Salut,
Am prins putin timp liber la munca si revin cu o descriere detaliata a acvariului meu. Dupa cum am spus in post-ul de prezentare am un acvariu de 80x40x40 si il am cam e 1 luna jumatate. Cand ajung acasa o sa postez si niste poze. O sa incep cu o mica descriere a acvariului si dupa istoricul.
Filtrul extern este un
Tetra EX800
Incalzitorul este
Tetra HT100
Pentru iluminare folosesc 2 lampi pe LED
Aquael Leddy Smart . Din cate am vazut pe net au 490 de lumeni.
Pompa de aer cu teu montat pentru controlul debitului si piatra de aer "ingropata" in pietris.
Acvariul are 8 plante ( nu am nici cea mai mica idee ce plante sunt, mi le-au dat cei de la pet shop), sper sa va dati seama din poze.
Toata instalarea initiala mi-au facuto niste baieti de la petshop care se ocupa cu asta (acum...cat de bune au fost sfaturile lor nu pot sa garantez

). In acvariu sa pus tetra filter active si tetra aqua safe. Dupa 10 zile de functionare mi-au spus ca e ok sa bag si niste pesti. Am luat 10 neoni, 2 rainbow, 2 gurami, 4 molly balon , 2 corry si 1 ancistrus. Vreo 2 saptamani pestii erau ok, erau vioi si aratau bine, cu exceptia neonilor. Acestia stateau tot timpu intr-un colt al acvariului si mureau unu cate unu, din cate mi-am dat seama nici nu prea mancau. Mentionez ca hraneam pestii de 2 ori pe zi cu fulgi si granule de la tetra. Dupa 2 saptamani au inceput sa se imbolnaveasca si pestii mari si in 2 zile mi-au murit aproape toti. Din cate mi-am dat seama era vreo bacterie/parazit. Am fost la pet shop si am luat Sera Omnipur. Am reusit sa salvez 1 rainbow, 1 molly, 1 ancistrus si 3 neoni. Dupa cateva zile de la aplicarea medicamentului si-au revenit toti, pana si neonii sunt destul de jucausi prin acvariu. Dupa aproximativ 1 saptamana am fost si mi-am mai luat cativa pesti, mai exact 2 molly negri voalati ( mascul si femela gestanta) , 1 rainbow, 2 corry si 1 ancistrus. Dupa ce i-am bagat in acvariu ( i-am lasat cam 1 ora sa ajung apa din punga cu cea din acvariu la aceeasi temperatura si dupa am adaugat cate putina apa in punga ) am adaugat o doza de sera omnipur. Intre timp am renuntat la o masa pe zi si le dau numai fulgi (am observat ca granulele nu prea le manancau si ajungeau majoritatea pe jos). Acum am si 6 pestisori molly pe care i-am bagat intro maternitate ( pe astia in hranesc de 2-3 ori pe zi cu fulgi maruntiti bine de tot, i-am urmarit si am vazut ca mananca). O data pe saptamana (la nevoie si de 2 ori) curat fundul acvariului cat pot fara sa scot mai mult de 15 l de apa. Momentan pestii par ok.
Pentru plante folosesc Easy Life EasyCarbo si Profito.
Pentru test folosesc JBL Proscan si ultimele rezultate sunt:
PH 7.8
KH 15 °d
GH >21 °d
NO2 0.25 mg/l
NO3 40 mg/l
CO2 <14.9 mg/l
Cl 0 mg/l
Momentan as avea urmatoarele probleme:
1. Incalzitorul este setat la 28 grade dar termometrul nu se ridica peste 26. Vrea sa mai cumpar azi un termometru ca este ieftin sa vad daca problema e de la termometru sau de la incalzitor. Exista posibilitatea sa nu faca fata incalzitorul ?
2. Plantele au pete maro pe frunze. Presupun ca este din cauza cantitatii mici de CO2 ( asa imi zice testu ca este mult prea putin) . Poate fi din alta cauza ? Si cum as putea sa remediez?
3. Incep sa am multicei melci , o sa incerc solutia cu frunza de salata oparita si lasata 1 seara in acvariu.
Va multumesc ca ati citit tot romanul si apreciez orice sfat. Daca am omis ceva nu ezitati sa ma intrebati, o sa incerc sa raspund cat mai bine.
Mersi,
Mihai