[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Crevetele acela va accepta orice goby partener (adica din fam Cryptocentrus, Amblyeleotris, Stonogobiops si cateva altele mai obscure).

Valenciennea nu cred ca formeaza relatie simbiotica cu creveti, desi sunt de asemenea numiti watchman goby.

Din experienta, Alpheus bellulus (tiger pistol shrimp) nu traieste prea mult. Cresc mari foarte repede, dar cred ca se duc pe la doi ani (am avut doua perechi si au dus-o bine pana au disparut). Cei galbeni sunt mai longevivi, am unul de patru ani si o pereche cam tot de-atunci.
hadul wrote:
totusi m-am gandit sa refac perechea pistol-gobie dar inca studiez

Dezvolta ideea, ma pricep la perechile goby-crevete.
Acvariul a luat apa.

Ai pus pana la urma pompele Sicce, sau ai mers pe Koralia?
dan.pavelescu wrote:Nu mai am Samsung-ul, am iphone 5s si e praf.
Un update, o poza ceva?
Si cu Pixlr pe auto

koala wrote:
um02122 wrote:PS. De la ce vine MUI?

Vezi postu' #67, pe pag. 4.

Prea subtil pentru mine, dupa trei pagini am presupus ca nu e explicatie logica.
Acum vad ca avui dreptate.
Cumpara-ti o solutie de coral dip si trece orice coral prin ea. Foloseste dublul concentratiei si dublul timpului recomandat in instructiuni.

Ce introduci cu aditiile noi de corali:
- coralul
- suportul coralului
- microalgele de pe acel suport
- tot felul de crustacei (copepozi, isopozi, amfipozi)
- tot felul de viermisori si stelute
- anemone parazite (Aiptasia, Majano)
- paraziti specifici coralului (Acropora Eating Flatworms, Montipora Eating Nudibranch, Gorgonia eating snails, Zoanthus nudibranch, Sundial snails, etc.) si nespecifici (flatworms, bobbit worms, spaghetti worms, etc.)

Ce urmaresti sa introduci:
- coralul

De aceea faci dip, ideal rupi / tai coralul de pe suport si il fixezi pe suportul tau sau direct in piatra. La coralii cu schelet calcaros gen LPS, poti curata scheletul fara tesut pe el cu o periuta (ca sa nu introduci microalge / coralina verde nedorite).

Si ideal dupa schimbarea masiva prin care a trecut, abtine-te sa mai bagi ceva sau sa faci schimbari pentru 2-3 saptamani.

Familiarizeaza-te cu mentenanta, permite-i si bazinului sa se reajusteze la schimbarea de mediu / stapan.

La partea de livestock, scapa de damsela si apoi poti sa te gandesti sa mai adaugi alt peste (un Royal Gramma ar fi un peste mai potrivit).
dan.pavelescu wrote:Sa vedem cat il tine, il cunosc de 100 de ani pe individ si stiu ca e delasator din fire. Preconizez ca microbul il va tine un an de zile, sau renunta direct cand ii mor primii pesti.
Ai zis ceva de mama Radule? N-are nici un amestec in afacerea asta, las-o

Ai prognozat gresit, a tinut un an jumate.

PS. De la ce vine MUI?
opincarul wrote:@um02122, e cam tarziu acum. Si-a tras sistem complet, uite aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/860/32464.page#p337123

Inca o sansa pentru inovatie risipita.
Daca tot vrei sa faci sump in spate, de ce nu adaugi putina redundanta?
Faci dintii pe mijloc, cu pompe de retur in ambele camere laterale.
Pe camera centrala pui de la dintii de overflow in jos: perlon (filtrare mecanica), antiphos, niste matrix.
Faci pereti despartitori dubli, ca la bubble trap si pui pompele jos in camerele de retur, ca sa castigi spatiu. In functie de inaltimea peretilor despartitori relativ la nivelul dintilor pieptenului, rezolvi si caderea de nivel pentru surface skimming.
Asa ai loc intr-o camera pentru un skimmer, in cealalta pentru un reactor.

Apoi poti inclusiv sa pui pompele pe un controller care sa le alterneze la 1-5 minute. Sau pui o pompa cu debit mai mic pentru o camera anaeroba / pentru denitrificare.
atar wrote:Am vreo 3 pietroaie de 2-3kg/buc de la pepika. Initial ma gandeam sa le bag in sump. Acum, cand le-am vazut cum arata, ma gandesc serios sa le bag in acvariu.
Ar fi vreo problema?

Trebuie sa pui o poza cu pietroaiele ca sa ne lamurim. Sunt uscate?
Felicitari, esti tatic, cu grijile de rigoare.
quaz wrote:Filmarea am facut-o pe la 10 dimineata, led-urile albe nu erau la 100%. Poate inseala putin si setarile telefonului, nu stiu.
Ar fi o problema asta ?

Daca iti place tie, nu.
Eu unul prefer suficient albastru cat sa-mi scoata fluorescenta in evidenta.
O intrebare: nu e cam joasa temperatura luminii?
Pare sa fie 3000-5000K maxim.
Eu am fixat ledurile cu pasta termoconductoare si doar cateva puncte de pasta adeziva pe marginea placutei. Au fost relativ usor de indepartat, fara distrugeri la suprafata radiatorului.
Bacterii.
A iesit bine, poti sa te duci fericit.

Am o nedumerire legata de actele fara finalizare, dar intreb pe privat
Am uitat sa adaug ca am si acvariu de asta cu sump in spate.
Trei compartimente, unul pentru intake, cu vata, medii de filtrare chimica, unul cu skimmer si unul cu medii biologice si pompa de retur.

Skimmarea de suprafata nu e ideala (melcii mei mananca algele din stratul de la suprafata apei, sorb din el, apoi scuipa apa peste acvariu).

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/27475.page

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: