[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. Stai linistit ca ai destul substrat fertil, insa nu stiu daca ai destul pietris peste el, iti trebuiesc cel putin 3 cm ca sa nu il amesteci cu substratul. NU poti sa mai adaugi dupa ciclare, ar insemna sa scoti apa, sa scoti pietrisul fara sa-l amesteci cu substratul fertil. Substratul fertil se imprastie in apa(aquabasic de la jbl), plus ca mare parte din bacteriile care tie iti sunt necesare stau in substrat.
Neonul de la osram este un neon dedicat plantelor, se poate folosi si in acvaristica.
Plante ar fi bine sa introduci de acum, nu trebuie sa astepti sa se cicleze acvariul.
Asa da. Se vede caalitatea luminii, face diferenta, face toti banii. Foarte frumoasa, asteptam poza cu bobocii.
Alga aceea se rupe in bucati din cate imi aduc eu aminte, asa se inmulteste.
Le place diversitatea, deci le poti da mai multe feluri, cu conditia sa ai grija sa manance toti, nu dai granule mari la neoni(ca sa intelegi ce am vrut sa spun), ai grija si de cei care nu se ridica la suprafata(coridoras).
Nu vad ce substante ai putea sa bagi, dar daca vrei cu tot dinadinsul sa scapi de ei, cativa asasini te ajuta. Insa daca nu le dai mult de mancare, nu se inmultesc excesiv si dau si un farmec aparte, plus ca sunt si buni indicatori
Salut. Nu arata rau, mie personal imi place, cu mici exceptii. Scoate scoicile, nu au ce cauta acolo si mai scote furtunul ala de aer. Orienteaza iesirea de la filtru sa faca mici valuri la suprafata apei ca sa ai oxigenare, sa se faca schimbul de gaze. Butoiul acela, daca tie iti place, aia este, insa il vei scote singur curand, nu la insistentele noastre. Pe viitor, incerca si ceva in negru ca fundal, poate iti va placea mai mult.
Acvariul nu s-a ciclat, deci nu avea cum sa se decicleze. Pana la ciclare ai grija la schimburile de apa, in rest cauta sa te citesti si regulamentul forumului si citeste cat mai mult.
Cum se mai prezinta situatia, s-a indrepatat ?
Salut. Da mai multe detalii despre mentenanta, cand ai bagat pestii, ce apa pui...tot ce fai tu la acvariu.
Salut. Continua cu schimburile de apa, daca ai posibilitatea izoleaza pestii bolnavi si trateaza-i separat, acolo le poti pune putina sare. Daca nu poti sa-i tratezi separat, fa-le bai de scurta durata. Aici ai de unde alege: apa cu sare, albastru de metil, verde de malachit, bactopur, mai sunt si altele. Daca este sa scape, scapa, dar trebuie sa continui cu schimburile de apa, sa aduci no2=0 in primul rand.
Teste :cauta pe viitor sa cumperi teste dedicate, la picatura, sunt mult mai exacte si dureaza mai mult(cantitativ ma refer). Testele acum le faci zilnic, chiar de 2 ori pe zi. Daca maine testele iti indica tot valori foarte mari la no2, no3 bagi imediat schimb de apa. Ideea este sa tii valorile astea cat mai aproape de 0, iar cu ajutorul unui tratament posibil sa scape pestii tai. INSA daca nu faci ceva in privinta populatiei de pesti, vei avea aceleasi probleme in continuare, de fapt asta va fi doar inceputul. Scapa cat mai repede de carasi.
Am uitat de mancare, le dai cat mai putin, o data pe zi, cat sa manance in max 20 sec.
Pentru inceput fa schimburi de apa, primul 50/60%, apoi mai mici aproxiamtiv 10-15% vreo saptamana. Intre timp, pune mana si scapa pentru inceput de carasi obligatoriu, apoi cauta sa citesti sa vezi ce mai pastrezi. Ai foarte multi pesti acolo, extrem de multi, exagerat. Insa daca ai prea multi bani, decat sa cumperi discusi sa-i bagi acolo, mai bine ne dai noua sa-i bem (impreuna) . Poti incerca sa pastrezi scalari si sanitari sau orice iti surade tie, dar inainte citeste depre ei.
Cat despre testele acelea care le-ai facut, daca ai avea teste si pentru nh3/nh4 ai vedea ce rau stai, plus ca cele xin1 nu sunt foarte precise...
Si nu mai baga sare.
Salut. Pa ia zi cam cati pesti ai tu pe acolo, cam ce natii ar fi, cum schimbi apa ,cum speli filtrul, cum faci curatenie.
Pentru inceput teste de apa. Daca nu ai teste, sa vezi ce ai in apa aia, poti incepe sa faci schimburi de apa in speranta ca te va ajuta.Daca vrei sa folosesti bactopur, ala decicleaza. Mai bine izoleaza pestele bolnav sau pestii daca sunt mai multi si le faci tratament separat, cu o oxigenare buna a apei.
Salut si bine ai venit pe la noi. Este bine ca ai inceput sa citesti, dar mai ai inca destul. Parerea mea este ca pentru ciclide, bazinul ala este mult prea mic.
Apa in acvariu nu are cum sa miroasa dupa 2 ore, probabil ti se pare.
Este normal, lasa pestii in pace. Ai bazinul prea mic, prea putini neoni, nu vor alerga la tine din stanga in dreapta. In acvariul tau ai probabil vreo 40-45 litrii de apa, deci ai deja destui pesti; cory sunt prea putini, nu o sa le convina, ancistrus nu are loc acolo, iar 3 femele de gupi vor face pui nonstop. Incearca sa mai citesti cate ceva sa vezi cam ce ai vrea inainte sa te apuci sa mai dai bani pe cine stie ce aiurea.Neonii sunt putin mai sensibili, se obisnuiesc mai greu in bazine noi, se feresc la inceput de lumina..sunt mai precauti...
Pai atunci inseamna ca ai neoane jbl, foarte bine. Si micro nu cauzeaza, nu produce alge. Incearca niste teste, probabil ca tot ce ai tu acolo este ok din punct de vedere al fertilizarii si al luminii, insa se intampla ceva care iti produce alge. Ce ar putea fi?
Simplu. Daca ar fi sa adaugam fertilizarea in functie de volumul de apa doar, posibil ar fi si cum spui tu. Insa plantele care le ai tu in acvariu nu pot consuma atat cat le dai tu, iar ce spui tu cu 2 picaturi/50l nu inseamna ca ai o planta rosie si se potriveste.Cat despre lumina, parca imi aduc aminte ca 4000k nu prea se potriveste la plante.
Adica noapte totala, acoperi acvariul cateva zile si nu il descoperi.
Dintr-o singura dozare dubla mi-e greu sa cred ca s-a intamplat asta. Cauta in alta parte, probabil lumina inadecvata?
L.E. M-am uitat putin inapoi, nu mi se pare ca dozezi bine feropolul, sigur probleme, probabil si glutardehida aia, parca un fel de easycarbo la fel. Tu pui 14 picaturi feropol24?zi la bazinul tau 1picatura/50l. Reincepe sa calculezi dozele, sunt toate gresite.
Si cauta sa inlocuiesti neoanele marine, probabil daca vei reusi sa scapi in prima faza, algele vor reveni. Studiaza putin si despre lumina, mai ales ca nu iti trebuie foarte multa lumina la ciclide,deci nu este o investitie mare.
Daca ai apa verde, nu are legatura cu ciclarea, probabil lumina este de vina. Neoanele marine blue, nu stiu cat sunt de potrivite la apa dulce.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: