai pietre calcaroase in acvariu ar fi indicat sa le scoti.
[Email]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

Aha..Merci de indicatii. Nu am pietre in acvariu de nici un fel, am o buturuga luata de la ZooMania, tratata cica.... :protest: Am dat 300.000 pe un lemn. Si ceva care imita un ciob mare dintr-un vas de lut, sub care se se ascund pestii.

Cip
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cip20 wrote:Ce face piatra calcaroasa?De ce e daunatoare acvariului?
Se dizolva lent si creste duritatea apei. Apa care in Bucuresti si Ploiesti e si asa mai dura decit in apele de origine ale majoritatii pestilor si plantelor din acvariile noastre.

Daca ai fi din Baia Mare, Sibiu sau Alba Iulia unde apa e foarte moale - prea moale ti-as recomanda un pietroi calcaros.

Poze: smilie ... Poze cu plante
blackangel0203
Junior member

IP:

sunt din cluj si am vazut aici pe forum ca apa in cluj e foarte moale. as putea sa pun marmura in acvariu ca substrat sau afecteaza pestii?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

blackangel0203 wrote:sunt din cluj si am vazut aici pe forum ca apa in cluj e foarte moale. as putea sa pun marmura in acvariu ca substrat sau afecteaza pestii?

Trebuie sa stii exact cit e duritatea la retea. Si trebuie sa stii cit vrei s-o ai in acvariu. Asta depinde de ce pesti vrei sa tii.

Pentru plante KH-u' e bine sa fie intre 3 si 6 - optim 4-5.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

blackangel0203 wrote:sunt din cluj si am vazut aici pe forum ca apa in cluj e foarte moale. as putea sa pun marmura in acvariu ca substrat sau afecteaza pestii?

Marmura???? Sa nu zici ca te-ai gindit si la cea alba...ar arata oribil.
De ce nu incerci sa cresti niste pesti care au nevoie de o apa mai moale - ar arata mai natural si mult mai frumos. Mai sunt atitia userii din Cluj si nu cred ca s-au gindit la o asemena nazbitie. Si tine cond ca marmura poate fi si colturoasa, ceea ce ar putea duce la ranirea micutilor.

Apropos de marmura...asta imi aminteste de un fost user -extrem de "ambitios" si cu nenumarate clone smilie - care tinea discusi cu substrat de marmura...nefericitii... smilie

Mia bine te-ai documenta la un pet-shop de specialitate sau chiar aici - la magazinul noastu virtual. Sigur vei gasi ceva corespunzator.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: