| Message |
|
|
|
Pune un spray bar daca nu ai, va face sa nu se mai simta asa puternic curentul, insa eu as da la maxim acel filtru (nu imi dau seama cat curent iti face, eventual o poza, ceva). Eu as incepe sa spal si cate un compartiment al filtrului, cate un burete la o saptamana, macar sa vezi ce s-a acumulat acolo. Eu de exemplu la filtrul meu intern care il foloseam, vata de perlon o spalam saptamanal si era necesara aceata operatiune, iar cam la 1 luna o schimbam.
|
 |
|
|
|
Daca sta pe substrat, cu siguranta are ceva. Ce aparate ai? Incearca sa fai niste schimburi de apa, dar sincer nu te pot sfatui atata timp cat nu siu ce si cum ai tu acolo. De unde pui apa de schimb, pui ceva in ea, o lasi la declorinat...? Daca este bolnav vor aparea si semne; incerca sa-i feresti de stres. Niste teste ar fi edificatoare la sa stii ce apa ai, insa te sfatuiesc sa citesti si tu cate ceva, poate scoti plantele acelea din plastic....etc.
|
 |
|
|
|
Posibil beta sa fie cauza problemei, dar conteaza si ce sex au guppy tai. Insa se ascund si cand sunt bolnavi, stau retrasi sau incerca sa nu stea in curent, sa se odihneasca s.a.m.d. Urmareste inotatoarele, poti sa-ti dai seama daca le tine stranse ca este semn de boala. Si acum incep intrebarile: de cand ai acvariul, l-ai ciclat, ce filtrare ai, ai substrat, cat de des schimbi apa si ce cantitate, cu speli filtrul........ Da si o fuga pe la rubrica "despre noi", te asteptam cu detalii.
|
 |
|
|
|
Salut, o poza la momentul actual? Normal sa ai amoniu=0 la 5 saptamani de la startare, o mica valoare peste 0 poate fi din cauza filtrarii sau dai multa mancare la pesti, insa eu banuiesc filtrarea insuficienta. Fa teste inaine de schimbul de apa sa vezi si atunci ce valori ai. La cat timp schimbi apa, cum speli filtrul, cate medii are filtrul tau, da mai multe detalii.
|
 |
|
|
Salut. Nu stiu cat o sa te ajute, insa stiu ca la filtrele biobox se folosesc cartuse cu argila, poate este ceea ce cauti  .Eu personal l-am folosit in filtrul biobox2, dar am si fost sfatuit ca din toate mediile de filtrare ale acestui filtru, argila sa fie cea care trebuie pastrata.
Nu inteleg insa de ce te ofensezi ca doar nu te-a jignit si nu te-a criticat nimeni, iar noi poate nu intelegem intotdeauna ce isi doreste fiecare. Experienta celor care ne raspund este foarte utila pentru toata lumea, inclusiv experienta ta, asa ca eu zic sa trecem peste asta"no ofence".
Un week placut, Narcis.
|
 |
|
|
|
Daca mai ai si le trimiti prin posta, as dori eu acele bio balls. Cu stima, Narcis.
|
 |
|
|
Arata bine, mergea si ceva mai rosu  . Se vede tunsoarea la valisneria, dar daca o lasi prea deasa si in fata iti ia lumina. Crevetii aia daca nu-i mai poti stapanii, trimite si pe la pitesti  .
|
 |
|
|
|
Testul s-a vandut.
|
 |
|
|
|
Cauta la giesemann, dau ei detalii despre cum trebuie sa le combini,parca daylight cu cele speciale pentru plante.
|
 |
|
|
|
Mda, poate ne spune totusi pretorians daca a gasit cauza. Oricum, eu raman la parerea ca schimbul de apa il va ajuta sa mentina valorile amoniului si nitrati mici, asta in cazul in care are mortaciuni.
|
 |
|
|
|
Inceacrca totusi sa cauti melcii vezi sa nu fie morti, in putrefactie. O alta posibilitate este sa ai ceva infuzori in apa...Poti sa te uiti cu o lupa sa vezi. Oricum ar fi, schimburile de apa ajuta.
|
 |
|
|
|
Pai poti incerca sa o fierbi, cu ceva sare, sa o tratezi inainte de firbere,cu ceva clor, incearca sa folosesti functia search iti va fi de ajutor. Ca idee, eu am luat o radacina de pe la munte, o am in apa de vreo 2 luni si tot elimina, insa mi-a fost lene sa o fierb si sa o tratez, insa cand va veni vremea sa o bag in acvariu exact asta voi face.
|
 |
|
|
Plus ca ne-ai promis nise poze de la mentenanta, cand ai timp  , cu trasee si cu robinetii aceia.
|
 |
|
|
|
Ok, o sa incerc eu sa te ajut putin. Trebuie sa ne spui si ce vrei sa bagi in acvariu, adica ciclide, vivipari s.a.m.d. , vrei plantat sau nu, ce lumini vrei.... In acelasi timp citeste si regulamentul forumului, te va ajuta pe viitor. Cand o sa dai mai multe detalii cu ce vrei, adica mai citeste si informeaza-te corespunzator ca sa stii ce sa intrebi vor fi destui baieti destepti pe aici care sa te indrume sa realizezi proiectul care ti-l doresti.
|
 |
|
|
|
Varianta cu substratul cade, iti facea apa maro. Raman celelalte doua, s-a oprit curentul si au murit bacteriile din filtre sau ti-au murit toti melcii, ceea ce mi se pare mai putin probabil. Incerca sa faci schimburi de apa, sa mai scazi din amoniac si no2 daca au valori mari. Insa un bazin stabil, cred ca ar face fata unei pene de curent, cauta melcii aia sa vezi ce este cu ei. Faza este ca atata timp cat ai no3, inseamna ca ai un ciclu de transformare al amoniului, deci o deciclare partiala sau u producator de amoniu suplimentar.
|
 |
|
|
|
Si daca ar fi melci te-ar deranja? De ce vrei sa-i starpesti, atata timp cat nu te invadeaza nu aduc decat lucruri bune.
|
 |
|
|
|
Putina atentie domnule eugen2265, sau mai aprofundati putin gramatica limbii romane, daca sunteti de alta nationalitate. Corect ar fi "Nu il mai vand" sau "nu-l mai vand". O zi buna, Narcis.
|
 |
|
|
|
Nu stiu cam ce ai dori, asa ca incerca sa ne lamuresti (pe mine). Daca la lumina te referi, depinde ce vrei sa faci cu bazinul. Vrei plante, vrei pesti,vrei plante mai pretentioase, vei folosi substrat....
|
 |
|
|
Multumim frumos, este excat ceea ce trebuie sa vedem, mai ales ca schimbul de apa devine o corvoada cand cantitatea este mare. Nu se mai poarta de vreo peste 20 ani, insa te-as pune la panoul de onoare, la "ASA DA"
|
 |
|
|
Suna bine, niste poze ar face toti banii  .
|
 |
|
|