[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Considerat de unii un moft, de altii (inclusiv de mine) un must have.
As dori sa aflu si parerea voastra despre controllerele si sondele pe care le-ati folosit (ar fi frumos un top personal)

Topul meu:

PH Controller

1 - Milwaukee MC122 PRO (surprinzator de ieftin, vine si cu sonda inclusa. Functioneaza in tacere, nu se decalibreaza decat foarte putin, aproape nesemnificativ)
2 - Dennerle Evolution Deluxe
3 - AquaMedic PH-201 (o scula buna, simplista si cinstita)
4 - JBL PROFLORA (cel mai problematic, la doua bucati s-a defectat electrovalva inclusa, la al treia bucata s-a dus placa de baza)

Electrod

1 - Sonda de la Milwaukee MC122 PRO
2 - Sonda American Marine PINPOINT
3 - Sonda Dennerle + sonda JBL (cele mai scumpe si cele care se duc cel mai repede, dezamagitor)
dragos wrote:Va fi pentru apa dulce.

Ti-am mutat eu topicul, erai la bazine marine
Salut.
Arunca o privire si la Eheim 1500XL: https://eheim.com/en_GB/aquatics/technology/external-filters/classic/classic-1500xl
Exact!
Numai sa permita spatiul.
Iesirea e usor ajustabila, am facut-o si eu tot cu o piesa de la eheim.
Doar sa-l manufacturezi. Nu cred ca exista prefiltre cu conectori asa mari (cel putin nu am gasit eu)
Nu recomand folosirea reductiilor, stii tu, problema cu debitul.

Am folosit o perioada, nu de la Ista ci de la SunSun.
Teoretic sunt bune, practic daca stai rau cu spatiul in stand, te incurca.
Nu in momentul asta, ca #sarakie, si oricum o sa am nevoie de 12mm nu de 16
Merci de raspuns!
Aqua wrote:
Lily pipe-urile le-am luat de la Aquasabi.com, sunt facute de ei, deci tot Aquasabi se cheama, modelul de 17mm, pentru furtun 16/22.

Cand le-ai cumparat si cat au facut pe drum?
Da, mie mi s-a stricat masina indesit dupa 16 ani si acum am o mizerie de arctic (dupa buget si remuneratie)
Daca speli o data, apoi mai speli de 3 ori fara sa adaugi detergent
In caz ca mai citesc si alti curiosi si vor sa incerce spalarea perlonului.
In masina de spalat raman urme de detergent de la ultima spalare. Asadar e bine sa speli setarul pentru detergent si apoi sa rulezi pe gol cel mai scurt program.
Abia apoi pui vata la spalat.
Nu recomand spalarea perlonului pentru cei care au acvarii mici. Urmele de detergent ramase in perlon (chiar si dupa curatarea prealabila a masinii) nu vor avea un impact prea bun.
Cand ai 5-600 litri de apa e altceva.
Da, abia acum vad si eu ca sunt puse pe dos.
Nu-mi dau seama din poza, chestia aia de pe furtun e robinet de reglaj fin? Reductorul nu are propriul robinet de reglaj fin?
Lasa-l mai mult si vezi cum se regleaza el. Schimbarile nu sunt instant, reglezi usor din robinet apoi astepti macar 30 de minute sa vezi unde se stabilizeaza.
Ciudat ca au cedat asa repede pompele vortech, sunt considerate ar fi pompe de clasa superioara.
Frumos bazinul, congrats
Hai sa fie intr-un ceas cu cuc!

Fara PH Controller, e cam SH Mertanul tau
Am folosit si eu acum nshpe ani. Da, se coloreaza apa, o sa se duca in timp
Oho, esti bunic! Sa-ti traiasca
Nea Eduard, nu ai nici un depozit de piatra pe acolo? Iei cativa bolovani de rau, din aia rotunzi, ii combini cu creanga aia de o ai si rezolvi problema.
Sau poate de pe malul Dunarii daca gasesti
Ia uite cine e harnic la inceput de an

La multi ani!
Toate ca toate, dar pana la Oltcit. A fost prima mea masina, prima dragoste, o stiu pana la ultima saiba

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: