[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Nu stiu ce sa spun.. de simbata ,piatra e pusa intr-o cutie de plastic de 10 l , cu apa care am schimbat-o simbata.Are si un filtru mic cu ceva carbune activ... aici inca nu a a[parut spuma... in acvariu ce sa spun... la fel inca nu a aparut spuma dar am vazut ceva ciudat ... in substrat au aparut citeva puncte verzi.. un verde deschis.. si pe geamuri... mai la baza, pe zgirieturi mi-a aparut ceva verde... si nici plantelor nu le este prea bine.. frunzele parca sunt cam crete pe margine si tot pe margine imi pare o tenta maronie.. nu cred ca se vede in foto...doar ca sunt mai crete..o sa incerc sa fac citeva forografii sa vad daca se vede ceva...
Dar cu petele in substrat asta sigur se va vedea...s-a inverzit ici colo cite o pietricica... nu stiu ce sa fie..
eu stiam asta deja... mai ales ca am avut multe brobleme din cauza ca am avut aproape 6 luni filtrare insuficienta...la spalarea mediilor filtrante si cind aspiri ,nu trebuie rascolit substratul ca si atunci poate aparea o deciclare partiala a bazinului...cu asta sunt muscat....
ok... a ramas stabilit...am facut schimbul de apa de 50% si am scos piatra,mai urmeaza un schimb duminica tot de 50% dupa care intru in programul normal,la 3 zile 30% ... si sa vad daca pina duminica viitoare mai apare spuma.....
Da asta am inteles cu rabdarea... dar deja e o luna de cind ma freaca spuma asta, acum fac schimburi la 3 zile cite 30% si asta in conditii"normale" sa spunem asa...am si spus motivul... NO3 mare in reteaua de apa...deci sunt obligat sa fac schimburile mai dese
.. bineinteles schimbul se face cu "ritualul de rigoare... 24h apa la declorinat si o tin si cu o pompa submersibila in functe sa o barboteze in aceasta perioada... Inainte cu 1 ora de a schimba apa pun Biotopol de la GBL 10 ml .ciu pompa mergind.. apoi fac schimbul... 40l apa...la 2 schimburoi de apa aspir substratul..
daaa.. am inteles... Astazi este trmenul sa fac schimbul normal de apa... asa ca incep cu cel masiv adica 5o% schimb azi si duminica iar 50%.... am sa scot si insula... sa ved daca mai apare spuma...am sa astept o saptamana sa vad, daca nu apare ...e clar ca e de la piatra dar ma gindeam sa tin piatra in apa care o scot sin acvariu si sa pun si o filtrare chimica in bazinul unde o tin.. poate sa mai curata si ea putin
am un filtru intern mic.. si ma gindeam sa bag in el ceva carbune activ si sa tin piatra acolo.... Mi-ar parea rau sa o las sa se usuce daca nu e ea cauza.. daca se usuca... clar nu o mai bag in basin ne dezinfectata si cred ca as avea ceva de lucru cu ea ..
...
kirucd wrote:De unde ai cumparat piatra ponce si ce fel de piatra era, ambalata sau vrac?
Incearca prima data varianta cu scos piatra ponce si doua schimburi de cate 50%
la un interval de 2 zile.

Piatra am cumparat-o de la petshop de aici...nu era vrac..intr-un bazin cu xipho si avea doar doua pete mai mici de muschi..acum s-a mai intins muschiul pe ea..
Pe bonul de la casa scria "insula plutitoare" nu scria ce tip de piatra sau ceva de genul..

in seara asta incep cu schimbul masiv de apa si scot piatra

si citeva poze cu piatra
ooooooff.. scuze... da NO3 e mare... si in apa de la retea..
In legatura cu schimbul masiv de apa ma gindeam sa fac si eu asta... ma gindeam sa fac 2 schimburi cu 50% dar tot la 3 zile...si ma mai gindeam la o carianta. s utilizez carbumele activ...
Dar pina sa utilizez carbunele activ,totusi as face testul cu schimburile de apa si sa scot piatra ponce....
acum intrebari...

credeti ca ar fio varianta ,carbunele activ
si da cum a zis kirucd...a crescut putin GH..aceasta crestere am sesizato la fel.. in ultima creme.. de cind cu spuma.... nu e o crestere mare... pina nu demult era undeva intre 8 si 14 iar acum e la 14G
bafta ... asa e... te maninca palmele sa faci...dar nu te grabi... sti,ai o experienta cu un bazin...dar nu te grabi...si o sa fie bine..
stiu si in viitorul apropiat am sa imi cumpar si ceva teste dedicate...pentru pH,NH3,NH4 si NO3 deocamdata...pentru ph am si banda de pH de laborator... poate ca e mai relevanta cu toate ca la teste nu mi-a aratat nici o schimbare a pH-ului... e la 7,8
am sa testeznumai ca nu am teste dedicate... sunt 6in unu.. stiu ca nu sunt bune dar m-au ajutat sa vad cind apar schimbari...
Schimburile de apa le faceam si si acum la fel ,la 3 zile 30%pe motivul NH3 ridicat in apa de la retea..asa cum am specificat si la inceput
Nu nu am schimbat sursa de apa....
da... nu pot sa te contrazic.. aceasta piatra o am de cund am luat acvaruil.. e aproape un an..e luata din petshop...pina in ianuarie nu am avut probleme,nu am avut spuma...asa cum am spus lainceput,am crescut perioada de timp intyre schinburile de apa...on decembrie pina in ianuarie.. dupa 3 saptamani a aparut spuma aceasta.
Acum fac schimburile de apa la 3 zile... prima zi nu am spumadar de a doua zi isi face aparitia..
iar piatra are un muschi pe ea care, in zona care e in apa ,se extinde si are un verde foarte frumos...in seara asta ma intorc cam peste 2 ore .. am sa fac o poza mai clara pietrei sa vezi...
Deci nu te contrazic dar nu m-am gindit sa fie ea problema... e de mult timp in acvariu si e luata de la petshop...problema spumei a aparut acum o luna...
Chestia ca in mafgazin scria insula plutitoare si eu presupun ca e piatra ponce.. ca nu cunosc altceva care sa semene a "piatra" si sa pliteasca
este o piatra ponce...
In prima faza am vrut sa ai prind vebtuza pe fundul bazinului dar pina a doua zi se delipea,asa ca am renuntat.Mi-ar fi placut sa stea putin mai jos de nivelul apei .. se umplea cu muschi...
da , la acele bule ma refer...am oprit filtru o jumatate de ora sa vad daca apare acel strat de biofilm dar nu am vazut nimic...bule acelea ma enerveaza... pina nu am marit perioada intre schimburile de apa nu am avut probleme ...apoi dupa 3 sapt au aparut, am revenit la program dar numai in prima zi nu sunt bule apoi iar apar'

se vede....daca te uiti la pozele frontale se vede si sprey barul...da ,pozitia lui e pe geamul din spata.. L-am pus asa ca era prea mare pentru latimea acvariului si trebuia sa tai din el....E pozitionat pe mijloc cu orificiile putin inclinate..in jur de 45 de grade, spre suprafata apei
aha ... ok mersi....dar sa verific daca am biofilm... am sa opresc filtrul pina se linisteste apa la suptrafata sa vad daca apare ceva...daca nu e biofilm ce ar mai putea fi?
da stiu ca nu sunt concludente dar imi arata cit de cit daca sunt schimbari in chimia apei...
dar ... nu rideti de mine...ce e skimerul...?
eu valuresc apa destul de bine..
eu as merge pe nisipul de cuart...eu am un nisip de constructii cu granulatie 1-4mm cam mare la 4..... nu as lua colorat...
in alta ordine de idei sa ai grija cu filtrarea..ai nevoie de filtrare bio mai mare.. carasii fac mizerie multa eu am o canistra AEF302 la 100 l si parca tot era mai bine daca era mai mare iar cu acvariu...150 l la carasi....e cam putin,la maturitate 3 carasi deja e mult sau sa zicem la limita... in general ,pe unde am citit au nevoie de 70l unul....dar mai erau care au spus si de 50 l pentru unul.... si gindeste-te si la cotele acvariului.. carasii ajung pe la 30pina in 35 cm....pentru carasi as opta minim 200 l
asta e parerea mea...dar trebuie sa te gindesti bine
nu e nimeni sa imi poata da o informatie cit de cit?

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: