[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

https://www.eheim.cn/en/about/index/History

Pe filtrul meu de la cabinet (Eheim XL 1500) scrie made in RFG. E cu garniturile originale, nu curge, nu da semne de oboseala.

3 octombrie 1990: Reunificarea Germaniei: Germania de Est ader? la Germania de Vest, astfel ziua de 3 octombrie înlocuie?te ziua de 17 iunie ca zi de s?rb?toare na?ional? a Germaniei.

Din pacate noile filtre Eheim sunt fabricate in PRC, la chineji, dar calitatea si tehnologia s-a pastrat.
Mesaje subliminale, mergi pe burta
opincarul wrote:Pot face mai mult rau decat bine!

Cum au fost aduse si rapanele in marea neagra, lipite de chila vapoarelor. Au facut prapad printre stridii si midii.. adica au stricat filtrarea din mare.
La Eheim exista cel mai mare avantaj: pisele de schimb. Gasesti orice, de la canistra in sine pana la ultima saiba amarata.
Dar, sa nu influentam omul, trebuie sa faca un pic de research si sa aleaga ce trebuie. Adica Eheim, evident.
Si nu te crampona de un anumit model, ia in calcul si altele.
Ex: Sicce SPACE EKO+100
Eheim Experience 250 are buton de amorsare, suptul e inutil sau in functie de gusturi

Judec-o in felul urmator, apoi fa singur alegerea.

Compara doua filtre noi (cost, capacitate filtrare, debit, consum electric, etc)
Apoi compara intretinerea lor pe termen lung - ia aminte la componentele ce se pot strica/sparge, daca se gasesc de vanzare, cat costa, etc.
Nu in ultimul rand, cauta-le pe youtube (si evita review-urile la comanda, cauta clipurile unde sunt prezentate problemele intampinate de diversi).

La final trage linie si ia singur hotararea, ca sunt banii tai la mijloc.. Noi putem manca rahat linistiti, ca nu ne costa nimic
1 - Sub 2kg nu te baga, nu merita.
2 - Daca e pentru CO2, nu conteaza marca buteliei. Poti incepe cu un extinctor de tip G, pana la golire il poti folosi cu parghia din dotare. Cand mergi apoi sa il umpli, ii pui un robinet standard.
O sa fie si mai rau cu buretele sus, dupa ce se colmateaza risti sa strici pompa (fiind externa, te bazezi ca functioneaza in baza unui debit corespunzator, daca incepe sa traga apa cu sughituri risti sa ii pui cruce).
Aceeasi problema am avut-o si eu, am inlocuit buretele cu Eheim Fix si am scapat de grija. Se colmateaza mai greu si se spala mult mai usor.
aerosv wrote:
Nici mie nu-mi place cum arata incalzitorul, il voi scoate, a fost pus cat am umplut bazinul cu apa rece. Fara el, ramane constant la 21 grade, in casa am 21,5 - 22.

aerosv wrote:
Filtru JBL CristalProfi E402 GL + 1L MATRIX

Incalzitor extern, sefule. Si la CO2 poti sa pui un reactor inline, mai scapi de acareturile din bazin.
Nu da banii pe surface skimmer.
Daca tot gauresti viitorul spraybar, fa o gaura sa bata oblic spre suprafata. Adio biofilm.
Cauta o bucata de plastic transparent galben sau portocaliu si pui pe obiectivul camerei.
aerosv wrote:Acelasi acvariu, nicio schimbare.

La multi ani!

Ma bucur ca nu e nici o schimbare, pentru ca e la fel de superb
Succes si cu micul nano-dulceag
Ariath wrote:Ultima poza pe anul acesta :)

Pai nu stiu eu ca mai urmeaza una? :lol:
Da, poti pune un reactor inline, dar sa te orientezi ce reactor cumperi in functie de grosimea furtunului de out.
Daca e vorba de acvariul de 55 de litri as zice ca sunt cam maricele, dar cu un reglaj de debit pot fi ok.
Iti las poza cu cele 3 filtre comparate.
Alegerea o faci in functie de criteriile care te intereseaza (volum filtru, daca au prefiltru, daca au buton de amorsare, grosime furtunuri, marime filtru, daca au robineti reglaj, etc)
Iti spun sincer, ca pana sa vad la tine nu ma omoram dupa bucephalandre. Credeam ca sunt niste plantute mici si mai putin interesante decat anubias-ul.
Acum abia astept sa creasca si sa se inmulteasca
Heatpack gasesti aici: https://iazuri-acvarii.ro/heat-pack-1buc.html
Sau ia legatura cu colegul Seba (http://www.seba-shrimp.ro/Heat-Pack-40-ore, poate te ajuta el).

Poti trata apa pentru transport (dar nu in punga direct) cu Easy Life Voogle.
Obligatoriu cutie de carton captusita cu polistiren.
Pungi speciale pentru transport, cat mai mari. Le umpli pe jumatate cu apa, apoi (fara sa sufli in ele, poti sa folosesti o pompa de aer/bicicleta/mini compresor/etc) le legi in asa fel incat cealalta jumatate sa fie plina cu aer iar punga sa fie tare la final.

Fan-ul nu e o optiune de inlaturat, se poate chema curierul cat mai tarziu, iar adresa de livrare sa fie la sediul Fan din orasul destinatie.
Chiar daca apar intarzieri, 24 de ore nu se intampla nimic daca ambalajul este corect. Sa nu va inchipuiti ca importurile de pesti de la mama naibii ajung de urgenta cu racheta la petshop.
Ce microscop ai boierule?
Aveai BBCodes disabled, ti le-am activat eu
Vezi ca poate doar a naparlit, ca ramane carcasa intreaga. Dupa naparlire se ascunde o perioada, pana se formeaza din nou "armura"

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: