[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Chiar ma intrebam la ce foloseste eritromicina in tratamentul contra algelor.Plus ca pentru a fi dizolvata trebuie un mediu care nu il gaseste in acvariul cu apa dulce.
Nah, nu cred ca este columnaris, ar trebui sa aibe si buzele albe. Probabil finrot, parerea mea, mai ales ca mi se pare ca are deja acel fungus pe el, o culoare cenusie.
Asa este, aveti dreptate, nu trebuie sa te iei dupa tot ce auzi prin petshop, dar pe unele buturugi se specifica,clar:"a nu se fierbe", pe eticheta lor.
Azi am desfacut canistra, la indemnul colegului Iulian. Ma asteptam sa gasesc dupa 7 luni mal, dezastru. Nimic din toate astea, apa in care am clatit mediile filtrante era mai curata decat cea in care clateam perlonul de la filtrul intern. Nimic care sa miroasa urat, pe fundul canistrei foarte putina mizerie. Am spalat furtunele, reactorul, am bagat apa in canistra si am pus de la jbl bacteria starter, parca asa se cheama, 15000 de bacterii.Am dat drumul, totul merge ok acum, insa se simte lipsa unui intern. Nu miroase nimic prin jur, astept sa vad in continuare, dar se pare ca era de la caldura. Sper ca bacteriile din substrat sa faca fata, o sa incerc sa ma tin cu testele de el, si asa de la ultima curatenie generala masculul de gupi a inceput sa piarda din codite, stres prea mare pentru el, dar pare ca a ineput sa se regenereze.
Nici eu nu am perlon in canistra, tocmai sa nu fiu nevoit sa o desfac des.
Foarte simplu, nu devine inert, ori devine o sursa de chimicale ori va trage(absoarbe) chimicale din apa, ca sa fiu mai explicit. Pana se vor regla din nou parametrii apei dupa scoaterea carbunelui, va mai dura o perioada.
@alexandru 25 Nu cere nimeni sa ne spui ce varsta ai, nu este o politica a forumului. Doamna sau domnisoara si-a facut prezentarea cum trebuie, in plus nu vad unde sunt intrebarile ?
Si ce este cu replica aceea, adresata lui stefan? Ai dat tu vreun sfat aici si el te-a contrazis, nu inteleg, care-i faza. Te-as invita sa respecti membrii forumului si sa mai citesti o data regulamentul. Cu timpul daca studiezi, poate vei ajunge sa le sti si tu pe toate No offence. Cu stima, Narcis.
Inca o data imi dau cu parerea. Trecerea de la o presiune la alta, nu este instantanee, insa conteaza si cantitatea de co2 din butelie. Incearca cu o butelie mai mare sa ezi diferenta. Daca la tine cu testerul de co2 (daca ai) iti indica o cantitate suficienta de co2 in apa, cum bagi tu 10 bule? nu ai vietati?
Cat despre perlare, sunt multi mai multi factori care duc acolo, nu merge doar sa aruncam co2 grupa mare si gata.
Bineinteles ca se pierde co2 prin valuire, dar si aici depinde de valuire, de volumul de apa, de cantitatea de co2 introdusa. Testerul iti va zice mereu cum stai. Easycarbo si co2 sunt 2 lucruri total diferite, nu poti sa faci comparatie intre ele.
Cam scump, cred ca ma bag si la varianta sa fac eu unul, ca am pompa de la biobox2, are cam 400litrii/h.
@stefan Vezi ca ai pm
Am avut un filtru intern, cu 4 medii de filtrare, la care schimbam saptamanal vata de perlon, il foloseam pentru filtrare mecanica, dar si bio. La canistra la inceput aveam niste vata de perlon la sorb, ca sa nu traga mizerie, dar am renuntat la ea cam dupa 2 luni, am zis ca nu mai este necesara. Din cate am citit eu pe aici, canistrele nu se desfac decat cand se micsoreaza debitul, la mine nu e cazul, debitul este foarte mare. Oricum, maine cred ca desfac si canistra daca am timp.
Am inteles ca ar fi bine sa ung niste garnituri cu niste spray siliconic? Care ar fi acele garnituri si ce fel de spray? Sa mai iau si ceva bacterii sa bag in canistra dupa ce o curat? Cu siguranta imi mai trebuie si un filtru inrtern, imi recomandati ceva, ma gandeam la eheim Filtru Intern Powerline 2048, dar se recomanda acvariilor de peste 100 litrii, pot sa-i micsorez debitul? Sau ceva chinezisme ieftine si bune?
Wow. Unde locuiesti, la cotroceni? Asa pasiune, m-ai lasat masca. Nici nu vreau sa ma gandesc cat timp iti ia sa te ocupi de ele. Bine ai venit pe forum.
Un pret doar pentru acvariu? Si de unde esti, etc.
La mai multe Sa ne faci o poza si cand infloreste.
Nu te sfatuiesc la fel, in privinta carbunelui activ, Chiar daca nu fertilizezi. Va retine doar o perioada de timp, apoi va deveni ineficient, ba chiar o sursa de probleme. Cand il vei scoate din bazin, iar vei schimba chimia apei. Dar poate ma insel eu...
Oricum ar fi, am comis-o. M-am apucat de scos plantele, la blana,curatenie, incercare de replantare. La canistra nu am umblat. Am bagat si ceva easybalance de la tetra, cam 15 ml. Acum astept sa se limpezeasca, sa vad ce am facut si rezultatele muncii. Pe viitor, voi incerca alt substrat, am vreo 8kg de substrat aquatic nature ferti-soil black, o sa vad la vremea respectiva cam ce cantitate imi trebuie, ca este cam scump, dar m-am saturat de pietris.
O sa pun si o poza cand se va mai limpezi apa, daca imi place cum arata, daca nu modificari la greu
Se gasesc de cumparat, in magazinele de specilalitate.Dar nu este o solutie permanenta, carbunele nu il lasi acolo definitiv, tratezi si il scoti.
Japca pe fata. Eu cand incarc butelia, nici nu concepe omul sa-mi ia bani). Zice ca nu are pe ce, pe 3 kg? Cand o incarca, intradevar nu iti arata mai mult de 40atmosfere, dar dupa 12ore ar trebui sa ai 60, poate si mai mult. Insa ma intreb, daca ai avut totusi 40 de etmosfere cand ai ajuns acasa, normal era sa creasca. Nu cumva pierzi co2 pe undeva pe traseu, poate pe la garnitura, eu zic ca ar trebui sa verifici. Fiind butelia mica, scade repede daca ai pierderi mari.
Cred ca asta ar trebui sa fac, sa curat si canistra, dar nu are decat 7 luni de cand merge, fluxul nu a scazut. Daca ma apuc acum sa desfac canistra, deciclez....am mai scos si filtrul intern. O sa vad dupa curatenia de azi cum o sa mai fie, deocamdata s-a mai domolit mirosul, caldura dadea tonul
Daca no2 este 0, asa etse normal. Dar no3 ar trebui sa fie mai mare.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: