[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Hai ca pun eu poze, ca tu nu te-ai prins.

Multumesc pentru raspuns.

Nu ma gandesc la tensiune constanta, doar iau in calcul tensiunea maxima plus o marja de siguranta.

Credeam ca LDD-H iti da intensitate constanta si creste tensiunea automat la valoarea care ii trebuie ledului pentru a functiona la acea intensitate.

Liv wrote:
In primul link zic ca au 206 bucati pe stoc. Doar ca e versiune cu tensiunea maxima la 36V nu la 52.

Acela este LDD-L.
Un exercitiu de imaginatie:

Daca vreau sa fac o lumina cu multi-cip, in care sa folosesc trei module de 50W:
- fiecare modul tolereaza pana la 1.5A si are nevoie de 33-35W (un modul are zece leduri Cree XT-E de 5W in serie)
- exista LDD1500-H, dar nu am gasit nicaieri la vanzare
- a doua varianta e sa cumpar o sursa dedicata care imi limiteaza curentul la amperajul necesar.
- pot lega cele trei module in serie (am nevoie de o sursa care sa dea constant 1.5A si un voltaj de 165V) sau in paralel (sursa de 4.5A cu voltaj de 35V). Prima varianta pare nerealizabila, la a doua trebuie controlat cumva curentul ca sa nu apara furt si sa dea amperaj prea mare pe unul din module. Deci e nevoie de LDD sau alt soi de driver pentru fiecare modul in parte.
- acum o intrebare de baraj: ce se intampla daca bag in controllerul TC420 (12-24V) o sursa de 42V? Am vazut ca la 26V se comporta ok. Exista vreo modificare posibila pentru a ii creste toleranta la tensiune?

La modul ideal as face asa:
- sursa de 36-42V, 4.5-5A
- controller TC420
- trei LDD1000-H sau LDD1500-H (daca gasesc)
- trei module multi-cip

Daca as folosi si module de 20 de leduri (100W, suporta pana in 3A, acelasi voltaj - doua siruri de 10 leduri Cree XT-E in paralel, la 33-35V), s-ar schimba doar driverul/ LDD.

O alta intrebare: LDDul poate creste voltajul la iesire peste voltajul primit da la sursa, cu sacrificarea amperajului (sursa de 24V de 10A, sa scoata 35V la 1.5A) ?

Ganduri? Sugestii?
Au pus unul la Iver in acvariul lor de 4x4x2 metri si mi s-a parut tare inghesuit.
Altfel, e un peste frumos. Probabil si foarte gustos.
Mi-a ramas sufletul la acest peste: Iriatherina werneri (threadfin rainbowfish) .
ionut_dt wrote:Mie-mi spui?!?!
Am ajuns sa citesc topicurile de la acvarii plantate

+1

Eu am ajuns sa ma gandesc sa deschid un plantat. Bomba cu drojdie, nu?

Zi-ne mai multe despre mancare, ce face si de ce e utila in cazul tau.
Gabi C wrote:
koala wrote:Pestii mei sunt bine.

Chiar uitasem ca ai pesti ....

Asa se intampla cand nu mai ai pesti de recif.

On topic: niscaiva arowana nu adaugi?
Am decis sa schimb lumina la acest acvariu.

Voi folosi o lumina led multi-cip cu trei leduri albe si sapte royal blue, fara lentile (unghi de 110°).
Chip Model: Cree XLamp XT-E
Lens Color: Water Clear
Emitted Color: Royal Blue and White
Color Temperature: White 6000K
Wavelength: Royal Blue 450nm ~ 455nm
LED Configuration:
7x Royal Blue
3x White
DC Forward Voltage (VF): 30V ~ 33V
DC Forward Current (IF): 1.5A
Viewing Angle: 110 Degrees
Dimension: 55x40x2mm

Pentru sursa: MEAN WELL HLG-60H-42B (dimmabila, 60W, 42V, 1.45A, eficienta 90%).

Controller: TC420 (trebuie sa-i gasesc si o sursa de 5V).

Noemi s-a declarat multumita de rezultat.

Gata, am mutat totul inapoi.
Nu am avut ca pierderi decat algele verzi.

Am observat o amorteala totala pe forum.
Cred ca am gasit explicatia:

http:// www.ebay.co.uk/itm/261501132746

Lucian wrote:
Poate iei in calcul COB-urile sunt arii de led-uri la care alimentarea este optimizata...

Nu stiu nimic despre ele. Si nu stiu daca sunt la fel de eficiente ca high power leds. Am vazut ca de obicei au putere ~100W +.

O sa incerc sa comand sa vad ce e de capul lor. Exista vreun brand sau o sursa de incredere?
Liv wrote:Parca ziceai ca te-ai saturat de facut lampi.
Respecti semnatura ta sau mergi mai departe?

Nu de altceva, da' parca vrei mai mult.

Vreau mai mult cu efort mai putin.
Cum totul e un proces de invatare, ma gandesc cam in ce conditii m-as baga sa fac o lampa pentru un acvariu de un metru jumate. Iar multi-cip pare solutia mai viabila. Poate intercalat cu leduri individuale.

Mai mult despre multichip:
- foloseste serii de zece leduri Cree XT-E 30-33V si 1.5A pe serie (la cel de 20 de leduri sunt doua serii identice in paralel - 3A)
- placa de cupru e GROASA.
- nu am gasit lentile. Inca. O sa intreb vanzatorul.
Pai daca vrea pesti mari, sa-ti ia acvariu mare.
Lucian wrote:arata bine. Niste date despre ele sau un link.

http://m.ebay.co.uk/itm/231368469108

http://m.ebay.co.uk/itm/361079821003

http://m.ebay.co.uk/itm/221667745207
Este eficienta.
Mie imi creste evaporarea daca dau pompele de valuri la maxim.

Tin minte ca si eu am inceput acum cinci ani cu nisip CaribSea Arag-Alive Fiji Pink Live Sand. E foarte fin, se compacteaza, acumuleaza foarte bine nutrienti si dezvolta mai repede un strat anaerob. Ca atare, daca se aseaza bine, va incepe sa faca denitrificare mai repede. Iar daca ti se desprinde o pompa si ajunge sa agite nisipul, ai facut bomba cu hidrogen. Sulfurat.

Eu am scapat de el si de atunci, folosesc nisip uscat, granulatie medie, de la TMC.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: