[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Predy_seby
Forum Index » Profile for Predy_seby » Messages posted by Predy_seby
Sorry imi cer scuze . A zis alin mai sus 30% la 2-3 zile . Got it . Thanks all. O sa mai fac o postare în weekend cu ce rezultate am .

Mul?am!
Got it. 2 , 3 zile schimb de apa. 20% sau sa ma arunc la 30 40%?

paradoxx wrote:nu ne streseaza intrebarile ci dimpotriva,ne streseaza actiunile fara intrebari pt ca nu ne place sa vedem pesti ucisi si bani cheltuiti in van intreaba.ne orice,poti totusi pastra craniul ala. tocmai ce am dat 64 de lei pe un craniu uman (replica)pt teraristica ce lam aruncat in acvariu doar pt placerwa mea vinovata ^^[/quote

I know ?i mie îmi place. O sa iau acum câteva buturugi din lemn ?i nisip next week sa nu ii stresez cu prea multe schimb?ri bru?te.

Sper ca e ok asa. O sa mai fac teste im 2 zile sa vedem ce iese.

Apa sa o schimb normal la 1 sapt sau la 2 3 zile pana scad nivelurile cum trebuie ?

Mul?am fain !
Salut. Îl iau eu daca esti in Bucure?ti ??
Lemon wrote:Salutare si bine ai venit.

Din punct de vedere al ciclarii, te intereseaza strict NO2 si NO3.

Daca la NO3 valoarea mare poate fi scazuta prin schimbul de apa, ceea ce trebuie sa faci, saptamanal sau ori de cate ori ai valori peste 30, la NO2 orice valoare pozitiva inseamana ca inca nu este ciclat inca. Posibil ca periaoda de 2 saptamani sa fi fost prea scurta.

Legat de decoratiuni, nu este cea mai fericita alegere ce ai tu acolo, dar trebuie sa tii cont ca tu te uiti la el, nu noi. Ce trebuie sa scoti neaparat sunt scoicile care cresc duritatea apei. Daca ar fi dupa mine, as schimba si substratul, dar tu faci cum crezi.

Ms mult de tip. Cam câte kg de nisip îmi trebuie la el . Sorry dac? sunt cam pushy cu întreb?rile.
[quote=alinutz80]Salutare si bine ai venit!

E bine ca macar ai inceput ciclul azotului, dar dupa rezultatul testelor nu prea cred ca e inca ciclat - normal ciclarea dureaza cam 3-4 saptamani sau mai mult. NO2 trebuie sa fie musai 0 (altfel more vietatile) si NO3 undeva 15-25 mg/L
Gh si Kh sunt mari ca si valori.....inseamna ca e dura apa...adica ai duritate mare.

Pana una alta, fa schimburi de apa mai dese...la 2-3 zile cate 30% din volum total.....Volum total la 54L brut ar fi undeva 45 maxim 50L (trebuie sa scazi substratul si decorurile)

In acelasi timp scoate din acvariu tot ce nu e naturat: 3 scoici, un mini craniu, o mini casuta si 2 meduze de plastic. Daca buturugile sunt din lemn natural lasa le acolo.
Plus, acel substrat albastru arata f urat....va trebui inlocuit cu alt substrat natural granulatie 1-2mm. Recomanda ceva nisip cuart dennerle sau dupla.

Ce e bine ca macar ai ceva plante naturale pe care pastreaza le.

Citeste si acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48147.page#p427126
Si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Procedeaza cum am mentionat mai sus si daca ai si alte intrebari adreseaza le aici si eu sau colegii iti vor raspunde.

Spor la treaba![/quote]

Ms mult de ajutor. Got it. O sa ma apuc sa fac curat în el.

Thanks all ??
Am uitat sa.mentionez ca are neon da habar nu am ce neon e ?i câ?i W... sorry dar nu mai am cutia nimic de la el ..
Buna ziua. De curand am decis sa imi iau un acvariu si sa imi infrumetesez casa cu ceva pe?ti?ori. Am o mica problema acum. Am observat ca a crescut nivelul no2 ?i no3 mult dup? ce am introdus primii pesti.
Acvariu are capacitate 60L ( din ce am citit asta înseamn? undeva la 54 l de apa în el ca s? nu îl umplu pana în buza) , filtru intern eheim 200 ( parca asa.ii zice ) înc?lzitor, termometru , 5 plante acvariu ( habar nu am de care ), 3 scoici, 2 buturuga, un mini craniu, o mini casuta ?i 2 meduze de pastic ( acvariu e luat de la cineva ?i ?i venit cu toate decora?iunile) , nisip 2-3 mm, nu am substrat deloc.
Acvariul l am ?inut la ciclat 2 s?pt?mâni cu toate cele în el mai pu?in viet??i , ?i cu adi?ie de JBL filtre strat (2 una la fiecare sapt) si sera boo nitrivec. Când am observat ca a ajuns la valorile care trebuie ( conform testelor de la jbl Pro Jbl Scan) am cump?rat 4 gupy. 2 panda ?i 2 albino. Ii am de 2 zile doar si pe dau doar o pastila Novo Tab pe zi diminea?a pe la 7.

Acum am f?cut un test azi si am ni?te valori cam mari.

No3 40mg/l

No2 0.5 mg

Gh >14 d ( aici habar nu am ce înseamn? dar pe test zice ca sunt in zona verde)

Kh 8 d ( aici habar nu am ce înseamn? dar pe test zice ca sunt in zona verde)

Ph 7.2

Chlorine 0

Co2 15 mg.

O sa pun ?i o poza cu el .

Schimbul de apa îl am programat maine. Am deja la declorificat 11 l de apa preg?ti?i pt maine .

Intrebare: se va stabiliza el normal în ceva timp sau trebuie eu sa ii fac ceva ? L am decilat ? I hope not .....

Mul?umesc mult

Forum Index » Profile for Predy_seby » Messages posted by Predy_seby
Go to: