Salut,
De curand am pus plante naturale in acvariu. Am mai avut o incercare de a tine pesti acum cativa ani. Eram mica, cred ca eram a Vl-a, si am facut multe greseli. Acum ca am crescut, am citit multe articole online si am vizionat la fel de multe videoclipuri pe YouTube.
Echipamentul meu:
-acvariu boyu de 66l (poate fii gasit
aici)
-heater de 75 W
-lumini LED 10W (cred)
-filtrul inclus On-Top (a venit cu acvariul, dar nu il folosesc) si un filtru Aquael Fan 1 Plus
-pompa de aer Miniboost Aquael
Dupa mai multe debateri, am hotarat sa folosesc substrat inert. Folosind substrat inert o sa am nevoie de fertilizant. Ma gandeam sa folosesc Masterline deoarece am inteles ca este de calitate si este relativ economic (sursa mea de venit este bursa).
In substrat am pus MasterLine Root Caps. Am ales sa folosesc MasterLine I si II, deoarece vreau sa aleg cati micro si macro nutrienti primesc plantele. Nu am sistem CO2, folosesc MasterLine Carbo.
Stiu ca pana sa bag pesti trebuie sa trec printr-o ciclare. Am vazut ca mai nou se face 'dark start method' -adica timp de doua saptamani nu aprind luminile, las filtrul sa mearga si fertilizantul din substrat sa elibereze nutrientii. In teorie, daca totul merge corect voi avea o colonie de bacterii benefice pregatita sa se ocupe de plante. Cred ca a mers deoarece nu am alge in acvariu.
Plantele din acvariu. Am intrat pe site-ul Nevertebrate.ro (nu stiu alt magazin online sa vinda plante vii, iar la petshop par bolnave) si am luat:
-Microsorum Pteropus 'Windelov'
-Hydrocotyle verticillata
-Alternanthera reinickii Rosanervig
-Echinodorus Bleheri
-Anubias Barteri
-Pogostemon Helferi
Am inteles ca sunt bune pentru incepatori si daca e sa gresesc macar una sa supravietuiasca. O mare grija este lumina. Nu stiu daca este destul de puternica.
Am introdus acum doua zile (la o saptamana de la plantare) un peste betta. E activ, la prima vedere pare sanatos. E cam decolorat pe la cap, dar sper sa isi revina. L-am numit Costel.
Stiu ca am facut eseu, dar am nevoie de un ghid. Daca cineva este destul de dragut sa-mi explice ca la prosti, as fii foarte recunoscatoare.
Pozele sunt in urmatoarea ordine: imediat dupa plantare, la o saptamana de la plantare si Costel. De asemenea, singura planta care ma ingrijoreaza