[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai.scarlat
Forum Index » Profile for mihai.scarlat » Messages posted by mihai.scarlat
Salutare, am observat ca pe plantele vallisnera au aparut niste "pete" albe. Am atasat niste poze o zona afectata mai rau aici .
Mersi.
Salut ,
In ultima vreme pestele meu rainbow este foarte agresiv. Am observat ca are o umflatura sub gura si mi se pare ca nu prea mananca bine. Eu le dau fulgi si de multe ori ii iese mancarea din gura.

Poze aici
Mersi de sfaturi. Momentan nu o sa cumpar al filtru pentru acvariu asta. La urmatorul o sa iau in considerare

Sunt inca la inceput si invat si eu incet incet, pe net sunt multe pareri
Eu am bagat iesirea intr-o sticla de 2l si am cronometrat in cat timp o umple. Si cu o matematica simpla aflii cat scoate intr-o ora.
Aha, mersi de sfaturi. Da am observat ce diferenta e dupa ce cureti furtunele bine, o sa caut si perie speciala pentru curatat
Am 3 anubias, 3 cryptocoryne (2 o sa le scot ca sau cam "uscat" ) , 2 vallisneria .Si niste poze

http://imgur.com/a/QQZ6T

Anubiasu ala din poza sia revenit intre timp
ok, mersi de recomandare. Am curatat furtunurile iar ( am bagat o carpa cu ata prin ele) si sunt ca noi acum. Aparent asta era problema, chiar si putina mizerie (dupa ochiu meu putina) impiedica fluxul enorm.
Am inteles, mersi. Ce filtru mi-ai recomanda? Adica cat de mare, nu neaparat un model
Am spalat toata instalatia cap coada, am desfacut furturnuri, coturi , etc si leam curatat bine de tot. Pai teoretic cu un debit de 300 l/h din cate am inteles e ok pentru un acvariu de sub 100l, am mers pe recomandarea celor de la petshop ( Coralis Bucuresti). Ca pesti am 2 rainbow boesemani, 3 molly negri + 3 molly negri pui, 2 cory, 2 ancistrusi si 3 neoni ( erau mai multi dar am avut niste probleme si au murit, si am zis sa nu mai iau pesti deocamdata pana nu ma descurc mai bine )

Mersi
Salut,

Am un filtru Tetra ex600 pentru un acvariu de aproximativ 100l . Din cauza ca sunt la inceput primele 2 luni am hranit pestii muuuult prea mult si sa murdarit filtru si furtunele de conexiune si debitul scazuse undeva la 70 l/ora. Am spalat toata instalatia si a revenit debitul undeva la 300-350 l/h ceea ce e ok. Problema e ca dupa o saptamana iar a scazut debitul destul de mult , cam 100 l/h . L-am mai demontat o data , am scos si elicea si am curatato. A trecut cam o saptamana si vad ca iar a inceput sa scada debitul. Dupa ce am spalat elicea face si un zgomot fin (in manual zicea sa trebuie uns dar nu am stiut cu ce , si am zis sa nu fac prostii )
Fac eu ceva gresit? Sau ar trebuii sa il duc in garantie.

Mersi
In Cartierul Latin (Prelungirea Ghencea). O sa incerc si cu ce zici tu si o sa revin cu rezultatele
Salut,

Am o posibila problema in acvariu. Apa de la canal are KH 20 grade si GH 7 grade. In acvariu ajunge la KH 15 si GH 21, ceea ce am inteles ca e mult. Mentionez ca testele le-am facut cu JBL ProScan. O descriere a acvariului o gasititi in postul asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38195.page . Fac ceva gresit in acvariu de creste duritatea asa mult?

Numai bine,
Mihai
Salut,

Revin cu inca o intrebare si am zis ca nu are rost sa deschid un post nou, tinand cont ca aici am dat toate detaliile acvariului.
Duritatea generala la mine in acvariu este 21 grade, ceea ce am inteles ca e mult. Apa de la canal am testato si are 7 grade. De ce creste asa mult duritatea in acvariu? Ce nu fac bine?

Mersi,
Mihai
Vad ca nu pot sa editez primul post asa ca o sa las aici imaginile

http://imgur.com/a/QQZ6T
Salut,

Am prins putin timp liber la munca si revin cu o descriere detaliata a acvariului meu. Dupa cum am spus in post-ul de prezentare am un acvariu de 80x40x40 si il am cam e 1 luna jumatate. Cand ajung acasa o sa postez si niste poze. O sa incep cu o mica descriere a acvariului si dupa istoricul.
Filtrul extern este un Tetra EX800
Incalzitorul este Tetra HT100
Pentru iluminare folosesc 2 lampi pe LED Aquael Leddy Smart . Din cate am vazut pe net au 490 de lumeni.
Pompa de aer cu teu montat pentru controlul debitului si piatra de aer "ingropata" in pietris.
Acvariul are 8 plante ( nu am nici cea mai mica idee ce plante sunt, mi le-au dat cei de la pet shop), sper sa va dati seama din poze.

Toata instalarea initiala mi-au facuto niste baieti de la petshop care se ocupa cu asta (acum...cat de bune au fost sfaturile lor nu pot sa garantez ). In acvariu sa pus tetra filter active si tetra aqua safe. Dupa 10 zile de functionare mi-au spus ca e ok sa bag si niste pesti. Am luat 10 neoni, 2 rainbow, 2 gurami, 4 molly balon , 2 corry si 1 ancistrus. Vreo 2 saptamani pestii erau ok, erau vioi si aratau bine, cu exceptia neonilor. Acestia stateau tot timpu intr-un colt al acvariului si mureau unu cate unu, din cate mi-am dat seama nici nu prea mancau. Mentionez ca hraneam pestii de 2 ori pe zi cu fulgi si granule de la tetra. Dupa 2 saptamani au inceput sa se imbolnaveasca si pestii mari si in 2 zile mi-au murit aproape toti. Din cate mi-am dat seama era vreo bacterie/parazit. Am fost la pet shop si am luat Sera Omnipur. Am reusit sa salvez 1 rainbow, 1 molly, 1 ancistrus si 3 neoni. Dupa cateva zile de la aplicarea medicamentului si-au revenit toti, pana si neonii sunt destul de jucausi prin acvariu. Dupa aproximativ 1 saptamana am fost si mi-am mai luat cativa pesti, mai exact 2 molly negri voalati ( mascul si femela gestanta) , 1 rainbow, 2 corry si 1 ancistrus. Dupa ce i-am bagat in acvariu ( i-am lasat cam 1 ora sa ajung apa din punga cu cea din acvariu la aceeasi temperatura si dupa am adaugat cate putina apa in punga ) am adaugat o doza de sera omnipur. Intre timp am renuntat la o masa pe zi si le dau numai fulgi (am observat ca granulele nu prea le manancau si ajungeau majoritatea pe jos). Acum am si 6 pestisori molly pe care i-am bagat intro maternitate ( pe astia in hranesc de 2-3 ori pe zi cu fulgi maruntiti bine de tot, i-am urmarit si am vazut ca mananca). O data pe saptamana (la nevoie si de 2 ori) curat fundul acvariului cat pot fara sa scot mai mult de 15 l de apa. Momentan pestii par ok.
Pentru plante folosesc Easy Life EasyCarbo si Profito.
Pentru test folosesc JBL Proscan si ultimele rezultate sunt:
PH 7.8
KH 15 °d
GH >21 °d
NO2 0.25 mg/l
NO3 40 mg/l
CO2 <14.9 mg/l
Cl 0 mg/l

Momentan as avea urmatoarele probleme:

1. Incalzitorul este setat la 28 grade dar termometrul nu se ridica peste 26. Vrea sa mai cumpar azi un termometru ca este ieftin sa vad daca problema e de la termometru sau de la incalzitor. Exista posibilitatea sa nu faca fata incalzitorul ?
2. Plantele au pete maro pe frunze. Presupun ca este din cauza cantitatii mici de CO2 ( asa imi zice testu ca este mult prea putin) . Poate fi din alta cauza ? Si cum as putea sa remediez?
3. Incep sa am multicei melci , o sa incerc solutia cu frunza de salata oparita si lasata 1 seara in acvariu.

Va multumesc ca ati citit tot romanul si apreciez orice sfat. Daca am omis ceva nu ezitati sa ma intrebati, o sa incerc sa raspund cat mai bine.

Mersi,
Mihai
Salut,

Ma numesc Mihai si sunt din Bucuresti. De curand mi-am mobilat living-ul si mi sa parut o idee minunata sa imi pun un acvariu in fata biroului. Am un acvariu de aproximativ 100l ( 80x40x40 ) care imi place la nebunie, chiar regret ca nu l-am luat mai mare. O sa revin cu un topic cu o descriere amanuntita a acvariului si cu nedumeririle mele, acesta fiind primul meu acvariu. Mentionez ca pe acesta l-am facut cu ajutorului unor baieti de la pet shop care se ocupa cu asta. Il am de aproximativ 1 luna jumatate.

Numai bine,
Mihai

Forum Index » Profile for mihai.scarlat » Messages posted by mihai.scarlat
Go to: