[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crys
Forum Index » Profile for crys » Messages posted by crys
Uitasem mai am un acvariu din sticla turnata de 6 mm de 25 L la 50 lei. Mailul meu este crysbercea@yahoo.com , da-mi o adresa de mail si iti trimit poze cu acvariile.
Am eu un acvariu complect echipat de vanzare de 45L (L 75, l 26, H 23) cu filtru de aer interior de 15w, incalzitor cu termostat de 50 w, neon, pe spatele acvariului tapet marin, si cativa carasi maturi (rosu cu alb): totul la 200 lei noi. Ar fi totusi o problema : sunt din Tg. Mures.
Merci mult. In 48 de ore mai am doar un sfert de icre, adultii le tot "curata" dar mai mananca din ele. Acum le-am separat dar sunt extrem de mici nu stiu ce pui o sa iasa din ele. Pot sa le dau galbenus de ou in prima saptamina? E adevarat ca se hranesc doar din a 4-5 zi de viata= tot atunci incep sa inoate?
De ieri am si eu icre de ramirezi intr-un acvariu comunitar(guppy, sifo si 2 ramirezi). Nu le-au mancat si le apara bine. Daca o sa am noroc si de pui n-am nici o idee ce sa le dau sa manince. Vor rezista in acest acvariu sau o sa-i manance ceilalti pesti? Vor sta doar langa parinti? De unde fac rost de infuzori si cum arata? Merci. :-P
AM REUSIT!!! Pestii mei sunt din nou sanatosi. I-am tratat cu SERA COSTAPUR si le-am schimbat la 2-3 zile partial apa. URA!!!
Da, pestii mei mor in continuare desi le-am facut tratament cu tripaflavin. Mai nou si platy incep sa se subtieze ceea ce ma duce cu gandul ca s-ar putea sa fie o boala interna. Probabil le-ar trebui un antibiotic dar nu stiu cum sa-l administrez. O sa ma informez de pe net. Iar lumina la plante am: 2 neoane de 30 W. Pe curind. Merci pt. sfaturi oameni buni. :-P [/img]
Betta mei maninca icrele.......Multumesc Johnny, dar sa-ti explic: a expulzat icre de vreo 4 ori aproximativ cate 10-20 icre (ce am reusit eu sa vad) si de fiecare data le mincau impreuna, deci nu a asteptat sa depuna icre si apoi sa le manince...ciudat, nu? Iar bule deasupra apei erau maxim 20 si nu grupate intr-un singur loc. Si apropo: sunt fata!... nu stiu de ce ma iau toti de tip. OK? Pe curind.
Felicitari pt. puiuti. Eu nu am avut noroc. Chiar acum imi depune icre o femela betta tanara, masculul nu a pregatit cum trebuie cuibul si amindoi maninca intr-o veselie icrele. Oare din cauza ca nu-i hranesc cu mancare vie? La noi se gaseste doar tubi viu si am auzit ca aduce boli in acvariu asa ca nu le dau. In schimb le dau fulgi, larve rosii uscate,alge uscate, hrana vitaminizata, deci hrana diversificata dar uscata. :ok: Crys
Of, Of. Nu acuza omul pana nu stii nimic despre el. Am 2 acvarii... ce credeai? :nu:
Momentan am doi masculi betta si o femela dar mi-as mai cumpara 2-3 perechi. Masculii mei se tolereaza pt. ca sunt din aceeasi familie ( frati ). Unul e seful dar nu-l va omori pe celalalt. Pe alti masculi Ii va omorI sau doar fugarii. Intr-un acvariu de 40L cati betta pot sa tin? Multumesc.
Da, folosesc apa statuta. 13 pesti destul de mici sunt multi in 40L? Eu cred ca nu. Apa nu parea murdara niciodata cand o schimbam. Merci pt. pareri dar tratamentul tot nu l-am primit. Sa folosesc sare, albastru de metil, sa dezinfectez acvariul, ce masura urgenta sa aplic? Ce sa fac sa nu-mi moara in continuare pestii? Please.
Vezi te rog celalalt post denumit la fel (deasupra acestuia) =acolo sunt detalii in legatura cu boala si tratamentele folosite pana acum.
Am acvariul doar de 4 luni. Momentan in 40 litrii mai sunt 5 masculi si 2 femele guppy, 4 femele si 2 masculi platy, un mini filtru interior, incalzitor Aquael cu termostat (l-am pus acum pe 30 grade), plante relativ putine pt. ca se maronesc si mor (nu stiu de ce) iar apa o schimb cam la 10-14 zile cam 1/3 din acvariu. Tratamentul mi-a fost recomandat de acvaristul de la Pet shop (TG. MURES) dar pina acum a fost ineficient= pestii mei mor in continuare. Le-am facut 3 zile de tratament urmat de improspatarea partiala a apei. Va rog spuneti-mi un tratament concret. Am apelat la voi pt. aveti vechime in domeniu si poate va-ti confruntat cu aceasta boala. THANKS :-P
Ce tratament pot sa folosesc?
Acvariul de 40L este momentan populat doar de 5 masculi si 2 femele deguppy; 4 femele si 2 masculi platy. Am avut si 3 beta dar ciuguleau din cozile gupylor si i-am separat. (Apropo beta cu ce pesti se pot tine?) Am un mini filter interior, incalzitor Aquael cu termostat pus pe 29 grade, plante relativ putine care nu stiu de ce nu-mi rezista= se maronesc in timp si mor=, lumina de neon 10-12 ore/zi, schimb apa 1/3 , cateodata 1/2 din acvariu cam la 10-14 zile iar boala a inceput de o saptamina timp in care mi-au murit 5 femele si 1 mascul guppy :trist: Nu ma pricep la boli si tratamente pt. ca am acvariul doar de 4 luni, de aceea am apelat la voi iar solutiile le-am folosit la recomandarea acvaristului de la Pet shop (TG. MURES), dar pestii mei imi mor in continuare. Va rog dati-mi un tratament concret. THANKS. :p
Cele mai mari exemplare de guppy femele si un mascul mi-au murit deja desi le fac tratament. Simptomele sunt: li se zdrentuieste si se albeste pielea si in final fac si cataracta la ochi. Le-am crescut temperatura apei la 28 grade, aparatul de aer merge incontinuu, i-am tratat cu verde de malachit 3 zile iar acum cu tripaflavin. Ce ar trebui sa mai fac? La acvariu de 40L cata apa pot improspata odata acum la boala? Va rog ajutati-ma cu un sfat. Multumesc. CRYS

Forum Index » Profile for crys » Messages posted by crys
Go to: